Antalya

Dünyanın en iyi Restorant ödülü Antalya'da

DÜNYANIN EN İYİ RESTORAN KİTABI ÖDÜLÜ ANTALYA'YA GELDİ Dünyanın en prestijli restoran kitabı ödülü Gourmand Awards, “7 MEHMET" kitabı ile Antalyamıza geldi. 28 bin kitap içinden birincilik ödülü 27

Dünyanın en iyi Restorant ödülü Antalya'da

 

Dünyanın en prestijli restoran kitabı ödülü Gourmand Awards, “7 MEHMET" kitabı ile Antalyamıza geldi. 28 bin kitap içinden birincilik ödülü 27 Mayıs 2023'te İsveç'te takdim edildi.

1937'den bu yana üç kuşağın emeği, 7 Mehmet'i Türkiye'nin simge restoranlarından birine dönüştürdü. Yaşar Kemal, restoranın anılarında şöyle yazmıştı: "Akdeniz restoranı. Akdeniz kadar büyük ve güzel".

7 Mehmet'in göz kamaştırıcı başarısının arkasında, mevcut işletmeci ve canım kardeşim Mehmet Akdağ’ın, babası rahmetli Hakkı Akdağ’ın ve kurucu 7 Memet’in benzersiz damak zevkleri ve yorulmak bilmeyen çabaları bulunmaktadır. Mehmet Akdağ'ın başarısı, yalnızca babası ve dedesinden devraldığı mirasın bir sonucu değil, aynı zamanda kişisel yetenek ve azminin bir ürünüdür.

Mehmet Akdağ, kendi özgün stilini geliştiren ve bu sayede kaliteli, sürdürülebilir bir işletme oluşturan bir isimdir. Başarısının anahtarını sadece damak zevki oluşturmamakta, bu başarıyı şekillendiren bir dizi unsur bulunmaktadır. Bunlar arasında sürekli olarak daha iyiyi hedefleme, farklı lezzetlere karşı açıklık, etkileyici işletme yetenekleri ve detaylara özen gösterme sayılabilir.

Vedat Milor'un özel bir köşe yazısında ifade ettiği gibi, "Eğer bir yabancı arkadaşımla Türkiye'nin mutfak kültürünü en iyi temsil eden restorana gitme fırsatım olsaydı, seçimim kesinlikle 7 Mehmet olurdu." Bu seçimi ise şu şekilde gerekçelendirir: Hem malzeme kalitesi hem de çeşitlilik ve evrensellik bakımından, 7 Mehmet'in mutfak felsefesi takdiri hak eder. Yeniliklere kapılarını ardına kadar açarken, geleneklere sıkı sıkıya bağlı kalmamış ve yıllar süren usta ellerin çabalarının oluşturduğu eşsiz lezzetlerini, estetik ve özgün bir sunumla misafirlerine takdim ederler.

Aydın Boysan, "Bir restoran bir şehrin, hatta bir ülkenin simgesi olabilir mi? Elbette olabilir" demiştir.

7 Mehmet bir restorandan, Mehmet Akdağ da bir şeften çok daha fazlasıdır tanıyanlar için. Sevgili kardeşim Mehmet, sadece dünyanın ünlü şeflerinden biri değil, tanıdığım gençlik günlerinden beri herkesin yardımına koşan, mütevaziliği ile şaşırtan, ailesine bağlı, güzel her işi destekleyen, daima çalışanlarının yanında olan kocaman yürekli biridir. Babası Hakkı Akdağ’ın bugünleri görmesini çok arzu ederdim.

Peki bu restoran neden bu kadar özel? Hikayesi nedir, neden 7 Mehmet denir? Sezen Aksu'nun adı ile anılan “Sezen Pilavı”ndan, Mustafa Kemal Atatürk'e sunulan özel zeytinyağlı taze fasulyeye kadar, bu restoranın duvarları sayısız özel hikâyeyi barındırır... 100 yıla yakın bir süredir efsanesini büyüterek, lezzetlerini çeşitlendirerek ayakta kalan bir restoranın sırları neler? Günümüzde adından sıkça söz ettiren "sürdürülebilirlik, israfsız mutfak, mevsimsellik, okul olmak" gibi kavramlar onlarca yıldır bu restoranın genlerinde nasıl yer etmiş? "7 Mehmet - Hikayeler, Ürünler ve Tarifler" kitabı bu sorulara cevap verecek, size öğretecek ve tarifleriyle sofralarınızı ve dimağınızı şenlendirecek.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Adayı  Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı
Yerel

Başkan Adayı Hekimoğlu açıkladı ,Antalya'da siyaset kulislerini sarsan haber! CHP ilçe başkanı belediye çalışanı çıktı

Yeniden Refah Partisi Döşemealtı Belediye Başkan adayı Mesut Hekimoğlu, Antalya'da çok konuşulacak bir açıklama yaptı.

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.
Yerel

Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında esnaf ve vatandaşları ziyaret eden Cumhur İttifakı Döşemealtı Belediye Başkan Adayı Bekir Kıvrım, Döşemealtı’nı hak ettiği yere taşıyacaklarını söyledi.

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal  "Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz ”
Yerel

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal "Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz ”

Cumhur İttifakı Korkuteli Belediye Başkan Adayı Dr. Sadık Önal doğup büyüdüğü Uzunoluk Mahallesinde buluşma gerçekleştirdi. Kalabalık mahalle sakinlerine seslenen Önal; “Algı yapanlara 31 Mart’ta sandıkta cevap vereceğiz, vereceksiniz” dedi

Efsane Başkan Dalan "Futbol Türk Kadınlarının icadı
Yerel

Efsane Başkan Dalan "Futbol Türk Kadınlarının icadı

Burada gerçek anlamda millet var, dil var, adalet var. Bu 7000 yıl evvel olan bir şey. Mesela bir başka örnek, futbolu İngilizlerin bulduğu söylenir ama futbol ilk defa Türk kadınları tarafından oynanan bir oyundur. Kayıtlarda da bu konu geçer.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye personeli ile bir araya geldi.
Yerel

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, belediye personeli ile bir araya geldi.

Antalya Kemer Arslanbucak Mahallesi’ndeki Hizmet Alanı ile Kemer Belediyesi ana hizmet binasındaki personelle bir araya gelerek selamlaşan Başkan Topaloğlu, 5 yıl içerisinde belediye personeli ile Kemer’de çok güzel işlere imza attıklarını söyledi

Cumhur İttifakı Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin:
Yerel

Cumhur İttifakı Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin:

Toplantılarda söz alan Ak Parti ilçe başkanı Erol Uysal ve MHP ilçe başkanı Ömer Tekin de, birer konuşma yaparak, 31 Mart’ta Cumhur İttifakı Ak Parti Kumluca Belediye Başkan Adayı Hüseyin Orhantekin’e destek istediler.