Burdur

MAKÜ, Depremzedelere Yönelik Psikososyal Destek Çalışmaları Yürütüyor

Burdur’a gelerek KYK’lara yerleştirilen ailelerle yapılacak psikososyal destek çalışmaları için kurumlar arasında koordinasyon toplantıları yapıldı.

MAKÜ, Depremzedelere Yönelik Psikososyal Destek Çalışmaları Yürütüyor

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından depremden etkilenen ve Burdur’a gelerek KYK’lara yerleştirilen ailelerle yapılacak psikososyal destek çalışmaları için Burdur Mehmet Akif Üniversitesi’nin (MAKÜ) ilgili fakülte ve birimleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı KYK yurt müdürlükleri arasında koordinasyon toplantıları yapıldı.

Psikososyal destek çalışmalarına katılacak gönüllüler için Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar ve Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Özlem Tagay tarafından online ve yüz yüze olmak üzere psikolojik ilk yardım ve psikososyal destek konularında üç farklı eğitim verildi.

Depremden etkilenen çocuklar için MAKÜ Eğitim Fakültesi Okulöncesi Eğitimi Anabilim Dalından Prof. Dr. Perihan Ünüvar sorumluluğunda oyun alanları oluşturuldu. Bunun yanı sıra çalışmalar kapsamında Eğitim Bilimleri Bölümünden Doç. Dr. Kenan Demir sorumluluğunda Eğitim Fakültesinin gönüllü akademisyenleri eşliğinde farklı yaş gruplarına uygun etkinlik ve drama çalışmaları planlanarak gerçekleştirildi. Okuma salonları ve ders çalışma salonları için materyal desteği de sunuldu.

Ardından psikososyal destek ekibinde yer alan personeller Asımın Nesli ve Safahat yurdunda üç grup halinde çalışacak şekilde planlamalar yaparak yurda gelen ailelerin kayıt kabul sürecinden itibaren birebir bütün ihtiyaçlarının temini noktasında çalışmalar yürüttü.

Çalışmalar kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile MAKÜ Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özlem Tagay sorumluluğunda yürütülen Psikososyal destek ekibinde MAKÜ Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümünden, Sosyal Hizmet Bölümünden ve Sağlık Bilimleri Fakültesinden gönüllü akademisyenler ve gönüllü öğrenciler yer aldı.

Psikososyal destek ekibi ilk günden itibaren Safahat yurdunda 157, Asımın Neslinde 168 oda olmak üzere toplam 325 aile ile görüşerek gerekli ihtiyaçları belirlediler. Bunun yanı sıra sağlık ve acil ihtiyaçlar için aileler bilgilendirilerek yönlendirildi ve psikolojik yardıma ihtiyacı olan bireyler belirlenerek görüşmeleri ayarlandı. Destek çalışmaları kapsamında Asımın Nesli Yurdu’nda 49, Safahat Öğrenci Yurdu’nda 57 kişi ile bireysel psikolojik danışma gerçekleştirildi.

Depremden etkilenen ve yoğun stres yaşayan bireyler için psikolojik yardım, psikolojik destek sunularak daha ağır durumdaki bireyler için psikiyatriye sevk konusunda da destek olundu.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek'ten MAKÜ Öğrencilerine Müjde
Yerel

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek'ten MAKÜ Öğrencilerine Müjde

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, MAKÜ öğrencilerinin ulaşım sorununu çözeceklerini ve üniversite içi ulaşımı ücretsiz hale getireceklerini açıkladı.

Bucak İşletme Fakültesi gönüllüleri iş başında
Yerel

Bucak İşletme Fakültesi gönüllüleri iş başında

Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf BİFGÖNÜLLÜLER öğrencileri, Ramazan ayında ilçemizde her gün yüzlerce kişinin orucunu açtığı iftar çadırında yemek dağıtımına yardımcı oldu.

MAKÜ'de İstiklal Marşı Ruhu Anlatıldı
Yaşam

MAKÜ'de İstiklal Marşı Ruhu Anlatıldı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ), İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü münasebetiyle İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma töreni gerçekleştirildi.

MAKÜ’den Toplumsal Katkı Paneli: Yaşlanan Dünya ve Yalnız Yaşlanan Burdur
Yaşam

MAKÜ’den Toplumsal Katkı Paneli: Yaşlanan Dünya ve Yalnız Yaşlanan Burdur

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Yaşlanan Dünya: Yalnız Yaşlanan Burdur konulu panel düzenlendi.

MAKÜ, 11 Ayın Sultanını Konferanslarla Karşılıyor
Yaşam

MAKÜ, 11 Ayın Sultanını Konferanslarla Karşılıyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) 11 ayın Sultanı Ramazan-ı Şerifi konferanslar serisi ile karşılıyor.

MAKÜ Rektörü Dalgar: Sürdürülebilirlik ve Ekoloji Odaklı Kampüs Gelişimini Önemsiyoruz
Yaşam

MAKÜ Rektörü Dalgar: Sürdürülebilirlik ve Ekoloji Odaklı Kampüs Gelişimini Önemsiyoruz

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kampüs peyzajının geliştirilmesi ve yeniden düzenlenmesi konusunda çeşitli değerlendirmeler yapıldı.