Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Kaç taksitte ödeniyor?

023 Emlak Vergisi ödeme zamanı yaklaşıyor. Peki ne zaman ödenmesi gerekiyor ve kaç taksit yapılabiliyor? İşte detaylar

Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman yapılacak? Kaç taksitte ödeniyor?

Tapu sahiplerinin düzenli olarak yaptıkları ödemeler bu sene de devam ediyor. Türkiye’de taşınır veya taşınmaz tapusu olan tapu sahiplerinin emlak vergisi ödeyecekleri tarih yaklaşıyor. Emlak vergilerinin ödenmesi gereken ilk taksiti için Mart, Nisan ve Mayıs ayları belirtildi. Yıl içinde iki kez yapılacak bu ödemelerden ilki yılın bahar döneminde gerçekleşecek.

2023 yılı emlak vergisi ne zaman ödenir?

Taşınmaz ve taşınır tapusu olan tapu sahipleri için yıl içerisinde ödenmesi gereken vergilerin ödeme tarihleri belli oldu. 2023 yılı için ödenmesi gereken emlak vergisinin ilki için mart ayından mayıs ayına kadar süre verildi. Ödemeler iki taksit şeklinde olacak ise ilk taksit için başlangıç tarihi mart ayı oldu. Mayıs ayının son gününe kadar emlak vergisi ödemesi gerçekleşmelidir.

Tek seferde ödenebiliyor mu? Kaç taksit yapılıyor?

İkinci taksit için ise kasım ayı belirtildi. Kasım ayı bitmeden emlak vergisinin ödenmesi gerektiği ifade edildi. Tek seferde yapılacak ödemelerde mayıs ayı bitimine işaret edildi. Doğru zamanda ödeme gerçekleşmez ise mükellefler cezalı hale düşeceğinden tarihler birçok tapu sahibini ilgilendirmektedir. Ödemeler ise belediye birimleri tarafından tahsil ediliyor.

Emlak vergisi nereye ödeniyor?

Emlak vergisi, bina ve arsa sahipleri tarafından her yıl ödenmesi gereken bir vergi türüdür. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince ödenen bu verginin miktarı her yıl değişkenlik göstermektedir.

Konut vergisi ödeme işlemi mülkün bulunduğu belediyeye göre çeşitlenir. Bazı belediyeler kendi web siteleri ya da E-devlet üzerinden emlak vergisi ödeme işlemini online olarak yapmanızı mümkün kılar. Bazı belediyelerin ise bu şekilde bir hizmetleri bulunmaz ve emlak vergisi ödemelerinin doğrudan belediyelere başvurularak ya da EFT yoluyla ödenir.

Emlak Vergisi Borcumu Nasıl Öğrenebilirim?

Emlak vergisi borcunu öğrenmek son derece kolay ve basit bir işlemdir. Ev vergisi sorgulama işlemini online olarak gerçekleştirebilirsiniz. E devlet emlak vergisi sorgulama işlemini gerçekleştirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

● E-devlet hesabına giriş yapın.
● Arama kısmına “Vergi Borcu Sorgulama” yazın.
● Eğer ödenmemiş bir emlak vergisi borcunuz varsa bu arama sonrası çıkan ekranda belirtilecektir.

Emlak vergisi sorgulama işlemini gerçekleştirmek için dilerseniz mülkünüzün bağlı olduğu belediyeleri de ziyaret edebilir, belediyenin web sitesini de kontrol edebilirsiniz.

Haberglobal

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?
İş Dünyası

Emlak Vergisi Muafiyetinden Yararlanma Şartları! Kimler Para İadesi Alacak?

Kamu Denetçiliği Kurumu'nun açıklamasına göre, emekliler, ev hanımları, işsizler, şehit yakınları, gaziler ve engelliler gibi muafiyet durumlarına sahip olanlar emlak vergisi ödemeyecek ve para iadesi alacak. İşte detaylar!

EYT'lilerin emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlayacak?
Türkiye

EYT'lilerin emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlayacak?

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olanlar emlak vergisi muafiyetinden nasıl yararlanacak? İşte detaylar...

Kumlucalı Muhasebeciler Vergi haftası nedeniyle Vergi dairesine ziyarette bulundu
Yerel

Kumlucalı Muhasebeciler Vergi haftası nedeniyle Vergi dairesine ziyarette bulundu

Vergi Haftası nedeniyle Kumlucalı Muhasebeciler Vergi Dairesi Müdürü Kenan İlçi makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Yeni yılda sürpriz yok! Araç sürücülerine vergi şoku

Yeni yılda sürpriz yok! Araç sürücülerine vergi şoku

2024 yılının ilk gününde kala araç sahiplerini bekleyen yeni bir ek vergi şoku yaşanacak. Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne ek olarak, araç sahipleri Karbon Vergisi (KAV) ödemek zorunda kalacak. Bu yeni vergi, akaryakıt fiyatlarındaki artışla birlikte araç sahiplerinin ekonomik yükünü daha da artırabilir.

Bu emeklilere kötü haber! Bu ifadelerle duyurdu...
Türkiye

Bu emeklilere kötü haber! Bu ifadelerle duyurdu...

SGK uzmanı Ali Tezel, emeklilere 5 bin TL ikramiyede yeni detaylar paylaştı. Buna göre, SGDP'li çalışanlar, 5335/30 gereğince emekli aylığı kesilmeden kamuda çalışanlar, vergi mükellefi olanlar ve ziraat odalarına kayıtlı olanlar ikramiyeden yararlanamayacak.

Vergisiz iphone alma hayalleri suya düştü
Türkiye

Vergisiz iphone alma hayalleri suya düştü

Üniversite öğrencilerine piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyecek şekilde vergisiz destek verilecek.