Antalya / Kemer

Schwabach - Kemer kardeşliği 25 yaşında

Almayna’nın Schwabach şehri ile Kemer’in 22 Şubat tarihinde 25’inci yılını doldurdu.

Schwabach - Kemer kardeşliği 25 yaşında

Almayna’nın Schwabach şehri ile Kemer’in 22 Şubat tarihinde 25’inci yılını doldurdu. Kardeşliğin yıldönümü nedeni ile Schwabach Belediyesi sosyal medya hesaplarından bir tebrik mesajı yayımlarken Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da Almanca altyazılı bir tebrik videosunu Kemer Belediyesi sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Kemer ile Schwabach arasında atılan imzalar sonrasında kardeşlik adımı 25’nci yılını doldurdu. Schwabach Belediyesi, sosyal medya hesaplarından 25 yıl önce imzalanan kardeşlik protokolünü paylaşarak, tebrik dileklerini iletti. Schwabach Belediyesi, paylaştığı mesajında, 25 yıl önce atılan imzaların ardından Kemer ile Schwabach kardeşlik bağlarının kuvvetlendiği ve ikili ilişkilerde büyük rol oynadığı bildirdi.

Depremzedelerin yanında olduklarını belirttiler

Schwabach Belediyesi’nden gönderilen tebrik mesajında şu ifadelere yer verildi:
İki şehrimiz tam olarak çeyrek asırdır birlikte çalışıyor, dostluğu, kültürel alışverişi ve karşılıklı anlayışı teşvik ediyor. Özellikle birlik ve beraberliğin her zamankinden daha önemli olduğu bu zamanlarda dualarımız, umutlarımız ve olumlu düşüncelerimiz Türk halkı ve son depremlerden zarar görenlerle birliktedir. Kemer ve Antalya (Nürnberg'in kardeş şehri) depremden doğrudan etkilenmese de yardım arayan çok sayıda depremzedeye yardım etmeye devam ediyor. Antalya'da aşevleri kullanılmakta ve yardım merkezinde bağışlar toplanmakta ve dağıtılmaktadır. In:San derneği tarafından da bir bağış çağrısı başlatıldı. 25 yıllık ortaklığa baktığımızda, farklı kültürler ve topluluklar arasında köprülerin ne kadar önemli olduğunu hatırlıyoruz. Amacımız ekonomik, kültürel ve sosyal düzeyde çeşitli bağlantılar kurmaktır. Birlikte çalışmaya, birbirimizden öğrenmeye ve dünya üzerinde olumlu bir etki oluşturmaya devam edelim. Tebrikler, Kemer ve Schwabach.
Schwabach Belediyesi’nin gönderdiği kutlama mesajına ve sosyal medya paylaşımlarına teşekkür eden Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu da Almanca altyazılı bir video yayımladı.
Belediye Başkanı Topaloğlu, Kemer ile Almanya’nın Schwabach şehrinin kardeşliğinin 25’nci yılının dolmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Kemer ile Schwabach kardeşliğini başlatan önceki dönem Kemer Belediye Başkanlarına da teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Topaloğlu, “Kardeşlik çok önemli. Kardeş olmamızdan dolayı Almanya ülkemizde yaşanan depremler nedeniyle geçmiş olsun ve başsağlığı dileklerini iletti. Bizim burada depremzede vatandaşlarımız için yaptığımız çalışmaları izlediklerini ve teşekkür ettiklerini söylediler. Kardeş birbirinin zor gününde yanında olur. Yanımızda olduklarını söylediler” dedi.
Topaloğlu, Kahramanmaraş depremi sonrası yaraların hızla sarılacağını da anlatarak, “Yaralarımızı sardıktan sonra Schwabach ile Kemer kardeşliğinin 25’nci yılı dolayısıyla Nisan ayında Kemer’de bir kutlama yapacağız. Biz de kardeşliğimizin 25’nci yılını kutluyoruz ve daha nice 25 yıllara diyoruz” diye konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

 Kemer yeşil alan çalışmalarıyla yaz sezonuna hazırlanıyor
Yerel

Kemer yeşil alan çalışmalarıyla yaz sezonuna hazırlanıyor

Kemer Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelindeki yeşil alanlarda yaptığı çalışmalarla yaz sezonuna hazırlanıyor.

 Kemer’de alt yapı sonrası asfalt çalışması başladı
Yaşam

Kemer’de alt yapı sonrası asfalt çalışması başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Kemer ilçesinde alt yapı çalışmasını tamamladığı caddelerde sıcak asfalt çalışması gerçekleştiriyor. Devamı haberimizde...

Antalya'da Endurocular deniz seviyesinden 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıktı
Spor

Antalya'da Endurocular deniz seviyesinden 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı’nın zirvesine çıktı

Bu yıl 14.'sü düzenlenen Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları, Tahtalı Dağı’nda düzenlenen dağ etabıyla sona erdi. Devamı haberimizde...

Antalya Kemer Belediye Başkanı  Topaloğlu  Önceliğimiz  Vatandaşlarimızın Sağlığı
Sağlık

Antalya Kemer Belediye Başkanı Topaloğlu Önceliğimiz Vatandaşlarimızın Sağlığı

Kemer Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaşlı ve hasta vatandaşların tedavileri için Antalya ve Kemer'deki çeşitli hastanelere sevkini sağlıyor

Antalya Kemer Yörük festivali coşkulu gerçekleşti
Yerel

Antalya Kemer Yörük festivali coşkulu gerçekleşti

12. Kemer Yörük Festivali renkli görüntüler oluşturdu

Antalya Kemer Belediyesi hastaların yanında
Yerel

Antalya Kemer Belediyesi hastaların yanında

Kemer Belediyesi hastaların yanında olmaya devam ediyor