İstanbul

Safkanlar piste çıkıyor, yarış sezonu başlıyor

At yarışlarında nisan ayıyla birlikte 9 hipodromda İlkbahar-Yaz sezonunun startı veriliyor.

Safkanlar piste çıkıyor, yarış sezonu başlıyor

At yarışlarında nisan ayıyla birlikte 9 hipodromda İlkbahar-Yaz sezonunun startı veriliyor. İzmir ve Adana’daki çim yarışlarına ek olarak İstanbul, Ankara ve Bursa’da da safkanlar çim piste çıkıyor.
İstanbul’da İlkbahar - Yaz yarış sezonu bugün başlayacak. Sezonun açılışında, 3 yaşlı İngiliz tayları, çim pistte 1400 metre mesafede, handikaper Orhan Meker adına düzenlenen koşuda (KV-18) ve yine 1400 metre çim pistte, Ergin Talay Koşusu’nda (KV-8) mücadele verecek. İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda İlkbahar - Yaz yarış sezonunda 93 yarış gününde, bölünen koşular hariç olmak üzere 478’i çim ve 292’si sentetik olmak üzere toplamda 770 koşuda safkanlar birincilik için sahaya çıkacak. Bu koşuların 440’ında safkan İngiliz atları, 330’unda safkan Arap atları start alacak.
İstanbul İlkbahar - Yaz yarış sezonunda yarışlar; Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım aylarında çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün yapılacak. Yalnızca Eylül’ün ilk haftasında Uluslararası Yarış Festivali nedeniyle cuma yerine cumartesi günü İstanbul yarış günü olacak.

97. Gazi Koşusu 25 Haziran’da
97. kez düzenlenecek at yarışçılığının derbisi Gazi Koşusu, 25 Haziran Pazar günü 2400 metre çim pistte gerçekleştirilecek. Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenecek diğer önemli koşular ise şöyle:

15 Mayıs: Erkek ve Dişi Tay Deneme Koşuları
4 Haziran: Kısrak Koşusu ve (G2) Sait Akson Koşusu
23 Haziran: İstiklal Savaşı Koşusu
23 Temmuz: Niğbolu Koşusu 23 Temmuz Pazar,
30 Temmuz: Çanakkale Zaferi Koşusu 30 Temmuz Pazar
17 Eylül: Veliefendi Koşusu
22 Ekim: Çaldıran Koşusu 22 Ekim Pazar
2 Eylül: Uluslararası F.G./FRBC Anadolu Koşusu
2 Eylül: Uluslararası İstanbul Koşusu
2 Eylül: Uluslararası IFAHR Koşusu
3 Eylül: Uluslararası Trakya Koşusu
3 Eylül: Uluslararası Topkapı Koşusu
3 Eylül: Uluslararası Boğaziçi Koşusu
3 Eylül: Uluslararası Malazgirt Koşusu

Ankara’da yarışlar haftada 3 gün
Ankara’da sezon 13 Nisan Perşembe günü açılıyor. 75. Yıl Hipodromu’nda planlanan 84 yarış gününde bölünen koşular hariç olmak üzere 408’i çim ve 293’ü kum olmak üzere toplamda 701 koşu yapılacak. Bu koşuların 391’inde safkan İngiliz atları, 310’unda ise safkan Arap atları birincilik için piste çıkacak. Ankara’da İlkbahar - Yaz sezonunda yarışlar; Nisan - Ekim - Kasım aylarında Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 2 gün, Mayıs - Eylül aylarında ise Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri haftada 3 gün düzenlenecek. Sezonun açılış gününde 4 yaşlı Arap atlarına mahsus Cevdet Karataş Koşusu (KV-18/DHÖW) çim pistte 1400 metre mesafede gerçekleşecek. Ayrıca yarış programında yer alan Polis Günü Koşusu (KV-7) 4+ yaşlı İngiliz atları arasında kum pistte ve 2000 metre mesafede yapılacak.
Sezonun bazı önemli koşularının tarihleri ise şöyle:

6 Mayıs: TBMM Koşusu
27 Mayıs: Tarım ve Orman Bakanlığı Koşusu
3 Haziran: Mehmet Akif Ersoy Koşusu
23 Eylül: Ankara Koşusu
30 Eylül: Hatay Koşusu
7 Ekim: Kraliçe Elizabeth Koşusu
28 Ekim: Cumhuriyet ve Cumhurbaşkanlığı Koşuları

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

MAKÜ Futbol Takımı Bölgesel Lig Müsabakalarında Başarı Kazandı!
Yerel

MAKÜ Futbol Takımı Bölgesel Lig Müsabakalarında Başarı Kazandı!

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları sona erdi. MAKÜ Futbol Takımı kadınlar grubunda üçüncülük elde etti.

Burdur MAKÜ Futbol Takımı Bölgesel Lig Müsabakalarında Boy Gösterdi
Yerel

Burdur MAKÜ Futbol Takımı Bölgesel Lig Müsabakalarında Boy Gösterdi

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları sona erdi.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Satranç Türkiye Finallerinde
Yerel

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Satranç Türkiye Finallerinde

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsor Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen 2024 Türkiye Okul Sporları Satranç Grup Bölge Yarışmaları tamamlandı.

Başkan Gümüş'ten Genç Sporcuların arkasındayız dedi!
Yerel

Başkan Gümüş'ten Genç Sporcuların arkasındayız dedi!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Gençler Kuraş Türkiye Şampiyonası'nda başarı elde eden sporcuları tebrik ederek, onların başarılarının devamını diledi.

Heyecan Başlıyor! TUSF Salon Futbolu Bölgesel Lig Fikstürü Belli!
Yerel

Heyecan Başlıyor! TUSF Salon Futbolu Bölgesel Lig Fikstürü Belli!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları fikstürü gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.

Yusuf Erdoğdu'dan Ata Sporları Kompleksi için Çalışma!
Yerel

Yusuf Erdoğdu'dan Ata Sporları Kompleksi için Çalışma!

Yusuf Erdoğdu tarihi sporları popülerleştirecek! Ata Sporları Kompleksi yapılacak - MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, Bucak'a ata sporları kompleksi ve sosyal tesisleri inşa edeceğini açıkladı.