İstanbul

İstanbul’da 93 okulda Pazartesi günü eğitim ve öğretim yapılamayacak

İstanbul’da 20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibarıyla, riskli bulunan 93 okulda eğitim ve öğretim yapılmayacağı, eğitim gören öğrencilerin depreme güvenli okullara nakledileceği duyuruldu.

İstanbul’da 93 okulda Pazartesi günü eğitim ve öğretim yapılamayacak

İstanbul’da 20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibarıyla, riskli bulunan 93 okulda eğitim ve öğretim yapılmayacağı, eğitim gören öğrencilerin depreme güvenli okullara nakledileceği duyuruldu. Yapılan yazılı açılamada, “51 bin 995 öğrencimiz ve 2 bin 765 öğretmenimiz de depreme karşı güvenli okullarda eğitimlerine devam edecekler. Bu süreçte sevgili öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sabır ve anlayışına teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, “17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve İstanbul’u derinden etkileyen Marmara depremi sonrası, olası depremlerin yıkıcı etkilerini en aza indirmek için 2006 yılında İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) kuruldu. Bu birimi tarafından yürütülen İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi (İSMEP) çerçevesinde İstanbul’da 1999 yılı öncesinde inşa edilen bin 418 okulun etütleri yapıldığında 67’sinin depreme dayanıklı, bin 351 okulun 769’u güçlendirildiği ve 367 okul yıkılıp yeniden yapıldı. 87 okul ise Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlar tarafından yıkılarak yeniden inşa edildi. Deprem etüt ve analizleri sonrasında geriye kalan 128 riskli okulun 109’unun yıkılıp yeniden yapılması, 19’unun güçlendirilmesi kararlaştırıldı” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın devamında, “Geçen yıl, bu 128 riskli okulun 35’indeki öğrencilerimiz başka okullara nakledilerek, okullardaki güçlendirme ve yeniden yapım proje çalışmalarına başlandı. Bugün itibarıyla geriye kalan 93 riskli okulumuzun etüt çalışmaları neticesinde, 76 okulumuzun yıkılıp yeniden yapılması; 17’sinin de güçlendirilmesi kararlaştırıldı. 20 Şubat 2023 Pazartesi Günü itibarıyla, bu riskli 93 okul ve eğitim kurumumuzdaki öğrencilerimiz ilçe kaymakamlıklarımız, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizin koordinasyonuyla depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerdir. Bu okullarımız, ihtiyaca göre taşımalı eğitim kapsamına alınacaktır. İSMEP ile yenilenen okullarımız sayesinde ilimizdeki öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz depreme karşı güvenli okullarda eğitim ve öğretimlerine devam ediyorlar. Böylelikle 93 riskli okulumuzdaki 51 bin 995 öğrencimiz ve 2 bin 765 öğretmenimiz de depreme karşı güvenli okullarda eğitimlerine devam edecekler. Bu süreçte sevgili öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve velilerimizin sabır ve anlayışına teşekkür ediyoruz. Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2. Yarıyıl dönemi hayırlı olsun” denildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

İstanbul’da Riskli binalar Taşınacak
Türkiye

İstanbul’da Riskli binalar Taşınacak

Yaşanan yıkıcı Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya depremlerinin ardından İstanbul depremi ne zaman? sorusu ..

Şengör'den tedirgin eden deprem açıklaması; Şiddeti 9'a çıkacak
Türkiye

Şengör'den tedirgin eden deprem açıklaması; Şiddeti 9'a çıkacak

Beklenen İstanbul depremi için dikkat çeken açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Celal Şengör, "Şiddeti 9'a çıkabilir" diyerek tehlike altındaki ilçeleri de açıkladı.

Düzce depremi İstanbul'u da salladı
Türkiye

Düzce depremi İstanbul'u da salladı

Düzce’de 5.9 şiddetinde depremin İstanbul'da hissedilmesi sonrası vatandaşlar sokağa çıktı

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!
Yerel

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!

Bucak ilçesinde heyecan verici bir etkinliğe hazırlanın! 30 Mart Cumartesi günü, saat 14:00'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan "Bucak Mitingi" için tüm Bucak halkı davetlidir.

Duranlar Süt'te Eleman İlanı! Dolgun Maaşlı İş İlanı!
Yerel

Duranlar Süt'te Eleman İlanı! Dolgun Maaşlı İş İlanı!

Duranlar Süt A.Ş., Burdur Bucak Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikasında çalıştırmak üzere 18-45 yaş aralığında vasıflı ve vasıfsız bay-bayan personel alımı yapıyor.

Başkan Ünal Çalışma Arkadaşlarıyla İftarda!
Yerel

Başkan Ünal Çalışma Arkadaşlarıyla İftarda!

Bucak şehrine ve insanına beş yıl boyunca aralıksız hizmet eden çalışma arkadaşları, bu muazzam sürecin tadını çıkarmak ve birliklerini pekiştirmek için bir iftar programında bir araya geldi.