Burdur / Bucak

Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta yapılacak

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın girişimleriyle Haydar Aliyev’in anısına düzenlenecek olan “Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası”na Bucak ev sahipliği yapacak.

Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta yapılacak

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın girişimleriyle bu yıl 29 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Azerbaycan’ın bilge lideri merhum Haydar Aliyev’in anısına düzenlenecek olan “Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası”na Bucak ev sahipliği yapacak.

Spor kenti olma yolunda birçok organizasyona ev sahipliği yapan Bucak Belediyesi, şimdide Bucak’ta ve Türkiye genelinde oldukça sevilen ve popüler spor dalı Oryantiringe ev sahipliği yaparak damgasını vuracak. Yaklaşık 2 bine yakın sporcu Bucak’a gelerek hem Bucak’ı Türkiye’ye tanıtacak hemde İlçe ekonomisine katkı sağlayacak.

Şampiyonanın TRT ekranlarından da canlı yayınlanması bekleniyor. Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal şampiyona ile ilgili yaptığı açıklamada “Bucak Belediyesi olarak sporun her branşına destek oluyoruz. Sporu tabana yayıyoruz ve spor kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz. Sporun her branşını ilçemiz gençlerine ve çocuklarımıza sevdirmek için de yoğun çaba harcıyoruz. Oryantiring sporu ilçemizde özellikle de gençlerimiz arasında yaygın bir spor dalı. Bizde Oryantiring sporunun ilçemizde daha da yaygınlaşması için Türkiye Şampiyonasının Bucak’ımızda yapılmasına yönelik bir irade ortaya koyduk ve Haydar Aliyev Oryantiring Türkiye Şampiyonasının 29 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Bucak’ımızda yapılmasını sağladık. Önemli bir organizasyon. Yaklaşık 2.000 gencimizin Bucak’ımıza gelmesini bekliyoruz. Bu şampiyona aynı zamanda ilçemizin tarihi ve kültürel yönden tanıtılmasına da büyük katkı sağlayacaktır. Ben desteklerinden dolayı Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Gençlik ve spor Bakanlığımıza, Burdur Valiliğimize, Bucak Kaymakamlığımıza, Milletvekillerimize, İl ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze, şampiyonaya ev sahipliği yapmamız noktasında büyük çaba gösteren Bucak Belediyesi Oğuzhan Doğasporları Kulübümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İlçemize ve sporcularımıza hayırlı olsun.” dedi.

Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu “Haydar Aliyev Oryantiring Türkiye Şampiyonası ile Bucak ilçemizin tarihi ve doğal güzelliklerini oryantiring sevdalıları ile tüm Türkiye ile buluşturacağız. Belediye Başkanımız Emrullah Ünal ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Güzel bir şampiyona gerçekleştireceklerine inanıyorum. Burdur ilimize ve Bucak ilçemize hayırlı olsun.” dedi.

Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta yapılacakHaydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta yapılacakHaydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta yapılacakHaydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta yapılacakHaydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta yapılacak

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ayşe Sak Ortaokulundan büyük başarı
Spor

Ayşe Sak Ortaokulundan büyük başarı

Burdur Bucak Ayşe Sak Ortaokulu Oryantiring Takımınından Büyük Başarı. Türkiye Şampiyonasına 4 takım ile katılacaklar.

Türkiye Oryantiring Şampiyonasında Jandarma gücü şampiyon oldu
Spor

Türkiye Oryantiring Şampiyonasında Jandarma gücü şampiyon oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde yoğun katılımla başlayan Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası 3 günlük yarışmaların ardından tamamlandı. Yarışmada ödüller sahiplerini buldu.

Bucak'ta Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası heyecanı sürüyor
Yerel

Bucak'ta Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası heyecanı sürüyor

Burdur'un Bucak ilçesinde yoğun katılımla başlayan Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası ilk 2 günün ardından merkezde devam edecek.

Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta başladı
Spor

Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası Bucak'ta başladı

Burdur'un Bucak ilçesinde Başkan Emrullah Ünal'ın girişimleriyle düzenlenmesi sağlanan Haydar Aliyev Türkiye Oryantiring Şampiyonası yoğun katılımla başladı.

Türkiye oryantiring şampiyonası Burdur Bucak'ta yapılacak
Spor

Türkiye oryantiring şampiyonası Burdur Bucak'ta yapılacak

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ın girişimleriyle bu yıl 29 Nisan-1 Mayıs 2023 tarihleri arasında Azerbaycan’ın bilge lideri merhum Haydar Aliyev’in anısına düzenle

Bucak'ın gururları 24 sporcu ile Türkiye Oryantiring Şampiyonasında
Spor

Bucak'ın gururları 24 sporcu ile Türkiye Oryantiring Şampiyonasında

Bucak'tan birçok şampiyonaya katılarak başarılar elde eden Bucak Belediyesi Oğuzhan Doğa Sporları Kulübü 24 sporcu ile yarışıyor.