Burdur

Kristal Şekerin en kalitelisi Burdur'da üretiliyor

8.4 puan alan Burdur Şeker Fabrikası ülke genelinde en kaliteli kristal toz şekeri üretiyor.

Kristal Şekerin en kalitelisi Burdur'da üretiliyor

Burdur Şeker Fabrikası 8.4 puan ile ülke genelinde en kaliteli kristal toz şeker üretimine sahip.
Burdur Şeker Fabrikası ülke genelinde en kaliteli şeker üretimi yaptığı ortaya çıktı. 10 Ekim 2022 Pazartesi günü 2022-2023 pancar alım kampanyasının başlaması ile birlikte üretime başlayan Burdur Şeker Fabrikası’nda kaliteli toz şeker üretildiği belirlendi. Araştırmacı-Gazeteci Halil İbrahim Kara’nın sorularını yanıtlayan Burdur Şeker Fabrikası Müdürü Turan Arslan; yeni kampanya döneminin 29’uncu gününde verdiği bilgide; “Toplam işlenen pancar miktarımız 179 bin ton. Kapasitemizin yüzde 119 fazlası ile kesim yapıyoruz. 3 vardiya halinde sorunsuz çalışıyoruz. Şekerimizin kalitesi bugüne kadar çıkan şekerlerin en iyisi., Türk Şeker’de kristal olarak en güzel puana sahip bir fabrikadayız. Türkiye genlinde 8.4 puan ile en güzel şekeri çıkaran fabrikayız. Bizden sonra 11.2 ile Van Erciş Şeker Fabrikası, 12.8 ile Ereğli Şeker Fabrikası, 15 puan ile Ilgın Şeker Fabrikası geliyor. Çiftçimizin elindeki pancarların yarısını aldık. İkinci yarısıya geçtik. Kantar alım merkezlerimizde şeker pancarı alımlarımız devam ediyor. Küspe satışlarımıza henüz başlamadık. Çiftçiye vereceğimiz istihkak küspelerini teslim ediyoruz. Çiftçilerin istihkak küspelerini dağıtımı tamamlanınca satışına başlayacağız. Kime satacağız? Tarım İl Müdürlüklerinden almış olduğumuz üretici hayvan sahiplerine, büyükbaş ve küçükbaş hayvan besicilerine satacağız. Küspemizin ton fiyatını 500 lira olarak belirledik.

Personel sayımız ise 950 civarında olup yıl sona kadar 528 bin ton pancar işleyeceğiz, 73 bin kristal toz şeker, 20 bin ton melas, 150 bin da yaş küspe elde etmeyi planlıyoruz.” dedi.

ŞEKER SATIŞLARI

Kamuoyunu yakından ilgilendiren şeker satışları konusunda da önemli bilgiler veren Müdür Arslan; “Şu anda şeker satışlarımız imalatçılara ve arıcılara yapıyoruz. Satış günlük 150 ton imalatçılara ve arıcılara veriyoruz, arıcılara da Tarım İl Müdürlüklerinin belirlediği tonajı veriyoruz. İmalatçı kapasite raporunu getiriyor. Ayda 1 defa mahsus olmak üzere İşleyebileceği miktarda şeker alabiliyor.” Sözlerine yer verdi.

Halil İbrahim Kara

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da Başkan Ercengiz Şeker Fabrikasında! İşçilerle buluştu
Yerel

Burdur'da Başkan Ercengiz Şeker Fabrikasında! İşçilerle buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Şeker Fabrikası'nı ziyaret ederek fabrika çalışanlarının sorunlarını dinledi ve taleplerini aldı. Ziyarete Şeker-İş Sendika Başkanı Mustafa Onay da eşlik etti.

Burdur Şeker Fabrikası'nda Kamyon Yangını
Yerel

Burdur Şeker Fabrikası'nda Kamyon Yangını

Burdur Şeker Fabrikası içinde sıra beklerken alev alan kamyon, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Olayda yaralanma yaşanmazken, kamyon kullanılamaz hale geldi. Detaylar haberimizde.

Türkşeker 'de indirimli Satışlar başladı .Burdur Şeker Fabrikası da var
Yaşam

Türkşeker 'de indirimli Satışlar başladı .Burdur Şeker Fabrikası da var

Türkiye’nin şekeri Türkşeker yayınladığı bir açıklamayla indirimli şeker satışı yapacağını duyurarak tüketicinin yüzünü güldürdü.

Türkiye Şeker Fabrikaları Personel alımı Yapacak : Burdur'da var
Yaşam

Türkiye Şeker Fabrikaları Personel alımı Yapacak : Burdur'da var

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (TÜRKŞEKER) personel alımı yapacak... İşte personel alımı yapılacak branşlar..Burdur'da var

Hasat Başladı  Gölhisar, Çavdır, Söğüt 'ten  Burdur Şeker Fabrikasına Pancar Nakliye fiyatları  Belirlendi
Yerel

Hasat Başladı Gölhisar, Çavdır, Söğüt 'ten Burdur Şeker Fabrikasına Pancar Nakliye fiyatları Belirlendi

Gölhisar'da Pancar Üretici ve nakliyeciler bir araya gelerek 2023 Burdur Şeker Fabrikasına Pancar Nakliye Bedelini belirlediler

Burdur Şeker Fabrikası'nda Gizli Kampanya Açılışı
Yerel

Burdur Şeker Fabrikası'nda Gizli Kampanya Açılışı

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Şeker Fabrikası'nda düzenlenen kampanya açılış töreninin gizlice yapılmasına tepki gösterdi.