Ankara / Polatlı

“Gordion’un Çobanları” Belgeseli VEKAM Özel Ödülü’nü kazandı

(POTA)'nın yapımcılığını üstlendiği “Gordion’un Çobanları” Belgeseli, kısa film yarışmasında VEKAM Özel Ödülü’ne layık görüldü.

“Gordion’un Çobanları” Belgeseli VEKAM Özel Ödülü’nü kazandı

Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nin (POTA) yapımcılığını üstlendiği “Gordion’un Çobanları” Belgeseli, Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) ile 33. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin “Ankara Hikâyesini Bekliyor” çağrısıyla düzenlediği belgesel ve kısa film yarışmasında VEKAM Özel Ödülü’ne layık görüldü.
33’üncü Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında her yıl Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Ankara temalı belgesel ve kısa film yarışması sonuçlandı. Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi’nin (POTA) yapımcılığını üstlendiği “Gordion’un Çobanları” Belgeseli VEKAM Özel Ödülü’nü kazanarak önemli bir başarıya daha imza attı. Uluslararası arenada kazandığı ödüllerle adından söz ettiren filmin yönetmeni Kadir Uluç ödülünü; Başkent Ankara’da CerModern’de gerçekleştirilen Ankara Film Festivali Kapanış Töreni’nde VEKAM Direktörü Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu’nun elinden aldı.
Festival kapsamında Vekam Yönetimi tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, belgeselin Gordion’da çobanlar ve sürülerinin hikayesinden yola çıkarak; Friglerden günümüze bugün de devam eden tarım ve hayvancılığın, geçmişle olan benzerliğinin izlerini sürerek tarihi bilginin bugünle bağlarını kurması açısından önemli görüldüğü bildirildi. Ayrıca belgeselin anlatıyı akademik bilgilerde desteklemesi ve bu bilgiyi yalın bir dille aktarması, tematik olarak müzik seçimindeki özen ile Gordion’un UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesi sürecine önemli katkıda bulunacak olmasından dolayı ödüllendirilmesinin uygun bulunduğu belirtildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Ankara su kesintisi! 20 Nisan Ankara su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Ankara su kesintisi! 20 Nisan Ankara su kesintisi yaşanacak yerler

20 Nisan Cumartesi Ankara'daki su kesintilerini sizler için derledik. Peki bugün Ankara'nın hangi ilçelerinde sular kesilecek. İşte ilçeler ve suların geleceği saatler

Ankara elektrik kesintisi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!
Yerel

Ankara elektrik kesintisi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler!

Ankara'da 20 Nisan 2024 Cumartesi Günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik.

Ankara su kesintisi! Ankara 18 Mart su kesintisi yaşanacak yerler
Yerel

Ankara su kesintisi! Ankara 18 Mart su kesintisi yaşanacak yerler

18 Mart Cuma Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.

Anayasa Mahkemesi  Yeni Başkanı Kadir Özkaya  oldu .Kadir Özkaya  kimdir
Yerel

Anayasa Mahkemesi Yeni Başkanı Kadir Özkaya oldu .Kadir Özkaya kimdir

Yüksek yargıda seçim maratonun ilk ayağı tamamlandı. 15 üyeden 9'unun oyunu alan Kadir Özkaya, AYM’nin 19. Başkanı oldu. Rakibi Yusuf Şevki Hakyemez ise 6 oy aldı. KADİR ÖZKAYA KİMDİR

Ankara elektrik kesintisi! 27 Ocak Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

Ankara elektrik kesintisi! 27 Ocak Ankara elektrik kesintisi yaşanacak yerler

Ankara'da 27 Ocak 2024 Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? Ankara'da yarın elektrikler kesilecek mi? Ankara'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

Ankara'da su kesintisi işte etkilenecek yerler
Yaşam

Ankara'da su kesintisi işte etkilenecek yerler

26 Ocak Cuma Ankara'da su kesintisi yaşanacak ilçeler ve tahmini süreleri açıklandı. Cevapları burada. Su kesintilerini öğrenmek için detayları inceleyin.