Nevşehir

Kapadokya'nın yeni yıl hazırlıkları tamam

Kapadokya yerli yabancı turistlerini ’noel’ kutlaması ve yeni yıl kutlamalarında ağırlamak için yılbaşını bekliyor.

Kapadokya'nın yeni yıl hazırlıkları tamam

UNESCO Dünya Kültürel Miras listesinde yer alan Kapadokya bölgesi yerli yabancı turistlerini ’noel’ kutlaması ve yeni yıl kutlamalarında ağırlamak için gün sayıyor.

Noel ve yeni yıl kutlamalarına hazır olan Kapadokya otelcileri, Dünya’nın birçok yerinden gelecek yabancı ve yerli turistlerini bekliyor. Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeler Derneği Başkanı Teyfik Ölmez yaptığı açıklamada; “Kapadokya’yı dolu dolu yaşamak isteyen misafirlerimiz için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Misafirlerimizi noel kutlamasında ve yılbaşı tatilinde bekliyoruz” dedi. Kapadokya bölgesinin hafta sonuyla beraber yoğunluk yaşamaya başladığını söyleyen Ölmez, “Önümüzdeki hafta sonu yılbaşı olması dolayısıyla otellerde doluluk oranı yüzde 70’i geçmiş durumda. Son dakika rezervasyonları ile birlikte yılbaşına yönelik beklentimiz daha yükseklere çıkmak. Otellerimizde doluluk oranının yüzde 90 - 95’i geçeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yılbaşında yabancı turistlerinin olduğunu fakat iç pazarda yerli Türk misafirlerin son dakika rezervasyon yaptıklarını ve otellerin son dakikalarda dolacağını vurgulayan Ölmez; “Kapadokya Bölgesinde 593 işletmemizde 18 bin yatak kapasitemiz var. Kozaklı ilçemizi de bu listeye dâhil edersek, bu rakamlar 24-25 bin civarına ulaşıyor. Otellerimizde üst ve orta segmentte konaklama imkanlarımız var. Konaklama ücretleri bin TL’den 8-10 bin TL’ye çıkacağını düşünüyorum. Bazı restoranların yılbaşı gecesi için hazırladıkları programlar var. Ücretleri 3 bin 500 civarında olduğunun bilgisini alıyoruz. Fakat Kapadokya bölgesini diğer bölgeler ile kıyasladığımızda daha ucuz olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kapadokya'nın yeni yıl hazırlıkları tamam

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Afyonkarahisar (SODAM) kursiyerlerine Kapadokya gezisi
Yerel

Afyonkarahisar (SODAM) kursiyerlerine Kapadokya gezisi

Meslek edindirme kurs katılımcılarına Kapadokya turu

Nevşehir Kapadokya'da sis etkili oldu
Yerel

Nevşehir Kapadokya'da sis etkili oldu

Nevşehir Kapadokya'da etkisini gösteren sis kartpostalları aratmadı.

Kapadokya’ya gelen turist sayısında rekor
Yerel

Kapadokya’ya gelen turist sayısında rekor

Kapadokya'yı ziyaret eden turistlerin sayısı 4 milyona ulaşmak üzere.

Kapadokya’da balon kazası: 2’si ağır 5 yaralı
Yerel

Kapadokya’da balon kazası: 2’si ağır 5 yaralı

Nevşehir'de, iniş sırasında meydana gelen balon kazasında, 2'si ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı.

İnmede erken tanı hayat kurtarır
Sağlık

İnmede erken tanı hayat kurtarır

İnme belirtileri” İnme belirtilerini sıralayan Doç. Dr. Türkel, “Vücudun tek tarafında yüz, kol ve/veya bacakta hissizlik ve/veya kuvvet kaybı, bilinç bulanıklığı veya konuşma ve/veya anlama güçlüğü, yürüme güçlüğü, baş dönmesi, denge ve koordinasyon kaybı, tek veya çift taraflı görme kaybı, şiddetli baş ağrısı. Bu belirtiler aniden ortaya çıkarsa

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!
Yerel

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!

Burdur'da bir ilk! Bucak Devlet Hastanesinde uygulandı. Bucak Devlet Hastanesi, Burdur'da ilk kez uygulanan etkin Parkinson tedavi seçeneklerini duyurdu. Sanal asistan Dr. Meltem aracılığıyla hastalara detaylı bilgi veriliyor.