İzmir

Depremzede çocuklar Geleneksel Çocuk İftarında ağırlandı.

Türk Kültür ve Sanat Derneği, Geleneksel Çocuk İftarında İzmir’de ikamet eden depremzede çocukları ve Sokak Çocukları Derneği’nden 70 çocuğu ağırladı

 Depremzede çocuklar  Geleneksel Çocuk İftarında ağırlandı.

Depremzede çocuklar, Türk Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk İftarı’nda ağırlandı.
Türk Kültür ve Sanat Derneği, bu yıl 31’incisini gerçekleştirdiği Geleneksel Çocuk İftarı’nda İzmir’de ikamet eden depremzede çocukları ve Sokak Çocukları Derneği’nden 70 çocuğu ağırladı. Tepekule Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen iftar programında; Karagöz Hacivat gösterisi sunuldu, çocuklar davulcu, fenerci ve piyango çekilişinde eğlenirken, Osmanlı macunu ve pamuk helva ikramları ile de güzel anlar yaşadılar.
Türk Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayla Yücetürk yaptığı konuşmada, “Ramazan ayı, insanlar arasında dayanışma ruhunun, yardımlaşmanın ve gönül birliğinin güçlenmesine vesile olur. Sahip olduğumuz nimetlere şükretmemizi ve ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düşünmemiz gerektiğini hatırlatır. Cocuk iftarı ise eski bir geleneğimizdir. İlk olarak 1960’lı yıllarda İstanbul’da mütefekkir-yazar Samiha Ayverdi başlatmıştır. Amacı, çocuklara Ramazan’ı ve orucu anlatmak ve sevdirmektir. İslam’ın ve Ramazan’ın sevgi ve paylaşma ruhunun, çocuklara hitap eden eğlencelerle yaşanmasıdır. Onları bir birey olarak görmektir. Biz de Dernek olarak, kurulduğumuz 1990 yılından beri bu geleneği devam ettiriyoruz. Onların bu gecede mutlu olmalarını ve kendilerini özel hissetmelerini sağlamaya gayret ediyoruz” diye konuştu. Ardından Derneğin kurucu başkanı Sevgi Özküzne de diş kirası hakkında bilgi vererek, “Diş kirası; iftarımıza geldiniz, dişleriniz aşındı, teşekkür ediyoruz anlamına gelen ve misafirlere iftardan sonra takdim edilen hediyelerdir. Zarif ve eski bir Türk adetidir. Biz de bu gece misafirimiz olan sevgili çocuklarımıza bu güzel geleneğimizi yaşatmak istedik” dedi.
İftar programı, çocuklara çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ile sona erdi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Eğirdir’den Depremzede Çocuklara Çanakkale Turu
Yaşam

Eğirdir’den Depremzede Çocuklara Çanakkale Turu

Depremzede Çocuklara Çanakkale Turu Isparta ili Eğirdir İlçesine gelen depremzede çocuklarda travma oluşmasının önüne geçmek, onları sosyal yaşama adapte etmek ve felaketin izlerini bir nebze de olsa silmek amacıyla sosyal etkinliklere devam ediliyor.

 Kur'an-ı Kerim kursu öğrencilerinden bağış
Yerel

Kur'an-ı Kerim kursu öğrencilerinden bağış

Kur'an-ı Kerim kursu öğrencileri hazırladıkları oyuncakları ve harçlıklarını depremzede çocuklara gönderdi.

Kumbaralarını depremzede vatandaşlara açtılar
Yaşam

Kumbaralarını depremzede vatandaşlara açtılar

4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri kumbaralarını depremzede vatandaşlara bağışladı.

Burdur Karamanlı'da depremzede çocuklar için etkinlik
Yerel

Burdur Karamanlı'da depremzede çocuklar için etkinlik

Burdur'un Karamanlı ilçesinde depremzede çocuklar için yerel yönetimin de destek verdiği 'Kardeşlik Buluşması' etkinliği düzenlendi.

Burdur Karamanlı'da öğrencilerden örnek davranış
Yerel

Burdur Karamanlı'da öğrencilerden örnek davranış

Burdur'un Karamanlı ilçesinde eğitim gören öğrenciler, depremzedeler için oyuncak yaparak, para yardımı topladılar.

Depremzede çocuklar için sinema etkinliği
Yerel

Depremzede çocuklar için sinema etkinliği

Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geçici olarak kentte konaklayan depremzede çocuklar için bir sinema etkinliği düzenledi.