Sivas / Sivas

Sivas'ta yol çalışmaları hızla devam ediyor

Sivas belediyesi yol ve altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Sivas'ta yol çalışmaları hızla devam ediyor

Alibaba Mahallesi Aşık Veysel Bulvarı ile Şeyh Şamil Mahallesi Necmettin Erbakan Bulvarı’nı birbirine bağlayacak olan ’Çayboyu Köprüsü ve Bağlantı Yolu’ndaki çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.
Sivas Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımı rahatlatmak adına hayata geçirilen proje çerçevesinde, yol güzergahında yer alan istinat duvarları tamamlandı. Altyapı çalışmalarında sona yaklaşılan projeyi yerinde inceleyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “İnşallah en kısa zamanda şehrin iki bölgesini birbirine bağlayarak önemli bir trafik sorununu çözmüş olacağız” dedi.
Projede gelinen son durumu değerlendiren Bilgin, “Şehrimizin önemli ulaşım projelerinden biri olan Çayboyu Bağlantı Yolunda incelemelerde bulunuyoruz. Şeyh Şamil Mahallesini, Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinden Alibaba’daki Aşık Veysel Bulvarı’na bağlayacak olan projemizdeki çalışmalar hızla devam ediyor. Şu anda köprü inşaatının üzerinde bulunuyoruz. Arka kısımda görünen yol inşaatı da bittiği zaman inşallah en kısa zamanda şehrin iki bölgesini birbirine bağlayarak önemli bir trafik sorunu çözmüş olacağız” diye konuştu.

"Her proje önemlidir"


Şehrin doğusuna uzanan alternatif bir güzergah oluşturduklarını dile getiren Bilgin, “Malumunuz şu anda şehir merkezini Organize Sanayi Bölgesi ve Şeyh Şamil Mahallesi’ne bağlayan tek bir arter var. Geçen yıl hizmete sunduğumuz İstiklal Alt Geçidinin olduğu bölge... Doğal olarak o bölgede de bir yoğunluk var. İnşallah bu projemiz tamamlandığı zaman Erzincan Yolu, Necmettin Erbakan Bulvarı üzerinden Âşık Veysel Bulvarı’na yani Alibaba Mahallesine ulaşacak. Nihayetinde Fatih Mahallesi’ne, Esentepe’ye ve Diriliş Mahallesi’ne bağlanacak bir aksın ilk etabını inşallah en kısa zamanda tamamlamış olacağız. Her proje önemlidir ama yeni bulvarlar, yeni arterler, yeni ulaşım aksları oluşturmak uzun vadede şehre ve bulundukları bölgeye artı bir değer katar. Bu anlayışla şehrin farklı bölgelerindeki yeni yol açma çalışmalarımız devam ediyor. Bir tanesi burada, ikincisi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, inşallah önümüzdeki hafta hizmet açacağız. Yine üçüncüsü Lokman Hekim Caddesi, Kardeşler Mahallesi Eğri Köprü’nün yanından ilk etapta Numune Hastanesi’ne ve bilahare Kılavuz Kavşağına bağlamış olacağız. Yine devam eden önemli bir projemiz Erzincan Yolunu Stadyumun yanından ve Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarına bağlamak ve nihayetinde bu yolla buluşacak bağlantı yolunu da inşallah en kısa zamanda hizmete açacağız. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Sivas Belediyesi kışa hazır
Yerel

Sivas Belediyesi kışa hazır

Türkiye’de kış mevsiminin en çetin geçtiği illerden biri olan Sivas’ta Belediye 300 personel ve 74 araçla kış hazırlıklarını gerçekleştirdi.

Sivas Gemerek 'te  sel birçok köy yolunu ulaşıma kapattı
Yerel

Sivas Gemerek 'te sel birçok köy yolunu ulaşıma kapattı

Sivas’ın Gemerek ilçesinde 3 Eylül 2023 pazar günü etkili olan sel bir çok köy yolunu ulaşıma kapattı. Ekipler yolu açmak çalışma başlattı.

Sivas Kangal  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Onur Aykaç kimdir?
Yerel

Sivas Kangal kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Onur Aykaç kimdir?

Kangal ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Eskişehir Mihalıççık Kaymakamı Onur Aykaç , Sivas Kangal Kaymakamı olarak atandı.

Alanya Tatil Dönüşü  Kazada ölen öğretmen çift ile kızları  Sivas'ta toprağa verildi
Yaşam

Alanya Tatil Dönüşü Kazada ölen öğretmen çift ile kızları Sivas'ta toprağa verildi

Kazada ölen öğretmen çift ile kızları toprağa verildi Kılınan namazın ardından Abdulkadir-Zeynep Ünsal çifti ile kızları Zeynep Bilge, Yukarı Tekke Sıra Mezarlığı'nda toprağa verildi. Çiftin küçük kızları Ayşe Buğlem Ünsal'ın ise hastanedeki tedavisi sürüyor.

Deprem bölgesine konteynır taşıyan tır kaza yaptı
Yerel

Deprem bölgesine konteynır taşıyan tır kaza yaptı

Sivas'ta deprem bölgesine konteynır götüren tır yoldan çıkıp makas attı.

Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Uçar: “Tütün ve alkol kanseri tetikliyor”
Sağlık

Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Uçar: “Tütün ve alkol kanseri tetikliyor”

Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Uçar, tütün mamülleri, alkol, ultraviyole ışınları, obezite, ve birçok bakterinin kanseri tetiklediğini dile getirdi.