İzmir

Depremzedeler, Çeşme’deki otellerde çalışma imkanı

ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, deprem nedeniyle çok sayıda insanın işlerini kaybettiğini belirterek depremzedelere destek olabilmek için Çeşme’deki otellerde bin depremzedeye iş imkanı sağlayacak.

Depremzedeler, Çeşme’deki otellerde çalışma imkanı

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), "Çeşme’de işiniz hazır" diyerek depremden zarar gören depremzedelere Çeşme’deki otellerde iş imkanı sağlayacaklarını açıkladı. Bununla birlikte deprem bölgesinde İŞKUR’lara başvuran depremzedeler, otellerde çalışmak üzere gelmeye başladı.
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir, deprem nedeniyle çok sayıda insanın işlerini kaybettiğini belirterek depremzedelere destek olabilmek için Çeşme’deki otellerde bin depremzedeyi istihdam etmek üzere çalışma yaptıklarını ifade etti. Demir, deprem bölgesindeki valilikler ve İŞKUR ile yaptıkları yazışmalar sonucunda iş ihtiyacı olan depremzedelerin çalışmak üzere Çeşme’ye gelmeye başladıklarını söyledi. Depremin ilk gününden itibaren Çeşme’deki otelleri depremzedelere açtıklarını ve bin 600 kadar depremzedeyi bir ay süreyle misafir ettiklerini belirten Demir, "Bunun dışında bir şey daha yapalım dedik. Deprem bölgesinde işini kaybeden oldukça fazla insan vardı. ’İşini kaybedenlere en azından sezonluk iş imkanı sağlayalım’ dedik. İŞKUR, ’Bu iş bizim üzerimizden yürüsün’ dedi. Şu anda Hatay, Gaziantep, Malatya ve diğer bölgesindeki illerin İŞKUR’larına, ’İsteyen depremzedelere iş imkanı sağlayacağız’ diye yazılar gönderdik. Depremzedeler Çeşme’ye gelmeye başladı. Bize gelen CV’ler var. Hatta az önce Gaziantep’ten gelen bir depremzede genci otelimizde işe aldık" diye konuştu.

Gaziantep’ten geldi, Çeşme’de işe başladı
ÇEŞTOB Başkanı Yakup Demir ile görüşmesinin ardından işe başlayan Gaziantepli depremzede Miraç Samet Tunçerdem, "Çeşme’deki otellerin iş arayan depremzedelere iş vereceğini duydum. Bunun üzerine İŞKUR’a Gaziantep’te başvurdum. Yönlendirmeyle Çeşme’ye geldim. İş başvurum kabul edildi ve işe başlıyorum. Tüm depremzedelere geçmiş olsun diyorum. Çeşme’deki yöneticiler, ilk andan itibaren bizlerin yanındalar ve bizi desteklediler. Şimdi de iş vererek desteklemeye devam ediyorlar" diyerek duygularını dile getirdi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya'da turistler boğulma tehlikesi geçirdi İşte o anlar
Yerel

Antalya'da turistler boğulma tehlikesi geçirdi İşte o anlar

Antalya'nın önemli plajları arasında yer alan Kleopatra Plajı'na giren iki turist boğulma tehlikesi geçirdi. Yaşanan olay sonrasında turistler, hastanede tedavi altına alındı. Detaylar haberimizde....

Antalya'nın Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı, Manavgat'ta Turistleri Denize Daldırdı
Yerel

Antalya'nın Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı, Manavgat'ta Turistleri Denize Daldırdı

Antalya’nın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olurken, Manavgat’ta sabah etkili olan yağmurun ardından bazı turistlerin sahilde güneşlenip denize girdiği gözlendi.

Rus turistler ayarı kaçırdı! Her şey dahil diye bakın ne yaptılar
Yerel

Rus turistler ayarı kaçırdı! Her şey dahil diye bakın ne yaptılar

Antalya'nın Alanya ilçesinde, 5 yıldızlı bir otelden ayrılmak üzere olan Rus turist ailenin valizinden otele ait çok sayıda malzeme çıktı.

Her yıl milyonlarca turisti taşıyor! Süper indirim haftası başladı
Yaşam

Her yıl milyonlarca turisti taşıyor! Süper indirim haftası başladı

Her yıl milyonlarca turisti en popüler tatil destinasyonlarına taşıyan Corendon Airlines’ta süper indirim haftası başladı.

Antalya'nın Eşsiz Kanyonları: Doğal Güzellikler ve Macera
Yaşam

Antalya'nın Eşsiz Kanyonları: Doğal Güzellikler ve Macera

Antalya'nın kanyonları, beyaz kayalıkların arasında serpilen buz gibi sularıyla, doğaseverleri cezbetmek için bekliyor. Saklıkent, Göynük, Köprülü ve Ulupınar kanyonlarıyla unutulmaz bir doğa macerasına hazır olun