Muş

Muş’ta toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı

Muş Valiliği tarafından güvenlik tedbirleri kapsamında toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin 15 gün süreyle yasaklandığı duyuruldu.

Muş’ta toplantı ve gösteri yürüyüşleri 15 gün süreyle yasaklandı

Muş Valiliği, güvenlik tedbirleri çerçevesinde toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerinin gerek ülke genelinde gerekse sınır ötesinde terör örgütlerine karşı başarılı operasyonlarının devam ettiği ifade edildi. Terör örgütlerine müzahir kesimler tarafından söz konusu operasyonların gerekçe gösterilerek toplantı ve gösteri yürüyüşleri yapılabileceği kaydedilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:
Bu etkinliklerin provoke edilerek şiddet hareketlerine ve terör örgütlerinin propagandasına dönüşebileceği, halkın yoğun olarak yaşadığı yerlerin hedef seçilebileceği, sansasyonel eylemler gerçekleştirilerek kamu düzeni ile halkın can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşürülebileceği değerlendirilmektedir. Belirtilen olayların kamu düzenini etkileyecek şekilde ilimizde yaşanmaması ve olması muhtemel olayların önüne geçilebilmesi, tesis olunan huzur ve güven ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin ve genel asayişin korunması ile şiddet olaylarının önlenmesi ve terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi amacıyla; 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 17’inci, 19’uncu ve 22’nci maddeleri ile 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu 11’inci maddesi (A) ve (C) fıkrası hükümleri çerçevesinde; Valilik ve Kaymakamlık Makamının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç olmak üzere ilimiz mülki sınırları içerisinde (Polis ve Jandarma Sorumluluk Alanının Tamamı) meydan, cadde, sokak, yol, park vb. umuma açık alanlarda; miting, açık ve kapalı yer toplantısı, gösteri yürüyüşleri, oturma eylemi, protesto eylemi, basın açıklaması, insan zinciri oluşturarak yapılabilecek protesto/yürüyüş ve toplanmalar, halk kürsüleri şeklinde toplantı, toplanmalar, halk toplantıları, ses-yayın araçları (taşıt, mobil vb. araçlar) ile yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, açlık grevi, çadır kurma, stant açma, imza toplama, imza kampanyası, dilek feneri, balon, drone ve paramotor, planör uçurtmak, anma toplantısı, anma töreni, konser, şenlik, tiyatro, skeç, sinevizyon, pandomim, meşale yakma ve taşıma, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş, poster, pankart asma, sticker yapıştırma, vb. tüm etkinlikler 20.10.2022 günü saat 00.01 ile 03.11.2022 günü saat 23.59’a kadar 15 gün süreyle yasaklanmıştır.”

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bitlis’te il genelinde valilik kararı ile tüm etkinlikler bir gün süre ile yasaklandı.
Yaşam

Bitlis’te il genelinde valilik kararı ile tüm etkinlikler bir gün süre ile yasaklandı.

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. Maddeleri ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/A ve C Maddeleri gereğince 12.10.2023 günü saat 00.01’den, 12.10.2023 günü saat 23.59’a kadar 1 gün süreyle yasaklanmıştır” denildi.

Muş Varto kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Musa Ayyıldız kimdir?
Yerel

Muş Varto kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Musa Ayyıldız kimdir?

Varto ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Mersin Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız , Muş Varto Kaymakamı olarak atandı.

 Leylekler yuvalarında kara yakalandı
Yerel

Leylekler yuvalarında kara yakalandı

Muş’ta ilkbaharın müjdecisi olan leylekler, yuvalarında kara yakalandı.

107 kilometre hıza ulaşan şiddetli fırtına çatıları uçurdu

107 kilometre hıza ulaşan şiddetli fırtına çatıları uçurdu

Muş’ta dün geceden itibaren etkili olan yağmur, dolu ve hızı saatte 107 kilometreye ulaşan şiddetli fırtına nedeniyle birçok evin çatısı uçtu.

Muş'ta doğalgaz sevinci
Yerel

Muş'ta doğalgaz sevinci

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığınca yapılan çalışmaların ardından Muş'un Bulanık ilçesi doğalgaza kavuştu.

18 bin 261 öğrenciye Muş'ta ücretsiz yemek

18 bin 261 öğrenciye Muş'ta ücretsiz yemek

Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kent genelinde eğitim gören 18 bin 261 öğrenciye ücretsiz sıcak yemek desteği sunuluyor.