Burdur

Ercengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde bir araya geldi

Ercengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştu

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve eşi Hülya Ercengiz Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde bir araya geldi

Serenler Otelde düzenlenen yemeğe Vali Vekili Ahmet Mailoğu, Garnizon Komutanı Kd. Albay Serdar Erkan Ergil, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar, Belediye Meclis Üyeleri ve Şehit ve Gazi yakınları katıldı.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcisi Hasan Okyar “ Yemeğe katılan herkesin Ramazan ayını kutluyorum. Ramazan ayı barış, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim. Şahsım ve Gaziler Derneği adına
Maddi ve Manevi desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Yemek Sonrasında konuşan Başkan Ercengiz “Bu akşam birlikte olduğunuz için hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. Bizler Türk milleti olarak Anadolu topraklarına ayak bastığımız günden beri 783.562 km2 olarak son vatan toprağı saydığımız Türkiye Cumhuriyeti’ne gelene kadar bu toprakları bize vatan yapılabilmesi için mücadele ettik. Siz değerli şehit yakınlarının o değerli evlatları eşleri gözünü kırpmadan bu vatan toprakları için canlarından oldular inancımız onları peygamber efendimizin yanında en kutsal yerde ödüllendirdi. Bundan dolayı hiçbirinizin sevincinin bir gün bile azaldığını düşünmüyorum. Bizler onlara çok şey borçluyuz ve kahraman gazilerimiz sizler uzuvlarınızı kaybettiniz belki yaşam konforunuzu getireceğiniz kötü yaralanmalara maruz kaldınız ama bu şanlı onurlu gururu yaşadığımız sürece hepiniz taşımaktasınız. Bizler sizlerle gurur duyuyoruz. Dünya’nın hiçbir milleti ölüme koşarak gitmez. Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale Savaşı’nda ve adını sayamayacağımız onlarca savaşta birçok atamızı biz bu vatan toprakları için ebediyete uğurladık. Ama şunu biliyoruz ki dünyanın hiçbir milleti bizler kadar cesur değil ve bizler kadar vatan toprağının kutsal bilmez. Bu nedenle biz bu toprakların kıymetini biliyoruz. Geçtiğimiz 2 ay içerisinde aslında en büyük felaketini yaşadık ve biz Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde yediden yetmişe evindeki bisküvisini, çocuğunun mamasını paylaşan annenin o yüzündeki mutluluğu yardım topladığımız alanlarda gördük. Şundan eminiz ki biz eğer istemezsek dünyanın hiçbir devleti bize kötülük yapamaz. Bu nedenle bu asil milletin bu yüce devletin bayrağı altında yaşamaktan hepimiz gururluyuz ve onurluyuz. Biliyorsunuz daha önce mahalle iftarında bir araya geliyorduk malum yavaş yavaş bahar ve kış koşullarına doğru dönmeye başladığımız için sizleri daha dar alanlarda salonlarda misafir etmek için çalışmalarımıza başladık ve kısmet bugüne bu mübarek ayda bu kutsal ayda birlikte bir iftarımızı açmayı yüce yaradan bizlere nasip etti. İnşallah Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmadan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği bayrağı ve toprağı koruyarak nice bayramları nice ramazanlara hep birlikte görelim. Ben katıldığınız için her birinize tekrar ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum bayramınızı da şimdiden kutluyorum teşekkür ederim” dedi.

