Kayseri

Kayseri yenilikçi konsepti bulunan 14 büyükşehir arasında yer aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla bilim çevrelerinin araştırmalarına konu olmaya devam ediyor.

Kayseri yenilikçi konsepti bulunan 14 büyükşehir arasında yer aldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği çalışmalarla vatandaşların takdirini toplamanın yanında bilim çevrelerinin de araştırmalarına konu olmayı sürdürüyor.

Bu çerçevede Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi’nde yayımlanan makalede Kayseri Büyükşehir Belediyesi yer buldu.

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi’ndeki tamamı İngilizce olarak yayımlanan Belediyelerde İnovasyon: “Living Lab” Örneği (Innovation in Municipalities: Case of Living Lab) başlıklı araştırma makalesinde, 30 büyükşehir belediyesi içerisinde stratejik planında yenilikçi konsepti bulunan 14 belediye arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi de yer aldı.

YİNE AKILLI ŞEHİRCİLİK ÖNE ÇIKTI

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilimler Dergisi’nde araştırmacı Meryem Arslan’ın kalem aldığı araştırma makalesinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, yine Akıllı Şehircilik Uygulamaları ile öne çıktı. Daha önce Çağdaş Yerel Yönetimler Dergisi’ndeki ‘İklim Değişikliği ve Akıllı Kentler’ başlıklı bilimsel makalede Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamaları da ‘iyi örnek’ olarak nitelendirilmişti. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Akıllı Şehir’ hedefleri içerisindeki projeleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ‘2020-2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı’nda örnek olarak gösterilmişti. Bu kez de yine Marmara Üniversitesi’nin dergisinde yayımlanan makalede Büyükşehir Belediyesi, bir akılı şehir uygulaması olan güneş enerjili şarj istasyonları ile anıldı.

30 BÜYÜKŞEHİR İÇERİSİNDEKİ 14 ÖNE ÇIKAN BELEDİYEDEN BİRİ DE KAYSERİ

‘Belediyelerde, inovasyon faaliyetinin anlaşılmasını, yaygın ve sürdürülebilir seviyeye gelmesini, bu yönde kentleri inovasyon laboratuvarı olarak gören, sunulan ürün ve hizmetlerle vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmayı hedefleyen, vatandaş ve diğer aktörlerin katılımını önemseyerek inovasyonu demokratikleştiren, Avrupa Birliği tarafından inovasyon aracı şeklinde betimlenen “Living Lab” ekosisteminin tanıtılmasını, living lab oluşumunun inovasyon aracı olarak kullanılabilirliğinin sorgulanması’nı amaçlayan söz konusu makalede toplam 30 büyükşehir belediyesine yönelik yapılan araştırmada 14 büyükşehir belediyesinin inovasyona örnek olabilecek çalışmaları olduğu tespit edilirken, Kayseri Büyükşehir Belediyesi de 14 büyükşehir belediyesi arasında yer aldı.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR, AKILLI ŞEHİR BULUŞMALARINI DA SÜRDÜRÜYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından farkındalığı arttırmak ve bilgi paylaşımında bulunmak amacıyla düzenli olarak gerçekleştirilen Akıllı Şehir Buluşmaları da akıllı şehircilik faaliyetleri konusunda mesafe kaydedilmesine imkân tanıyor. Alanında uzman katılımcıların ve bürokratların yer aldığı Akıllı Şehir Buluşmaları’nda, sulama, aydınlatma, SCADA, park güvenliği, fonksiyonellik, enerji yönetimi ve verimlilik gibi pek çok konuda farkındalık ve bilgi paylaşımı sağlanmış oluyor.

Kayseri yenilikçi konsepti bulunan 14 büyükşehir arasında yer aldı

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kayseri'de miniklerin ‘TOGG’lu yerli malı haftası
Yerel

Kayseri'de miniklerin ‘TOGG’lu yerli malı haftası

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı Erkilet Kütüphanesi’nde minikler TOGG’un maketini yaparak, Yerli Malı Haftası’ etkinliği gerçekleştirdi.

Turizm Cenneti Soğanlı’da Rüya Gibi Hafta Sonu
Magazin

Turizm Cenneti Soğanlı’da Rüya Gibi Hafta Sonu

Kayseri Valiliği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Yeşilhisar ilçesi Soğanlı Vadisi’nde düzenlenen etkinliklerle muhteşem bir hafta sonu yaşandı.

20 bin öğrenciye çalışma masası ve kitaplık
Yaşam

20 bin öğrenciye çalışma masası ve kitaplık

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek tarafından başlatılan “Her Ev Bir Okul” projesi kapsamında üretimi tamamlanan çalışma masaları ve kitaplıkların ilçelere dağıtımı yapıldı.

Kayseri Pınarbaşı'nda Derilen yolcu otobüsünde  8’i ağır 38 yolcu yaralandı
Türkiye

Kayseri Pınarbaşı'nda Derilen yolcu otobüsünde 8’i ağır 38 yolcu yaralandı

Kayseri-Malatya kara yolunun 91. kilometresi Karaboğaz Mevkii’nde Muş’tan İstanbul’a giden Burhan D. idaresindeki 34 KG 4949 plakalı Muş Ovası firmasına ait yolcu otobüsü,

Kayseri Pınarbaşı yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var
Türkiye

Kayseri Pınarbaşı yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var

Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu ilk belirlemelere göre çok sayıda kişi yaralandı.

Kent Başkan Ödülleri Sahiplerini Buluyor
İş Dünyası

Kent Başkan Ödülleri Sahiplerini Buluyor

Kent & Başkan Dergisi’nin her yıl düzenlediği, tüm Türkiye’yi kapsayan online anketi ile Türkiye’nin başarılı büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları belirlendi.