Malatya / Yazıhan

Malatya’da öğrenciler buğday ekti

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne ait 99 dönümlük alanda sertifikalı buğday tohumu ekimi yaptı.

Malatya’da öğrenciler buğday ekti

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne ait 99 dönümlük alanda sertifikalı buğday tohumu ekimi gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği protokolü çerçevesinde Yazıhan’da Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne ait 99 dönümlük alanda sertifikalı buğday tohumu ekimi gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak’ın yanı sıra Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir, Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılınç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Zafer Tanrıverdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç ile öğrencilerin katıldığı tören de konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatice Özdemir kent genelinde üretim alanlarını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yazıhan’da ilk kez başlayan uygulamayla ülke ekonomisine katkı sağlanacağını kaydeden Özdemir, ilerleyen zamanlarda buğdayın yanı sıra arpa ve nohut üretimi de gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti.
Projenin pandemi ile birlikte tarım ve gıda alanında yaşanan çeşitli risklerin gelecekte tekrar etmemesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nca hayata geçirildiğinin altını çizen Özdemir buğday ekiminin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Yapılan konuşmaların ardından tohumlar toprakla buluşturuldu.

Malatya’da öğrenciler buğday ekti

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Malatya Yeşilyurt kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Kutsal Baytak  kimdir?
Yerel

Malatya Yeşilyurt kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Kutsal Baytak kimdir?

Yeşilyurt ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Malatya Yazıhan Kaymakamı Kutsal Baytak , Malatya Yeşilyurt Kaymakamı olarak atandı.

Malatya 'da çileğin kilosu 50 lira, siparişlere yetişemiyorlar
Yaşam

Malatya 'da çileğin kilosu 50 lira, siparişlere yetişemiyorlar

Malatya’da 7 kadının girişimiyle kurulan Kadın Kooperatifi tarafından üretilen çilekte sezonun son hasadı yapılıyor. Devamı haberimizde...

Malatya Doğanşehir kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Hasan Musab Okatan kimdir?
Yerel

Malatya Doğanşehir kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Hasan Musab Okatan kimdir?

Doğanşehir ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti .Rize İyidere Kaymakamı Hasan Musab Okatan , Malatya Doğanşehir Kaymakamı olarak atandı.

Malatya Akçadağ  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Adem Topaca  kimdir?
Yerel

Malatya Akçadağ kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Adem Topaca kimdir?

Akçadağ ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Ağrı Taşlıçay Kaymakamı Adem Topaca , Malatya Akçadağ Kaymakamı olarak atandı.

Malatya Darende  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Şeref Gülyer kimdir?
Yerel

Malatya Darende kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Şeref Gülyer kimdir?

Darende ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Balıkesir Gömeç Kaymakamı Şeref Gülyer, Malatya Darende Kaymakamı olarak atandı.

 Malatya'da Nişanlısını bıçakla öldürün Kadın “su“ içti
Türkiye

Malatya'da Nişanlısını bıçakla öldürün Kadın “su“ içti

Malatya’da tartıştığı nişanlısı Ulaş Kuruçay göğsünden bıçaklayarak öldüren kadın, sığındığı iş yerinde su istedikten sonra polise teslim oldu.