Antalya

Hem hücre gençleşmesini hem de gebelik şansını arttırıyor

Antioksidan etkisi ile bağışıklık sisteminin güçlenmesi ile sağlıklı hücre bölünmesi ve çoğalmaya katkı sağlayan glutatyon, hücre içerisinde oluşan hasarları önleyerek gebelik şansını arttırıyor.

Hem hücre gençleşmesini hem de gebelik şansını arttırıyor

Antioksidan etkisi ile bağışıklık sisteminin güçlenmesi ile sağlıklı hücre bölünmesi ve çoğalmaya katkı sağlayan glutatyon, hücre içerisinde oluşan hasarları önleyerek gebelik şansını arttırıyor. Erkek ve kadın faktörlü tüp bebek tedavilerinde destek niteliğinde glutatyon uygulamasının da gerçekleştirilebildiğini vurgulayan Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü Prof. Dr. Tayfun Kutlu, "Glutatyon, oksidatif stresi ve inflamasyonu azaltırken aynı zamanda da yaşlanmayı geciktiriyor" diye konuştu.

Vücutta glutatyon eksikliğinin yaşlanma sürecini hızlandırdığını, oksidatif stres ve inflamasyonu arttırdığını ve beraberinde birçok hastalığın oluşmasına sebep olduğunu belirten Anadolu Sağlık Merkezi Tüp Bebek Merkezi Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Tayfun Kutlu, "Vitamin ve mineraller damar yoluyla vücuda ulaştırarak antioksidan seviyesini arttırıyor, sağlık ve görünümü iyileştirmeye yardımcı oluyor, aynı zamanda vücuttaki hücresel hasarı da önlüyor. Bu da tüp bebek tedavisi gören hastalarda gebelik şansının artmasına yardımcı oluyor" dedi.

Brüksel lahanası ve brokoli glutatyon seviyesini arttırıyor

Glutatyon seviyesini doğal yollarla arttırmak için içerik bakımından zengin besinler tüketilmesinin de önemli olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Tayfun Kutlu, "Brüksel lahanası, brokoli, karnabahar, sarımsak, soğan gibi sülfürden zengin besinler; mandalina, portakal, kivi gibi C vitamininden zengin meyveler; ıspanak, bamya, kuşkonmaz gibi bitkisel glutatyondan zengin gıdalar tüketilmesi faydalıdır. Zerdeçalda bulunan curcumin ve deve dikeni sütünün içeriğinde yer alan slimarin gibi takviye edici ürünler de glutatyon seviyelerini yükseltiyor" açıklamasında bulundu.

Kısırlık tedavilerinde glutatyon serum desteği uygulanıyor

Kadın ve erkek faktörlü kısırlık durumlarında da glutatyon uygulanabileceğini söyleyen Prof. Dr. Tayfun Kutlu, "Araştırmalar daha yüksek hücre içi glutatyon seviyelerine sahip oositlerin (yumurtaların) daha sağlıklı, daha güçlü embriyo ürettiğini gösteriyor. Kadınlarda polikistik over, endometriosis, kötü oosit (yumurta) kalitesi, kötü embriyo gelişimi, tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı, ileri kadın yaşı gibi faktörleri bulunduranlara da glutatyon uygulanabilir" dedi.

Glutatyon serumunun 6 faydası

• Tüm vücudu hücre seviyesine kadar detoksifiye eder.

• Hücre performansını arttırır.

• Tüm hücrelerin oksijeni maksimum düzeyde kullanılmasını sağlar.

• Hücreleri ve özellikle enerji santralleri olan mitokondrileri hasardan korur.

• Bağışıklık sistemini güçlendirir.

• Enerji, konstrasyon ve canlılığı arttırır.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!
Yerel

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!

Burdur'da bir ilk! Bucak Devlet Hastanesinde uygulandı. Bucak Devlet Hastanesi, Burdur'da ilk kez uygulanan etkin Parkinson tedavi seçeneklerini duyurdu. Sanal asistan Dr. Meltem aracılığıyla hastalara detaylı bilgi veriliyor.

MEHMET ŞİMŞEK: “BU PROJE SU KADAR ÖNEMLİ”
Yerel

MEHMET ŞİMŞEK: “BU PROJE SU KADAR ÖNEMLİ”

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, dezavantajlı gruplara yönelik "Sosyal Girişimcilik Modeli"ni ve BİSMEK'i (Burdur Belediyesi İstihdam ve Merkezi Eğitim Kampüsü) duyurdu.

Beton Santrali Faaliyette! İlk Beton Döküldü!
Yerel

Beton Santrali Faaliyette! İlk Beton Döküldü!

Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal'ın vizyonu ile kente saatte 100 M3 üretim kapasiteli "Bucak Betonu" adlı beton santralini kurdu. Santral, ilk betonunu döktü ve belediyeye gelir kazandırmaya başladı.

Bucak'a Geliyordu, Kaza Yaptı!
Yerel

Bucak'a Geliyordu, Kaza Yaptı!

Burdur Antalya karayolunda araç devrildi! Burdur Antalya karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Devrilen araçta bulunan sürücü, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

1 Nisan Tatil Edilecek Mi? MEB'den Açıklama Geldi!
Yerel

1 Nisan Tatil Edilecek Mi? MEB'den Açıklama Geldi!

1 Nisan Tatil mi? Seçim Sonrası Kimlere Tatil? MEB duyuruyu yaptı 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil mi? Seçim sonrası kimler tatil yapacak? MEB 1 Nisan tatilini duyurdu! Sandık görevlileri 1 Nisan'da izinli mi olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!
Yerel

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!

Bucak ilçesinde heyecan verici bir etkinliğe hazırlanın! 30 Mart Cumartesi günü, saat 14:00'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan "Bucak Mitingi" için tüm Bucak halkı davetlidir.