Erzincan

Erzincan 3 yaş grubu okullaşma oranında zirvede

Erzincan’da, geçtiğimiz yıl itibari ile Türkiye genelinde 3 yaş grubunda yüzde 14 olan okullaşma oranı yüzde 32’yi buldu.

Erzincan 3 yaş grubu okullaşma oranında zirvede

Erzincan’da, geçtiğimiz yıl itibari ile Türkiye genelinde 3 yaş grubunda yüzde 14 olan okullaşma oranı yüzde 32’ye ulaştı.

Bu oranla 3 yaş grubunda Türkiye birinciliğini elde etti.

4 yaş grubunda Türkiye genelinde yüzde 35 olan okullaşma oranı Erzincan’da yüzde 58’e ulaşarak geçtiğimiz yıl 81 il arasında 4 yaş grubunda ulaşılan en yüksek oran olarak resmi istatistiklere yansıdı. 5 yaş grubunda Türkiye geneli yüzde 78 olan okullaşma oranı Erzincan’da yüzde 98,89 olarak gerçekleşmiş olup bu yaş kategorisinde Türkiye’de ilk 5 il arasında yer alıyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılında tüm yaş kategorilerinde Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu hedef okullaşma oranlarına ulaşmak için gerekli hazırlık ve planlamalar doğrultusunda önceki yıllarda olduğu gibi Erzincan eğitim camiası okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak ve okul öncesi eğitime erişimi kolaylaştırmak için yoğun çaba sarf etmeye ve zirvede kalmaya devam etmek istiyor.

İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün okul öncesi eğitimin öneminden bahsederek, “Öncelikli hedefimiz ilimizde okul öncesi eğitimden istifade etmeyen tek bir öğrencimizin kalmamasını sağlayarak eğitimde fırsat eşitliğini artırmak. Bu çerçevede okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını yüzde yüze yükseltmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyoruz” dedi. Gün, okul öncesi eğitimin çocukların gelecekleri için, onların öğrenme, anlama kapasitelerini arttırmak, gelişim sürecini hızlandırmak için çok önemli bir basamak olduğunu, okul öncesi dönemin bireyin fiziksel, zihinsel, sosyal duygusal ve dil gelişimini tamamlandığı son derece önemli bir dönemi çerçevelediğini belirtti.

‘8 yeni anaokulu’

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Erzincan’da son dört yılda 8 yeni anaokulu hizmete kazandırılarak toplam anaokulu sayısı 36’ya ulaştı. 2021-2022 eğitim öğretim yılında 5993 olan okul öncesi öğrenci sayısı ise bu yıl 6845 olarak yüzde 15’e yakın artış gösterdi. Okula ulaşamayan, tek bir öğrenci kalmayıncaya dek gerektiğinde köyde, mezrada, evde, çadırda ihtiyaç neredeyse orada olmak şiarı ile okul öncesi eğitimi tüm evlatlarımızın istifadesine sunmaya devam edeceğiz” denildi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Pençe-Kilit operasyonunda Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit oldu.
Türkiye

Pençe-Kilit operasyonunda Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay şehit oldu.

Erzincan’a şehit ateşi düştü Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Bugün, yüreğimizi derinden sarsan bir kayıp ile karşı karşıyayız. Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, 1

Erzincan’da ev yangını
Yerel

Erzincan’da ev yangını

Yangında maddi hasar oluşurken evde bulunan eşyalar tamamen kullanılamaz hale geldi.

Badminton Büyükler Türkiye şampiyonasında Erzincan En Başarılı İl oldu
Spor

Badminton Büyükler Türkiye şampiyonasında Erzincan En Başarılı İl oldu

Badminton Büyükler Türkiye şampiyonası 25-29 Ekim 2023 tarihleri arasında Sivas İlinde yapıldı şampiyonaya;42 ilden 286 kulüp 560 sporcu nun katıldı. 5 katagoride oynanan Müsabakalarda Erzincan lı sporcular yeni bir başarıya imza atarak 2 Kategoride birici 2. kategoride 2.ci, 3. kategoride 3.cü olarak en çok madalya alan il oldu,

Buzdolabı Olmadan ne yaparlardı ? Elma Kuyuları  nedir elma kuyusu   Ne işe yarar
Yaşam

Buzdolabı Olmadan ne yaparlardı ? Elma Kuyuları nedir elma kuyusu Ne işe yarar

Dede ve babalarımız meyveleri özellikle elmaları kış mevsiminde tüketmek üzere saklamak için son derece sağlıklı ve garanti bir uygulama yaparlardı.

Erzincan Çayırlı  kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ömer Faruk Gökçe kimdir?
Yerel

Erzincan Çayırlı kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ömer Faruk Gökçe kimdir?

Çayırlı ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti . Hatay Yayladağı Kaymakamı Ömer Faruk Gökçe , Erzincan Çayırlı Kaymakamı olarak atandı.

Erzincan Kemah kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ökkeş Sefa Türkoğlu kimdir?
Yerel

Erzincan Kemah kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ökkeş Sefa Türkoğlu kimdir?

Kemah ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti .Malatya Darende Kaymakamı Ökkeş Sefa Türkoğlu, Erzincan Kemah Kaymakamı olarak atandı.