Bilecik

Genç kızın resim yeteneğini görenler hayran kalıyor

Güzel Sanatlar Fakültesinde resim bölümü okuyarak profesyonel şekilde resimler çizmek isteyen genç kızın çizdiği resimleri görenler hayran kalıyor.

Genç kızın resim yeteneğini görenler hayran kalıyor

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Ceren Karagöz’ün çizdiği resimlere görenler hayran kalıyor.
Güzel Sanatlar Fakültesinde resim bölümü okuyarak profesyonel şekilde resimler çizmek isteyen Ceren Karagöz’ün çizdiği resimleri görenler hayran kalıyor. Özel yetenek sınavlarına hazırlandığını anlatan Karagöz; “Bu hazırlık sürecinde daha rahat ilerleyebilmek için, çizim yapmaya çok zaman ayırmak ve kendimi bu alanda daha çok geliştirmek için açık liseye geçiş yaptım. Küçük yaştan beri resim yapmaya meraklıyım ve tabi ki amatörce ve daha basit haliyle gördüğüm her şeyi çizebilirim. Genel olarak karakalem resim çalışıyorum. Desen çiziyorum, hareketli figürlerden çalışmalar yapıyorum, imgesel tasarımlar deniyorum ve tabi ki portre çalışması yapıyorum. Çünkü karakalem portreler benim için en değerli çalışmalarım. Çizim yapmaya başladığım o an kendimi o ortamın içinde hissetmiyorum çok farklı dünyalara da dalabiliyorum. Çünkü çizim yapmak aslında benim hayal gücümü geliştiriyor hatta bazen resim çizerken kendimi Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde hayal ediyorum. Evet, daha yolumu çizebilecek durumda değilim ama kesinlikle bu alanda ilerleyeceğimi biliyorum. Ailem beni çok destekliyor ve her zaman yanımda oluyorlar” dedi.

"Ben kızımla gurur duyuyorum"
Ceren Karagöz’ün Babası Mehmet Nasır Karagöz ; “Ben kızımla gurur duyuyorum. Yaptığı çizimler çok güzel. Umarım daha iyi yerlere gelir her zaman arkasındayım. Yeter ki doğru yolda ilerlesin. İnşallah gönlündeki gibi olur. Onu daha iyi yerlerde görmek isterim, her bir babanın görmek istediği gibi. İnşallah daha iyi yerlere gelir” diye konuştu.

"Allah herkese ayrı ayrı yetenek vermiş yeter ki keşfedip peşinden gidelim"
Kızının çizim yaparken çok mutlu olduğunu söyleyen Anne Şükran Karagöz; “Öncelikle kızımın buralara geldiğini gördüğüm için çok mutluyum. Ceren çok yetenekli bir kızdır. Sabah kalkar yemeden içmeden saatlerce sabır içinde istek içinde çizim yapar. Bazen çok şaşırıyorum nasıl sıkılmadan saatlerce çizim yapabiliyor. Sonra anladım ki çizim yaparken çok mutlu. Biz ne dersek diyelim o vazgeçmiyor. Benin kızım gibi genç yetenekler hayallerinden vazgeçmesinler. Allah herkese ayrı ayrı yetenek vermiş yeter ki keşfedip peşinden gidelim. Kızımla gurur duyuyorum ve her zaman yanındayım” dedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Güzel Sanatlar lisesi öğrencileri resimlerini sergiledi
Yerel

Güzel Sanatlar lisesi öğrencileri resimlerini sergiledi

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin yıl boyunca yaptıkları çeşitli resimleri sergiledi

Gazze için çizdiği resim ve videolu mesajı görenleri duygulandırdı
Yerel

Gazze için çizdiği resim ve videolu mesajı görenleri duygulandırdı

İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamı televizyondan izleyen 3.’ncü sınıf öğrencisi Aynur İncekuş, Gazzeli çocuklar için istediği dünyayı resmedip savaşın sona ermesi için dua etti.

Engelli sanatçının Dünya Engelliler Gününde hayallerine kavuştu
Yaşam

Engelli sanatçının Dünya Engelliler Gününde hayallerine kavuştu

Antalya Büyükşehir Belediyesi fuayesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli sanatçı Mustafa Alper Kocabıyık’ın resim sergisi açıldı.

Burdur'lu öğrenciler Lösemili Çocuklar Haftasını unutmadı
Yaşam

Burdur'lu öğrenciler Lösemili Çocuklar Haftasını unutmadı

Burdur Şeker Ortaokulu öğrencileri yaptıkları resim ve bağışlarla LÖSEV’e destek oldular.

Yağmurun altına bir evin anahtarını çizen Fatma, 'Yerim yurdum vardı, ışıklarım yanardı' notunu yazdı
Yaşam

Yağmurun altına bir evin anahtarını çizen Fatma, 'Yerim yurdum vardı, ışıklarım yanardı' notunu yazdı

Antalya'da ‘Afetzede Çocukların Gözünden Cumhuriyet'in 100. Yılı" temalı sergide çocukların çadırlarda çizdiği resimler, bir yandan Cumhuriyet coşkusunu yaşatırken bir yandan da asrın felaketini tekrar hatırlattı. İçlerinde 13 yaşındaki Fatma Sena'nın ‘Yerim yurdum falan vardı, ışıklarım yanardı' notuyla çizdiği resim ise görenleri hüzne boğdu.

Bucak'ta Cumhuriyet'in 100. yılına özel resim sergisi
Yerel

Bucak'ta Cumhuriyet'in 100. yılına özel resim sergisi

Burdur'un Bucak ilçesinde, Cumhuriyetin 100. yılı anısına düzenlenen resim sergisi, ilçe halkını buluşturdu. Bucak Belediyesinin destekleriyle ÇES (Çocuk Evi Sanatı) tarafından düzenlenen sergide, 4-18 yaş grubu öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel resimler yer aldı.