Kütahya / Pazarlar

Öğrenciler trafik kurallarını öğreniyor

Kütahya Pazarlar'da ilkokul öğrencilerine "Trafik kuralları" konulu seminer düzenlendi.

Öğrenciler trafik kurallarını öğreniyor

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde ilkokul öğrencilerine "Trafik kuralları" konulu seminer verildi.

Pazarlar Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Pazarlar İlkokulu konferans salonunda ilkokul son sınıf öğrencilerine uygulamalı trafik konulu seminer verildi.

Seminere Konuşmacı olarak Pazarlar İlçe Emniyet Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliğinde görevli Polis Memuru Mustafa Karaduman katıldı.

Konuyla ilgili olarak Pazarlar İlçe Emniyet Amirliği tarafından yapılan açıklamada, “ Pazarlar İlkokulu Konferans Salonunda İlkokul son sınıf öğrencilerine slayt destekli sunumlar yaptık. Slayt sunumunda; Trafik nedir? Kuralları nelerdir? Yayalar için uyarıcı hatırlatmalar, trafik işaretlerine uyma sırası, trafik işaret levhaları yer işaretlemeleri kuralları, yasak, zorunluluk ve yaya hükümlülükler gibi trafik ile ilgili terimler ve açıklamaları öğrencilere anlattık. Ayrıca öğrenci servislerini kullanma, servisten indikten sonra diğer taşıtları görmeden yola çıkmamaları, emniyet kemeri kullanımı, sürücü adaylarında aranacak şartlar, okul geçidi görevlileri, kaldırımsız yollarda gece ve gündüz yürüme, bisiklete binme, alkol ve etkileri, trafik kazalarında aranması gereken acil numaraların neler olduğunu anlattık. Okul panolarına, trafik işaretleri ile ilgili pankartlar ve uyarıcı yazıların asıldığı hafta dolayısıyla, öğrencilere karşıdan karşıya geçiş kuralları, araçlara binerken ve inerken dikkat edilmesi gereken konular anlatıldı. Ayrıca öğrenciler ile yaya geçidinde polis memurlarının kontrolünde uygulama yapıldı " ifade edildi.

Pazarlar İlkokul Müdürü Mustafa Fatih Eren, “verilen eğitimler için Pazarlar Emniyet Amirliğine teşekkür ederim” dedi.

Öğrenciler trafik kurallarını öğreniyor

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kış Uykusuna Yatmayan ayılar 36 kovanı parçaladı, arılar telef oldu
Yerel

Kış Uykusuna Yatmayan ayılar 36 kovanı parçaladı, arılar telef oldu

Kütahya’nın Emet ilçesi Ömerfakı Köyü’nde bir üreticiye ait 36 kovan ayılar tarafından parçalanırken, kovanlardaki binlerce arı telef oldu.

Kütahya Emet’te otomobil moloz yığınına çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Yaşam

Kütahya Emet’te otomobil moloz yığınına çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

Kütahya’dan Emet istikametine seyir halinde olan S.Z. yönetimindeki 43 DD 970 plakalı otomobil Sarıayak köyü Gencel mevkiinde yoğun sis nedeniyle kaza yaptı Feride Gümüş hayatını kaybetti.

Kütahya Altıntaş’taki trafik kazasında anne Nazmiye Kırdök ile oğlu  Osman Kırdök hayatını kaybetti
Yerel

Kütahya Altıntaş’taki trafik kazasında anne Nazmiye Kırdök ile oğlu Osman Kırdök hayatını kaybetti

Altıntaş-Gediz karayolu Yeşilyurt köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ö.E. yönetimindeki 43 AAE 275 plakalı tır, Osman Kırdök idaresindeki 43 FR 383 plakalı otomobille çarpıştı.

Kütahya’da yaşlı adamı 4 milyon TL dolandıran 3 telefon dolandırıcısı Kumluca'da  Yakalandı
Yaşam

Kütahya’da yaşlı adamı 4 milyon TL dolandıran 3 telefon dolandırıcısı Kumluca'da Yakalandı

Edinilen bilgiye göre, yurt dışından emekli A.K. (79), kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şahıslara para ve altın olarak yaklaşık 4 milyon lirasını kaptırdı.

Gediz’de gençlik merkezi inşaatı başladı
Yerel

Gediz’de gençlik merkezi inşaatı başladı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde Gençlik Merkezinin inşaatının ilk temeli dualarla atıldı.

Depremzedelere 7 bin TL bağış
Yerel

Depremzedelere 7 bin TL bağış

Kütahya 'da yaşayan bir vatandaş depremzedelere bağış yaptı.