İstanbul

Jesus, 3-3 beraberlik sonrası konuştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, “Bize karşı kazanmak kolay değil” dedi.

Jesus, 3-3 beraberlik sonrası konuştu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 3-0 geriden gelerek Rennes karşısında 3-3 berabere kalmalarıyla ilgili kendilerine karşı kazanmanın kolay olmadığını söylerken, müsabaka içerisinde kaleci Altay Bayındır’a verilen tepkileri görmek istemediğini, ona verilen tepkilerin kendisine gösterildiğini ifade etti.
UEFA Avrupa Ligi B Grubu 5. maçında Fenerbahçe evinde Rennes ile 3-3 berabere kaldı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Fenerbahçe’nin bir kere daha güzel bir maç çıkarttığını ifade ederek, “Maçın her anı güzeldi. 3-0’dan skoru çevirebilmeniz için inanmanız gerekir, bugün de bunu yaptık. Kazanamadık ama beraberliği sağladık. Taraftarlara seslenmek istiyorum; oyuncular arasında ayrım yapmayın. İyi anlarda, bizim güçlü olmamız için her zaman bize destek oluyorlar. Ama oyuncular arasında ayrım yapılmasını istemiyorum. Bugün Altay’a tepkiler oldu. Ona gösterilen tepki, bana gösterilmiş tepkidir. Ben böyle bir şey görmek istemem, böyle ortamda bulunmak istemem. Bu şekilde olmaması gerekiyor. Evet takımlarını seviyorlar ama oyuncular arasında ayrım yapmasınlar, çünkü ben ayrım yapmıyorum. Rennes maçın başında bizi şaşırttı. Majer’i oynattıkları pozisyon itibarıyla beklemedik bunu. 30 dakikada defansif dengede zorlandık. Bizim de müdahale etmemiz gerekiyordu. Maç içerisinde iletişimde bulunup Arao ile Crespo arasında pozisyon değiştirdim. Son 15 dakikada 3-1’e getirince maçı tekrardan çevirebileceğimize inandık. Bir gol atarsak bu maçta beraberlik, galibiyet geleceğine inanıyorduk. Zajc’ın frikik golünden sonra daha da inandık” dedi.

“Zico iyi bir arkadaşım”

Bir basın mensubunun "Fenerbahçe’nin eski Teknik Direktörü Zico’nun Avrupa’daki rekorunu kırabilir misiniz?" sorusuna cevap veren Jesus, “Onun rekorunu kırmayı tabii ki isterim. Bu kazanarak devam ettiğimizin göstermesi olur. Zico iyi bir arkadaşım. Flamengo’da çalışıyorken kendisi bir numaralı rol modeldi orada. Kendisiyle röportajlar yapıp bir araya geliyorduk. Bu rekorda onun adımlarını takip etmek bir mutluluk” şeklinde konuştu.

“Bize karşı kazanmak kolay değil”

Portekizli teknik adam, rakiplerinin maçın ilk yarısında çok etkili olduklarını vurgulayarak, "Majer oyundan düştükten sonra daha fazla boşluk bulduk, taktiksel pozisyon daha iyi seviyeye çıktı. Maçta değişti bizim açımızdan. Daha fazla topu tuttuğunuz zaman gol atmaya daha çok yaklaşıyorsunuz. Rennes, Avrupa’nın en üst seviye takımlarından biri. Fransa Ligi’ni ikinci veya üçüncü sırada bitirecektir. Fransa Ligi’nde Paris’ten sonra en çok gol atan takım. Biz maça iyi başlangıç yapamadık, daha sonra hatalarımızı düzelttik. Defansif organizasyonumuz daha iyi seviye geldi. İkinci yarı farkı kapatan faktörler bunlardı. Rakibimiz ilk yarıda üst düzey bir şekilde önde bastı. Bizim diğer rakiplere yaptığımız gibi. İlk yarı bu şekilde geçti. Ama hiçbir rakım 90 dakika bu tempoyu, baskıyı yapamaz. Fenerbahçe de öyle. Futbol bir oyun. Bizim açımızdan belirleyici olan faktör buydu. Şu an Fenerbahçe hem mental hem psikolojik olarak çok güçlü. Bize karşı kazanmak kolay değil” ifadelerini kullandı.

“Umarım son maçta altın anahtarı alan biz oluruz”

Rennesli futbolcuların "Maçı 3-0’dan aptal bir şekilde verdik" açıklamalarıyla ilgili konuşan Jesus, “Her oyuncu, her teknik direktör böyle bir skoru koruyamadığı zaman suçlu hisseder. Antrenör ve oyuncular sorumluluğu üstüne alır. Fenerbahçe takımının hakkının verilmesi gerekiyor. Hakem son düdüğü çalmadan hiçbir maç bitmiyor. Fenerbahçe gibi bir takıma karşı oynuyorsanız, savaşan inanan takımlara karşı oynuyorsanız, bu durum daha da zorlaştırıyor. İşin sırrı inanmak. Bugün kaybetmedik ama kazanamadık da. İki takım da grubun son maçında birincilik için mücadele edecek. Bu sezon takım Avrupa’da güzel bir yola devam ediyor. Umarım son maçta altın anahtarı alan biz oluruz. Daha fazla gol atıp gruptan birinci çıkarız” diye konuştu.

