İzmir / Karşıyaka

Karşıyaka'da Belediye personelleri maaşlarını alamıyor

Karşıyaka'da personeller, maaş ve geriye dönük alacakların ödenmemesi nedeniyle Karşıyaka Belediyesi önünde eylem yaptı.

Karşıyaka'da Belediye personelleri maaşlarını alamıyor

Karşıyaka Belediyesi çalışanları, maaş ve geriye dönük alacakların ödenmemesi nedeniyle Karşıyaka Belediyesi önünde eylem yaptı.
DİSK üyesi Karşıyaka Belediyesi çalışanları, belediye binası önünde toplanarak maaş ve geriye dönük alacakların ödenmemesine tepki gösterdi. İşçiler adına açıklama yapan DİSK’e bağlı Genel-İş 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, "Uzun süredir Karşıyaka Belediyesinde maaş ve geriye dönük işçi alacakları ile ilgili sıkıntı yaşamaktayız. Kent A.Ş.’de 2021 yılına ait iki ikramiye, 2022 yılına ait bir ikramiye, toplu iş sözleşmesinden kaynaklı bir aylık geriye dönük ve bu ayki maaş ödemesinin yaklaşık yüzde 20’si henüz yatırılmamıştır. Personel A.Ş.’de ise 2022 ait bir aylık geriye dönük ve bu ayki maaş ödemesinin yüzde 18’i yatırılmamıştır ve ne zaman yatırılacağı henüz bilinmemekte, belediye yönetimi tarafından da net bir bilgi aktarılmaktadır" dedi.

"Düzenli ve eksiksiz olarak talep ediyoruz"
Açıklamasında Karşıyaka Belediyesi yöneticilerine seslenen Deniz Şahin Gümüştekin, "Biz işçiler olarak her gün işe düzenli olarak geliyor ve eksiksiz çalışarak iş üretiyorsak emeğimizin karşılığını da Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. ve Personel A.Ş. yönetiminden düzenli ve eksiksiz olarak talep ediyoruz. Güler yüzle, canla başla çalışmamızın karşılığında hakkımızı talep ediyoruz. Yerel yönetimlerin gelirleri; İller Bankası payı, emlak vergileri, katı atık bedeli ve benzeri ödemelerdir. İşçi maaşları Karşıyaka Belediyesine İller Bankasından gelen pay ile ödenmektedir. Eğer İller Bankasından gelen pay yüzde 50 civarında kesintiye uğratılırsa biz de tabii ki maaşlarımızı tam anlamayız. Her ay 35 milyon gelmesi gereken İller Bankası payı bu ay neye dayandırılarak 17 milyon olarak gönderilmiştir?" diye konuştu.

Belediye önünde toplanan işçiler, "İşçiye verilen sözler tutulsun", "Karşıyaka uyuma işçine sahip çık", "İşçiler burada başkan nerede", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay oldu işte  CHP izmir İlçe Adayları
Türkiye

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay oldu işte CHP izmir İlçe Adayları

Son dakika haberi... CHP Parti meclisindeki oylama sonuçlandı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için Cemil Tugay'ın adaylığı onaylandı.

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde
Türkiye

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde depremİzmir güne depremle başladı İzmir saat 08.19'de bir depremle sarsıldı.

İzmir elektrik kesintisi! İzmir 27 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

İzmir elektrik kesintisi! İzmir 27 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler

İzmir'de 27 Ocak 2024 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? İzmir'de yarın elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde.

İzmir su kesintisi! İzmir 26 Ocak su kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

İzmir su kesintisi! İzmir 26 Ocak su kesintisi yaşanacak yerler

26 Ocak 2024 Cuma günü İzmir'de su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri. İzmir'deki su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.

İzmir elektrik kesintisi! İzmir 26 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

İzmir elektrik kesintisi! İzmir 26 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler

İzmir'de 26 Ocak 2024 Cuma günü elektrik kesintisi var mı? İzmir'de yarın elektrikler kesilecek mi? İzmir'de yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde.

İzmir su kesintisi! İzmir 25 Ocak su kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

İzmir su kesintisi! İzmir 25 Ocak su kesintisi yaşanacak yerler

25 Ocak 2024 Perşembe günü İzmir'de su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri. İzmir'deki su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.