Vali Vekili Mailoğlu “Hepinizi saygıyla sevgiyle muhabbetle hem şahsım hem de burada olmayan Hatay’da yaraları sarmak ve meşhurlar değerli Valimiz Ali Arslantaş beyefendi adına selamlıyorum. Ramazan bir güzelliği getirdi Allah'a çok şükür morallerimizin en dipte olduğu deprem acısının bütün toplumun her kesimini yalnızca depremi yaşayan değil televizyonlardan seyredenleri de derinden sarstığı bir dönemde biz sabır ilacı olarak geldi. Nefislerimizi terbiye etmemizi inşallah vesile oldu. Yaraların sarılmasına belki de hızlı bir katalizörü oldu ve inşallah moralimizi motivasyonumuzu yerine getirerek hızlı bir biçimde geleceğe dönük tekrar adımlarımızı atmaya mecbur olduğumuzu hissettirdi. Normalleşmemizi sağladı. İnşallah yeni normalin içinde hızlı adımlarla ülkemizi, ilimizi, evimizi yeniden payidar edeceğimiz günlere doğru gideceğiz. Zor günlerden geçtik çok büyük bir felaket yaşandı hepinizin bildiği gibi ama yüce Türk milleti çok yücedir, çok büyüktür devletimiz inşallah güçlüdür gereğini yapacaktır başka ülkelerin başına gelseydi ne olurdu kendi kendimize sormak zorundayız. Coğrafyası etkilenen coğrafyamız bir buçuk Yunanistan’dan fazla etkilenen nüfusumuz 2 buçuk Bulgaristan’dan fazla Dünyadaki 100 ülkeden daha yüksek bir coğrafyaya ve nüfusa sahip bir bölge bu onların başına gelse ne olurdu. Onun için felakete şüphe edilmez ama çok şükür ki güçlü bir devletimiz var güçlü bir milletimiz var birlikte yaralarımızı saracağız. Şu ana kadar Burdurlular elinden gelen her türlü desteği verdi. Bu vesileyle her fırsatta bu anlamda kalbi şükranlarımı sunmak istiyorum. Burdurluya çağrımıza Burdurlu son derece yüksek katılımla cevap verdi. Damarında taşıdığı kanın gereğini yaptı. Allah hepinizin işini gücünü rast getirsin. Allah’a emanet olun. Allah bayramı da inşallah yani yakında hakkımızda hayırlı kılar. Kadir gecenizi de şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Ercengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştuErcengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştuErcengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştuErcengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştuErcengiz, Şehit ve Gazi yakınları ile iftar yemeğinde buluştu

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bucak'ta Feci Yangın! Başkan Ercengiz İncelemede
Yerel

Bucak'ta Feci Yangın! Başkan Ercengiz İncelemede

Burdur'un Bucak ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir fabrikada yangın çıktı. Başkan Ali Orkun Ercengiz de incelemede bulundu.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz mazbatayı aldı
Yerel

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz mazbatayı aldı

Burdur’da 2014 yılından beri görevde olan ve 31 Mart yerel seçimlerinde aday olarak çıktığı CHP ile birlikte tekrar seçimi kazanan Ali Orkun Ercengiz üçüncü dönemi için mazbatasını aldı.

Başkan Ercengiz, itfaiye personeli ile iftarda bir araya geldi
Yerel

Başkan Ercengiz, itfaiye personeli ile iftarda bir araya geldi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, itfaiye personeli ile iftarda bir araya geldi.

Başkan Ercengiz “Dünya Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı
Yerel

Başkan Ercengiz “Dünya Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Dünya Hayvanları Koruma Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Hülya Gümüş'ten Tebrik Ziyareti Kabulü
Yerel

Hülya Gümüş'ten Tebrik Ziyareti Kabulü

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, CHP Burdur Milletvekili Sayın İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Sayın Ali Orkun Ercengiz, Çavdır Belediye Başkanı Sayın Ali Okan Yücel, Yeşilova Belediye Başkanı Sayın Okan Kurd ve diğer parti yetkilileri ile bir araya gelerek yapılan tebrik ve teşekkür ziyaretlerine ilişkin memnuniyetini dile getirdi.

Burdur Merkez'de Lider Aday: Ali Orkun Ercengiz!
Yerel

Burdur Merkez'de Lider Aday: Ali Orkun Ercengiz!

Burdur Merkez'de vatandaşlar gözlerini seçim sonuçlarına dikti. Yerel seçim sonuçlarıyla belediye başkanı, belediye meclis üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirleniyor.