ahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinden sonra karavanla çıktıkları geziyi yarıda bırakıp Türkiye’ye gelen Japon aile, belli aralıklarla Konyaaltı Belediyesi’nin yardım toplama merkezine yaklaşık 500 bin TL’lik yardımda bulundu.
Antalya Konyaaltı Belediyesi, hayırsever vatandaşlardan gelen yardımları hem deprem bölgesine hem de depremden sonra Antalya’ya gelen afetzedelere ulaştırdı. Depremin yaşandığı ilk günlerde dünya turunda olan Japon Aile ,Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinden sonra karavanla çıktıkları geziyi yarıda bırakıp Türkiye’ye gelen Japon aile, belli aralıklarla Konyaaltı Belediyesi’nin yardım toplama merkezine yaklaşık 500 bin TL’lik yardımda bulundu.
Japon aile, haberi alır almaz Yunanistan’dan Türkiye’ye gelerek yardım kampanyasına destekte bulundu. Konyaaltı Belediyesi’nin sosyal medyada duyurduğu yardım kampanyasını gördüklerini söyleyen Kazu Kumono, yardımda bulunmak için harekete geçtiklerini söyledi. Japonya’da bulunan arkadaşlarının da bu durumdan haberdar olduğunu söyleyen Kumono, bu süreçte arkadaşlarıyla yaklaşık 500 bin TL’lik yardımda bulunduklarını kaydetti. Çayhane isimli bir topluluğun da yardımda bulunduğunu söyleyen Kumono, “Arkadaşlarımız yardım toplayıp göndermeye başlayınca orada bulunan ‘Çayhane’ isimli bir topluluk da bizimle iletişime geçti. Bu topluluk para gönderdi biz de burada o parayla gerekli malzemeleri alıp yardım toplama merkezine getirdik” dedi.
Başkan Esen teşekkür etti
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Japonya’daki arkadaşlarından ve sivil toplum kuruluşlarından gelen yardımları Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi’nde (KOSHİM) bulunan yardım toplama merkezine teslim eden Japon aileyi görüntülü arayarak teşekkür etti. Böylesi zor zamanlarda dost ülkelerin yanlarında olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Esen, programı nedeniyle şehir dışında olduğunu, o yüzden görüntülü aradığını kaydetti. Dünyanın dört bir yanında duyarlı insanların aynı acıyı hissettiğini söyleyen Esen, Japon aileye “İyi ki varsınız. Acımızı paylaştınız. Bu kadar uzakta dostlarımızın olduğunu bilmek bizi çok mutlu etti” şeklinde konuştu. Ayrıca, yaklaşık bir ay boyunca belli aralıklarla topladıkları yardımları Konyaaltı Belediyesi ekiplerine teslim eden Japon aileye teşekkür belgesi verildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya’da evi hasar alan Mikail Fırat, ahşap atölyesinde hem sanatını icra ediyor hem de yaşamını sürdürüyor.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sağ kurtulan ve komşularının çıkartılması için 26 gün boyunca apartmanının enkazı başında bekleyen Itır Gülcan, maruz kaldığı soğuk ve tozlu havanın etkisiyle neredeyse ölümle burun buruna geliyordu. Gülcan’ın yardımına ise depremzedelere erzak getirmek için bölgeye gönüllü olarak gelen ve kendisi ile karşılaşan Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Arslanhan koştu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılından bu yana yayımladığı süreli yayını Büyükşehir Belediyesi Şehir Bülteni’nin 56. sayısını Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası Türkiye’nin tek yürek olduğu, yaraların sarıldığı çalışmaların anlatıldığı ‘deprem özel’ sayısı ile yayınladı.
6 Şubatta 11 İli etkileyen deprem sonrası Burdur’da eğitim ve öğretim gören öğrenciler için hayırsever vatandaşın destekleriyle aş evi oluşturuldu.
Adana’da depremlerin ardından yapılan incelemede şu ana kadar orta ve ağır hasarlı olduğu tespit edilen 3 bin 821 bina yıkılacak.
Burdur’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Safahat Yurdu'nda kalan depremzedeler, valilik tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.