Nevşehir

NEVÜ’lü Genç İzciler Kamp'ta Temel Eğitimde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübünde yeminli izci sayısı artıyor

NEVÜ’lü Genç İzciler Kamp'ta Temel Eğitimde

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) İzci Kulübü; Çankırı ili Ilgaz ilçesi Ilısılık Köyü İzci Tesisleri’nde kulüp üyelerinin katılımı ile ’Temel Eğitim Kampı’ etkinliği düzenledi.
Her hafta Pazar günü düzenli bir şekilde yaptığı toplantılarda kulüp üyelerine verilen eğitimlerin sahada uygulaması için düzenlenen etkinliğe kulübün Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Fatih Tan, 7 lider izci ve 5 takım dahilinde 42 izci olmak üzere toplam 50 kişi katıldı. Gerçekleştirilen etkinlikte alan keşfi sonrasında izcilere bölge hakkında bilgilendirme yapılarak dikkat etmeleri gereken hususlar anlatıldı. Kampın ve eğitimin detayları hakkında bilgi verilmeyen izcilere, ’İzci daima hazırdır!’ parolasına göre habersiz bir şekilde gecenin geç saatlerinde aniden uyandırılarak etkinlik yaptırıldı.

Ormanda Doğada Hayatta Kalma Etkinliği
Ormanda lider izciler tarafından belirlenen, birbirinden farklı alanlara sabah erken saatte bırakılan takımlar, kendilerine verilen kısıtlı imkanlar ile akşama kadar doğaya zarar vermeden takım halinde hareket etme, birlik olma, barınak kurma, ateş yakma ve karnını doyurma gibi konularda uygulama yaptırıldı. ’Ateş Gecesi’ olarak adlandırılan ve izcilerin eğlencesi olan kampın son gecesi, tören ile yakılan büyük ateş etrafında toplanan izciler hazırladıkları skeçleri, oyunları ve yarışmaları sergilediler.

Kulübün Yeminli İzci Sayısı Artıyor
Kulüp Danışmanı Öğr. Gör. Mehmet Fatih Tan; “NEVÜ İzci Kulübümüz bünyesine katılarak haftalık eğitim toplantılarını düzenli takip eden, verilen eğitimleri tamamlayarak belirli aşamalardan geçen ve yapılan sınavı başarılı şekilde tamamlayan aday izciler Türk Bayrağı huzurunda ‘İzci yemini’ ederek yeminli izci olmaktadırlar. Bu etkinlikte 5 aday izcimiz daha yapılan sınavı başarılı bir şekilde tamamlayarak yeminli izci oldu” diye konuştu.
Ateş Gecesi sonrası etkinliklerine devam eden NEVÜ İzci Kulübü, kampın son günü olan Pazar günü etkinliklerini tamamlayarak kampını sonlandırdı. NEVÜ İzci Kulübü öğrencileri, çalışmalarında vermiş oldukları desteklerinden dolayı NEVÜ Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin ve üniversite yönetimine de teşekkür etti.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Nevşehir’de yolcu otobüsünün çarptığı yaya Rabia Kepenek hayatını kaybetti
Yerel

Nevşehir’de yolcu otobüsünün çarptığı yaya Rabia Kepenek hayatını kaybetti

Nevşehir’de arkadaşlarının aracına binmek istemeyen Rabia Kepenek’e (25) yolun karşısına geçtiği anda yolcu otobüsü çarptı. Şahıs olay yerinde hayatını kaybetti.

Nevşehir'de Tuvalet Bekleyen  yaşlı kadın Ölü Bulundu
Yerel

Nevşehir'de Tuvalet Bekleyen yaşlı kadın Ölü Bulundu

Nevşehir’de tuvalette görevli yaşlı bir kadın, oturduğu sandalyeden düşerek hayatını kaybettiği öğrenildi

Nevşehir'in  Gülşehir ilçesinde  sel sularına kapılan araçtaki çift hayatını kaybetti Kimlikleri Belli oldu
Yerel

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde sel sularına kapılan araçtaki çift hayatını kaybetti Kimlikleri Belli oldu

Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy Mahallesi’nde sele kapılan araç bulundu. Araç içerisinde hayatını kaybedenlerin Şevket Şimşek ve Zöhre Şimşek olduğu öğrenildi.

Nevşehir’de  Feci kaza cip ile otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı
Türkiye

Nevşehir’de Feci kaza cip ile otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 yaralı

Nevşehir-Ürgüp karayolu Üçgüzeller mevkiinde 50 BB 08 plakalı otomobil ile 06 BD 4686 plakalı cip kafa kafaya çarpıştı

Nevşehir Ürgüp  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Refik Özsoy kimdir?
Yerel

Nevşehir Ürgüp kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Refik Özsoy kimdir?

Ürgüp ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Şırnak İdil Kaymakamı Refik Özsoy ,Nevşehir Ürgüp Kaymakamı olarak atandı.

Nevşehir Avanos kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Aziz Gölbaşı kimdir?
Yerel

Nevşehir Avanos kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Aziz Gölbaşı kimdir?

Avanos ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Şanlıurfa Siverek Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Nevşehir Avanos Kaymakamı olarak atandı.