Burdur

MAKÜ'de bahar yarıyılı eğitiminde merak edilenler açıklandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senatosunun toplantısında Bahar Yarıyılı Eğitim ve Öğretimine ilişkin alınan kararları Rektör Adem Korkmaz duyurdu.

MAKÜ'de bahar yarıyılı eğitiminde merak edilenler açıklandı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senatosunun toplantısında Bahar Yarıyılı Eğitim ve Öğretimine ilişkin alınan kararları Rektör Adem Korkmaz duyurdu.
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz’ın Burdur’daki tüm üniversite öğrencilerinin kafasındaki soruları tek tek cevaplayan kararları açıkladı.

1) 2022-2023 Bahar Yarıyılı ne zaman başlayacak?

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı 27 Şubat 2023 tarihinde başlayacaktır.

2) 2022-2023 Bahar Yarıyılında eğitim öğretim nasıl yürütülecektir?

2022-2023 Bahar Yarıyılında eğitim ve öğretim uygulamalı eğitimler hariç uzaktan öğretim (online) yöntemi ile yürütülecektir.

3) Uzaktan öğretim tüm bahar yarıyılında mı uygulanacaktır?

Uzaktan öğretim kararı 2023 yılı Nisan ayı başında yeniden gözden geçirilecektir. Şartların elverişli hale gelmesi durumunda Yükseköğretim Kurulu kararlarıyla harmanlanmış (hibrit) öğretim usulleri de değerlendirmeye alınabilecektir.

4) Yüz yüze yapılacak uygulamalı eğitimler hangi programları kapsamaktadır?

Yüz yüze yapılacak uygulamalı eğitimler;
a. Veteriner Fakültesi’nin son sınıf öğrencilerini,
b. Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümleri ile Bucak Sağlık Yüksekokulu’nun Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencilerini,
c. Bucak Zeliha Tolunay Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu’nun Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Gümrük İşletme, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri ve Gölhisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri, Tapu Kadastro Bölümleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü son sınıf öğrencilerini,
d. Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO, Burdur Sağlık Hizmetleri MYO, Çavdır MYO, Gölhisar Sağlık Hizmetleri MYO, Sosyal Bilimler MYO ile Teknik Bilimler MYO’da “İş Yeri Uygulaması Eğitimi” alan son sınıf öğrencilerini,
e. Eğitim Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü’nün “Öğretmenlik Uygulaması” dersini alan öğrencileri kapsamaktadır.

5) Ders kayıt işlemleri ne zaman yapılacaktır?

Ders kayıt / kayıt yenileme işlemleri 23 Şubat-3 Mart 2023 tarihleri arasında, ekle-sil işlemleri ise 06-10 Mart 2023 tarihleri arasında online olarak yapılacaktır.

6) Mezun durumuna gelmiş ve stajı eksik kalmış öğrencilerimizin zorunlu stajı nasıl yapılacaktır?

Mezun duruma gelmiş ve stajı eksik kalmış olan ön lisans ve lisans programı öğrencilerimiz, kayıtlı oldukları programın müfredatında yer alan zorunlu stajlarını ilgili iş yerlerinde yüz yüze yerine getireceklerdir.

7) 2022-2023 Bahar Yarıyılında kayıt dondurma hakkından kimler faydalanabilir?

Talep eden tüm öğrencilerimize bahar döneminde kayıt dondurma hakkı verilecektir. Lisansüstü tez aşamasında olan öğrencilere ise bir yarıyıl ek süre verilecektir. Bu süreler öğrencinin programının azami öğretim süresinden düşülmeyecektir.

8) Özel öğrenci olarak eğitim alabilir miyim ve şartları nelerdir?

Özel öğrencilik statüsünden faydalanmak isteyen öğrencilerin aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.
a. Depremden etkilenen illerdeki (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ile Sivas ilinin Gürün ilçesi) üniversitelerde kayıtlı öğrenci olmak veya birinci derece yakınları deprem bölgesindeki illerde ikamet edip deprem bölgesi dışındaki illerde bulunan üniversitelerde kayıtlı öğrenci olmak,
b. “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamındaki programlarda kayıtlı öğrenciler; özel öğrencilik başvurularını 27 Şubat 2023 tarihinden itibaren 3 hafta içinde yapacaklardır.

9) Özel öğrencilik statüsü için nasıl başvuru yapılacaktır?

Özel öğrencilik statüsünden faydalanmak isteyen öğrenciler hazırlayacakları başvuru dilekçesi ile ilgili fakülte-programın bulunduğu öğrenci işleri birimine YÖK e-transkript üzerinden aldığı öğrencilik belgesini de ekleyerek başvuru yapacaklardır.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Heyecan Başlıyor! TUSF Salon Futbolu Bölgesel Lig Fikstürü Belli!
Yerel

Heyecan Başlıyor! TUSF Salon Futbolu Bölgesel Lig Fikstürü Belli!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Futbol Takımının da yer aldığı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları fikstürü gerçekleştirilen kura çekimiyle belirlendi.

MAKÜ Eğitim Fakültesi'nde Akredite Program Sayısı 9'a Yükseldi!
Yerel

MAKÜ Eğitim Fakültesi'nde Akredite Program Sayısı 9'a Yükseldi!

Yükseköğretimde akreditasyonun giderek artması ile birlikte Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de akreditasyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Otizm Farkındalık Günü MAKÜ'de kutlandı
Yerel

Otizm Farkındalık Günü MAKÜ'de kutlandı

MAKÜ Atçılık ve Hippoterapi Merkezi, 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü'nü otizmli çocuklarla atların buluştuğu bir festivalle kutladı. Etkinlikte otizmli çocuklar at binme ve atlarla etkileşim gibi aktivitelerle keyifli vakit geçirdi.

30 Üniversite Bölgesel Lig'de Mücadele Ediyor
Yerel

30 Üniversite Bölgesel Lig'de Mücadele Ediyor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde 30 farklı üniversiteden 197 sporcunun katılımıyla Üniversitelerarası Badminton Bölgesel Lig başladı. İlk 4'e giren üniversiteler, Süper Lig'e yükselecek.

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek'ten MAKÜ Öğrencilerine Müjde
Yerel

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek'ten MAKÜ Öğrencilerine Müjde

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, MAKÜ öğrencilerinin ulaşım sorununu çözeceklerini ve üniversite içi ulaşımı ücretsiz hale getireceklerini açıkladı.

Bucak İşletme Fakültesi gönüllüleri iş başında
Yerel

Bucak İşletme Fakültesi gönüllüleri iş başında

Bucak İşletme Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 3. sınıf BİFGÖNÜLLÜLER öğrencileri, Ramazan ayında ilçemizde her gün yüzlerce kişinin orucunu açtığı iftar çadırında yemek dağıtımına yardımcı oldu.