Konya

‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü caddeyi savaş alanına çevirdi

Konya’da polisin ’dur’ ihtarına uymayan ve kaçarken polis aracının kaza yapmasına neden olan sürücünün kullandığı minibüs, park halindeki araçlara çarparak durdu.

‘Dur’ ihtarına uymayan sürücü caddeyi savaş alanına çevirdi

Konya’da polisin ’dur’ ihtarına uymayan ve kaçarken polis aracının kaza yapmasına neden olan sürücünün kullandığı minibüs, yaklaşık yarım saat süren kovalamaca sonrası önce sokaktan çıkan bir araca ardından park halindeki araçlara çarparak durdu. Minibüs sürücüsü kaza sonrası olay yerinden yaya olarak kaçarken, kovalamacada 1’i polis memuru 2 kişi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, saat 23.30 sıralarında merkez Meram ilçesi Beyşehir Caddesi üzerinde devriye atan Meram İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine 42 ANM 436 plakalı minibüse dur ihtarında bulundu. Polis ekipleri tarafından yapılan tüm uyarılara rağmen araç kaçmaya devam etti. Yaklaşık 30 dakika süren kovalamacada minibüs sürücüsü, Selçuklu ilçesi Mehmet Akif Mahallesi Gürkan Caddesinde seyir halinde olan Erhan K. idaresindeki 42 ABT 167 plakalı hafif ticari araca, ardından park halinde olan 2 otomobile çarparak durabildi. Bu sırada kaçan minibüsü takip eden polis ekip aracı Gürkan Caddesi üzerinde seyir halinde olan K.B. idaresindeki 42 BAY 42 plakalı otomobil ile çarpıştı. Dur ihtarına uymayan ve kazaya karışan sürücü ise minibüsü bırakarak olay yerinden kaçtı.

1’i polis memuru 2 kişi yaralandı

Kovalama sırasında kazaya karışan ekip aracının sürücüsü polis memuru S.A. ve diğer otomobilin sürücüsü K.B. yaralandı. Yaralılar olay yerine sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazada hafif yaralanan polis memuru S.A. ve diğer sürücü K.B.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

“Arabam ortadaydı, 10 metre sürüklenmiş”

Polis ekiplerinden kaçan minibüsün çarptığı park halindeki otomobillerden birinin sahibi olan Hasan Adam, “Bir gümbürtü oldu. Eşimle birlikte pencereden baktık, eşim ‘herhalde düğün konvoyu geçiyor’ dedi. Kaza oldu dedim ben. Dışarıya bir çıktık ki ortalık savaş alanı olmuş. Benim arabam ortadaydı, 10 metre sürüklenmiş. Kaçan arabanın içinde alkol şişeleri varmış onları bile atmışlar. Bunu gördük biz, kaçanları görmedik” dedi.
Seyir halinde olan ve kaçan minibüs sürücüsün çarpması sonucu aracında ağır hasar oluşan Erhan Kaşkır ise, “Arkadaşımın evinden çıktım. Azami süratım 30’du. Yoldan geçerken sağıma soluma baktım kaçan arabanın geldiği görünmüyordu, farları yanmıyordu. Sokağın başına geldiğimde selektör yaptığını aynamdan gördüm daha sonra vurdu. Yolda dönerek burada durdum” diye konuştu.
Olay sonrası polis ekipleri kaçan sürücüyü yakalamak çalışma başlattı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Konya'da Feci Kaza 3 ölü 4 yaralı
Yerel

Konya'da Feci Kaza 3 ölü 4 yaralı

Konya'da sürücüsünün kontrolünden çıkan minibüs, önce refüje sonra ağaçlara çarparak durabildi. Kazada Muharrem Aknur, (16) Yaren Aknur (12) ve Yiğit Uğur Azat (4) hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı.

Konya Beyşehir 'de  iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı
Yerel

Konya Beyşehir 'de iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

Beyşehir-Antalya kara yolunun 2. kilometresinde Bademli Mahallesi yol ayrımındaki kavşakta meydana geldi.

Ambulans ile otomobil birbirine girdi 7 yaralı
Yerel

Ambulans ile otomobil birbirine girdi 7 yaralı

Konya'da ambulans ile otomobilin yaptığı kazada 1'i bebek 7 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Konya’da servis minibüsleri ve otomobil kaza yaptı 14 yaralı
Yerel

Konya’da servis minibüsleri ve otomobil kaza yaptı 14 yaralı

Konya'da işçi servis minibüsünün aynı yönde ilerleyen otomobil ve farklı bir servis minibüsüyle kaza yapması sonucu 14 kişi yaralandı.

Konya'da trafik kazası sürücü ağır yaralandı

Konya'da trafik kazası sürücü ağır yaralandı

Konya'nın Kulu ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin bariyerlere çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, otomobil sürücüsü ağır yaralandı.

Burdurlu genç veteriner Ayşen, kazada yaşamını yitirdi
Yerel

Burdurlu genç veteriner Ayşen, kazada yaşamını yitirdi

Burdurlu 44 yaşındaki Ayşen Zengin Söyler, Konya'da geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybetti.