Ankara

Kazak ezgileri Başkent’e damgasını vurdu

Kazakistan Cumhuriyeti’nin 25’inci Milli Günü, Ankara’da bulunan bir otelde etkinlikle kutlandı.

Kazak ezgileri Başkent’e damgasını vurdu

Kazakistan Cumhuriyeti’nin 25’inci Milli Günü’nde Kazak ezgileri Başkent’te güne damgasını vurdu.
16 Aralık 1991 yılında bağımsızlığını kazanan Kazakistan Cumhuriyeti’nin 25’inci Milli Günü, Ankara’da bulunan bir otelde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Müzik ve dans gösterisine eşlik eden etkinlik, davetlilerin coşkulu anlar yaşamasını sağladı.
Programda konuşan Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, “1990 tarihinde Kazakistan’ın bağımsızlığını ilan eden deklarasyon kabul edildi. Bu belge sonraki yıllarımızda bağımsızlığımızın siyasi ve hukuku temelini oluşturdu. Ülkemiz için bu önemli bayram aynı zamanda Kazakistan ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 30’uncu yıl dönümüne denk geliyor. Kardeş Türkiye, Kazakistan’ın bağımsızlığını dünyada tanıyan ilk ülke oldu. Biz bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Bu adım ortak dile, kültüre ve tarihe sahip iki ülkenin kardeşliğini ve karşılıklı yardımlaşma içerisinde olduğunu teyit ediyor. Bu yıl 30 yıl içerisinde iş birliğimiz genişletilmiş stratejik ortaklık düzeyine yükselmiştir” ifadelerini kullandı.
Kültür alanında iş birliğinin günden güne arttığını söyleyen Büyükelçi Sapiyev, “Son senelere kardeş Türkiye’nin farklı bölgelerinde Kazakistan’ın önde gelen şahsiyetlerinin ve yazarların 100’den fazla kitabı Türkçeye çevrildi. 3 okul, 13 heykel, 19 cadde, 10 park açıldı” dedi.

“Türkiye Kazakistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olmanın gururunu taşıyor”

Türkiye’nin Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olmanın gururunu taşıdığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, “Bağımsızlığın kazanılmasının ardından Kazakistan ile imzalanan çok sayıda antlaşma ve protokolle ilişkilerimizin ve iş birliğimizin esasları düzenlenmiştir. Atılan bu adımlar neticesinde ikili ilişkilerimizin süratle geliştirilmesi de sağlanmıştır. Köklü tarihi ve kültürel bağlarla birbirlerine bağlanmış, Türk ve Kazak halkları kendilerini her zaman birbirine yakın hissetmişlerdir. Devlet bakanlarımızın sergilediği, yakın iş birliği bizlere bağlarımızı daha da güçlendirmek için önemli bir rota çizmiştir. Bu çerçevede Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın faaliyet alanları olan kültür, sanat ve turizm konularında ilişkilerimizi geleceğe daha güçlü bir şekilde taşıyacak adımları hep beraber atıyoruz” diye konuştu.
Programa, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve birçok yabancı misyon temsilcisi katıldı.

Kazak ezgileri Başkent’e damgasını vurduKazak ezgileri Başkent’e damgasını vurduKazak ezgileri Başkent’e damgasını vurdu

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ankara su kesintisi! 20 Nisan Ankara su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Ankara su kesintisi! 20 Nisan Ankara su kesintisi yaşanacak yerler

20 Nisan Cumartesi Ankara'daki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün Ankara'nın hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saatler

Ankara elektrik kesintisi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!
Yerel

Ankara elektrik kesintisi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!

Ankara'da 20 Nisan 2024 Cumartesi Günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik.

Ankara su kesintisi! Ankara 18 Mart su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Ankara su kesintisi! Ankara 18 Mart su kesintisi yaşanacak yerler

18 Mart Cuma Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.

Anayasa Mahkemesi  Yeni Başkanı Kadir Özkaya  oldu .Kadir Özkaya  kimdir
Yerel

Anayasa Mahkemesi Yeni Başkanı Kadir Özkaya oldu .Kadir Özkaya kimdir

Yüksek yargıda seçim maratonun ilk ayağı tamamlandı. 15 üyeden 9'unun oyunu alan Kadir Özkaya, AYM’nin 19. Başkanı oldu. Rakibi Yusuf Şevki Hakyemez ise 6 oy aldı. KADİR ÖZKAYA KİMDİR

Ankara elektrik kesintisi! 27 Ocak Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

Ankara elektrik kesintisi! 27 Ocak Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Ankara'da 27 Ocak 2024 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Ankara'da su kesintisi işte etkilenecek yerler
Yaşam

Ankara'da su kesintisi işte etkilenecek yerler

26 Ocak Cuma Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.