Mardin

Mardin’de 15 günlük etkinlik yasağı

Mardin Valiliği, kent genelinde her türlü toplanma, basın açıklaması, miting yapma, stant açma gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.

Mardin’de 15 günlük etkinlik yasağı

Mardin Valiliği, kent genelinde her türlü toplanma, basın açıklaması, miting yapma, stant açma gibi etkinliklerin 15 gün süreyle yasaklandığını bildirdi.
Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde (polis ve jandarma sorumluluk bölgelerinde) il merkezinde Valilik makamına (Hukuk İşleri Şube Müdürlüğüne) ve ilçe merkezinde Kaymakamlık makamına 2 iş günü öncesinde yapılan müracaatlarda mülki amirlerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; ilimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant, imza kampanyası, çadır kurma, bildiri dağıtma, protesto eylemi vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 7. ve 17. maddeleri hükmü gereğince belirtilen konuların devam niteliğindeki her türlü eylem/etkinliklerin Mardin İl sınırları içerisinde 14 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 00.01’den itibaren 28 Ocak 2023 Cumartesi günü saat 24.00 kadar 15 gün süre ile yasaklanmıştır. Her türlü toplantı ve etkinliğin huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik kolluk tarafından izletilmesini, ses ve görüntü kaydının yapılarak kayıt altına alınması, karara uymayanlar ve yapılan ikazlara rağmen kararı ihlal etmeye devam edenler hakkında kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü olarak değerlendirilerek 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu ile diğer ilgili kanun hükümleri kapsamında gerekli işlemler yapılacaktır” denildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Mardin’de  Beşik Kertmesi 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklara nişan töreni yapıldı.
Yaşam

Mardin’de Beşik Kertmesi 8 ve 9 yaşlarındaki çocuklara nişan töreni yapıldı.

Mardin Kızıltepe’de doğduktan sonra beşik kertmesi yapılan 8 yaşındaki kız çocuğu ile 9 yaşındaki erkek çocuğu için aile arasında nişan töreni düzenlendi. Soruşturma başlatıldı

Mardin Nusaybin'de abi kardeş ve yeğen arasında silahlı kavga çıktı.
Yerel

Mardin Nusaybin'de abi kardeş ve yeğen arasında silahlı kavga çıktı.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde isimleri öğrenilemeyen abi kardeş ve yeğen arasında silahlı kavga çıktı.

14 yaşındaki Futbolcu çocuk Mardin’den Beşiktaş’a transfer oldu
Spor

14 yaşındaki Futbolcu çocuk Mardin’den Beşiktaş’a transfer oldu

Mardin’de MARGENÇ takımı alt yapısında yetişerek Derik 47 Spor forması giyen 2009 doğumlu Ulaş İmay Gürbüz, Beşiktaş’a transfer oldu.

Mardin Savur  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Fatih Çevik kimdir?
Yerel

Mardin Savur kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Fatih Çevik kimdir?

Savur ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Bolu Mudurnu Kaymakamı Fatih Çevik ,Mardin Savur Kaymakamı olarak atandı.

Mardin Midyat  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ömer Faruk Özdemir kimdir?
Yerel

Mardin Midyat kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ömer Faruk Özdemir kimdir?

Saruhanlı ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Siirt Eruh Kaymakam Ömer Faruk Özdemir, Mardin Midyat Kaymakamı olarak atandı.

Mardin Kızıltepe  Gaziemir kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Abdullah Şahin kimdir?
Yerel

Mardin Kızıltepe Gaziemir kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Abdullah Şahin kimdir?

Gaziemir ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Elazığ Karakoçan Kaymakamı Abdullah Şahin ,Mardin Kızıltepe Kaymakamı olarak atandı.