Antalya / Kumluca

’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Erasmus programına katılan Cumhuriyet İlkokulu’nda "Oynamayan kalmasın" etkinliği düzenlendi.

’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Erasmus programına katılan Cumhuriyet İlkokulu’nda düzenlenen "Oynamayan kalmasın" etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Etkinliğe Kumluca Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Demir, Emniyet Müdürü Mehmet Akbulut, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı. Kaymakam Tekdemir, Erasmus programlarının öğrencilerin farklı insanlar, farklı kültürler tanıması, etkileşimde bulunması ve iletişim becerileri açısından son derece güzel olduğunu söyledi. Kumluca’dan gelecek yıl beş okulun Erasmus programları için akredite olduğunun müjdesini de veren Tekdemir, "Bu programlar için proje hazırlayan öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve destek veren herkese teşekkür ediyorum. Gelecek yıl için ilçemizde beş okulumuz daha Erasmus programı için akredite oldu. Bu etkinlikler hem farklı kültürlerin tanınması hem de kendi kültürümüzün tanıtılması adına güzel etkinlikler" dedi.

"Kültürlerin tanıtılması açısından önemli"

Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Zekai Dinçer de Erasmus Days etkinlikleri çerçevesinde Türk kültürünün tanıtılması adına bir program düzenlediklerini, bu program çerçevesinde öğrencilerin Nasreddin Hoca, ata sporu yağlı güreş, aşık maşuk gösterisi, Karagöz-Hacivat ve halk oyunları gösterisi yapacaklarını söyledi. Etkinliklerin Erasmus Days etkinlik sayfasına görselleriyle birlikte yükleneceğini ifade eden Dinçer, bu sayede kültürlerin bu programa dahil olan 17 farklı ülkeden takip edilebileceğini kaydetti.
Konuşmaların ardından Nasreddin Hoca’nın göle maya çalması, ata sporu yağlı güreş, aşık maşuk, Hacivat-Karagöz ve halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi. Etkinliğe katılanlara ayrıca keşkek ikramında bulunuldu.

’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu’Oynamayan Kalmasın’ etkinliği renkli görüntülere sahne oldu

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Erasmus öğrencileri Muratpaşa’da
Yaşam

Erasmus öğrencileri Muratpaşa’da

Erasmus+ Öğrenci Değişim Programı kapsamında Polonya’dan Antalya’ya gelen öğrenciler Muratpaşa Belediyesi’nin konuğu oldu.

ALKÜ, Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi ortak oldu
Yerel

ALKÜ, Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi ortak oldu

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, Bosna Hersek Tuzla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nermina Hadzigrahic ile Erasmus KA171 Projesi anlaşması imzaladı.

 Karamanlı Belediye Başkanı Selimoğlu, Macaristan'da Staj Yapan Öğrencileri Ağırladı
Yerel

Karamanlı Belediye Başkanı Selimoğlu, Macaristan'da Staj Yapan Öğrencileri Ağırladı

Karamanlı Belediye Başkanı Fatih Selimoğlu, Macaristan'da staj yapan öğrencileri ve okul idarecileri ile bir araya geldi.

MAKÜ, 14 Proje İle Erasmus+ Hareketliliğinde Destek Aldı
Yerel

MAKÜ, 14 Proje İle Erasmus+ Hareketliliğinde Destek Aldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan 20 projeden 14'ü, Erasmus+ Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Erasmus projesiyle gençlik çalışanları bir araya geldiler
Yerel

Erasmus projesiyle gençlik çalışanları bir araya geldiler

Burdur merkezli gençlik organizasyonu Magic Mind Youth'un Erasmus+ Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği projesi kapsamında düzenlediği eğitim kursuna Almanya, Türkiye, İtalya, Romanya, Portekiz ve Slovenya'dan toplam 40 gençlik çalışanı katıldı.

Korkuteli Traktör  Altında Kaldı  Hayatını kaybetti
Yerel

Korkuteli Traktör Altında Kaldı Hayatını kaybetti

Antalya ili Korkuteli ilçesi Bayat mahallesinde tarlasını sürerken traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.