"Takıma bir oyuncu daha katılacak olsaydı stoper olmasını isterdim”

Savunma hattında olan sakat futbolcularla ilgili açıklama yapan Jorge Jesus, “Biz 3 günde, 4 günde bir maç yapmanın bedelini ödüyoruz. Genelde bu tarz durumlarda takım içerisinde daha çok süre alan oyuncular sakatlıkta limitte olurlar. Tahmin ettiğim bir durumdu. Attila, Gustavo, Serdar Aziz neredeyse 90 dakika oynuyorlar. Bunu ön görüyorduk. İçinde bulunduğumuz durumun bedeli bu. Haftada bir oynasaydık böyle bir risk olmazdı. Saha içerisinde 3 stoperli oynuyoruz ama savunmada arkayı dörtlüyoruz. Elimde bir stoper daha olsaydı iyi olurdu. Luan’ın ne zaman döneceğini bilmiyoruz. Gustavo minimum 2 maç olmayacak. Bu durumların üstesinden gelmeyi bilmemiz lazım. Takıma bir oyuncu daha katılacak, hangisi olsun istersiniz diye sorarsanız stoper olmasını isterdim” şeklinde konuştu.

"Futbolcuların hepsi benim için çok değerli"

Futbolcuların hepsinin değerli olduğunu söyleyen Jesus, “Fenerbahçeli oyuncular biliyor ki hepsi benim için çok önemli. Sürekli rotasyon yaptığımı biliyorlar, bu maçta çok fazla yapamadım. Başakşehir maçından 3 oyuncu değiştirdim. Tekrarlıyorum, Fenerbahçe taraftarları da bilmeli ki bizim takımımızda herkes önemli. Takımınızı seviyorsanız oyuncular arasında ayrım yapmayın. Takımlarını çok seviyorlar taraftarlar. Bazı oyuncuları daha fazla sevmeleri normal ama herkese saygı göstermeleri lazım. Herkes çocuklarını eşit sever. Futbolda da Fenerbahçe taraftarı içinde bu şekilde olması gerekiyor. Para size galibiyet getirmiyor ama en iyi oyuncuları almanıza yardımcı oluyor. Rennes’in ön bölgedeki 3 oyuncusunun toplamı 70 milyon Euro. Rennes takımı bir oyuncuya 20-30 milyon ödeyebiliyor. Biz herhangi bir takıma karşı oynamadık. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Taraftarın takıma hep inanması gerekiyor, bugün de bunu yaptılar. Oyuncuları ve taraftarı tebrik ediyorum. Biz bugün taraftar inandığı için beraberliği yakalayabildik. Sadece kazandığı zaman takımı alkışlayan taraftar benim için sıfırdır. Her maç eşit olması gerekiyor. Ben buraya bu yüzden geldim. Ben buraya gelirken Fenerbahçe taraftarının takımlarını ne kadar çok sevdiğini bildiğim için geldim” dedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Alanyaspor-Fenerbahçe maçında Burdurlu minikler sahaya çıktı
Yerel

Alanyaspor-Fenerbahçe maçında Burdurlu minikler sahaya çıktı

Burdur'daki futbol okullarından Alanyaspor ile iş birliği yapan Gölspor'daki minik yetenekler, Alanyaspor-Fenerbahçe maçında seremoniye katıldı.

Alanyaspor - Fenerbahçe: Ligde liderlik için kritik maç
Spor

Alanyaspor - Fenerbahçe: Ligde liderlik için kritik maç

Süper Lig'in 6. haftasında Alanyaspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geliyor. İki takım da ligde henüz mağlubiyet yüzü görmedi. Maç, liderlik mücadelesinde önemli bir rol oynayacak.

 Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Liginde Hollanda ekibi Twente’yi 1-0 mağlup ederek adını gruplara yazdırdı.
Spor

Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans Liginde Hollanda ekibi Twente’yi 1-0 mağlup ederek adını gruplara yazdırdı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-off Turu rövanş maçında deplasmanda Hollanda ekibi Twente’yi 1-0 mağlup ederek adını gruplara yazdırdı.

 Fenerbahçe, deplasmanda Slovenya ekibi Maribor’u 3-0 yenerek play-off’a adını yazdırdı
Spor

Fenerbahçe, deplasmanda Slovenya ekibi Maribor’u 3-0 yenerek play-off’a adını yazdırdı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçe, deplasmanda Slovenya ekibi Maribor’u 3-0 yenerek play-off’a adını yazdırdı. Sarı-lacivertliler bu turda Hollanda ekibi Twente ile karşılaşacak.

Eskişehir’de Kros Süper Ligi finalleri
Spor

Eskişehir’de Kros Süper Ligi finalleri

Eskişehir' de düzenlenen Kros Süper Ligi finalinde erkeklerde Fenerbahçe , kadınlarda Batman Petrol Spor Kulübü şampiyon oldu.

CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı final programı belli oldu

CEV Şampiyonlar Ligi’nde yarı final programı belli oldu

Fenerbahçe, Eczacıbaşı Dynavit ve V.Bank’ın mücadele ettiği CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nde yarı final programı açıklandı.