Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeleri sıraladı

Son dakika... Başkan Erdoğan " Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni müjdeleri sıraladı

Vergi Dairesi, Gümrük Müdürlüğü, Belediye gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu teklifle kamu borçlarının cezalarını kaldırıyoruz .
(Yükseköğrenim kredisi) Endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesini mümkün hale getiriyoruz.
Sürücülerimizin alkol, uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını siliyoruz.
Vergi dairelerine 31 Aralık 2022'den önce 2 bin lirayı aşmayan borcu olan vatandaşlarımızın cezalarının tahsilinden vazgeçiyoruz.
Yaklaşık 2,5 milyon sürücünün ceza puanı silinecek ve bu sebeple geri alınan 10 bine yakın ehliyetin iadesi sağlanacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 saat 10 dakika süren toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"SADECE BU AY 3BİN 500 HANEYE 740 MİLYON LİRA ELEKTRİK TÜKETİM DESTEK ÖDEMESİ YAPTIK"

En büyük sıkıntımız olan enflasyonu yüzde 64'e düşürdük. İnşallah yüzde 50, yüzde 40'lara indiğini de göreceğiz. 2023'ten ümitli olmak için sebebimiz çoktur. Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuzlukların bertaraf edilmesi için her kesime destek paketi sunduk. Sadece bu ay 3 bin 500 haneye 740 milyon lira elektrik tüketim destek ödemesi yaptık. Ücretli çalışanlarımıza, işverenlerin yapacağı gıda yardımlarını vergiden muaf tuttuk. Asgari ücreti 8 bin 507 liraya, en düşük emekli aylığı 5 bin 500 liraya çıkardık. Temel ihtiyaç ürünleri başta olmak üzere pek çok üründe KDV indirimine gittik.

KAMUYA BORÇALARIN CEZALARI KALKIYOR

EYT düzenlemesini hazırladık, Meclis çalışmasını takip ediyoruz. Kullanılan kredilerin üretken alanlara yönlendirilmesini sağlayacak mekanizmalar kurduk. Vergi, gümrük, SGK, belediye, il özel idareleri gibi kamu alacaklarını düzenleyecek bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Borçların cezalarını kaldırıyoruz, düzenleme ile borçları taksitle ödeme imkanı getiriyoruz. Artık üniversite okuyan gençlerimiz ne kadar kredi aldıysa o kadar geri ödeyecekler. Endeks borçlarının da taksitle ödemesi kolaylığını getiriyoruz. Kamu alacaklarını yapılandıran teklifi hazırlıyoruz. 31 aralık 2022 tarihinden önce kamuya olan ve 2 bin TL'yi geçmeyen vergi borçlarından vazgeçiyoruz.

haber7

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Borç yapılandırma başvurusu ve ilk taksit ödemesi uzatıldı
Türkiye

Borç yapılandırma başvurusu ve ilk taksit ödemesi uzatıldı

Devlete ait olan borçların yapılandırması ve ilk taksit ödemeleri için başvuru süresi uzadı mı? Resmi gazetede alınan kararla başvurular uzatıldı. İşte detaylar...

Bucak TSO'da oda aidatlarına yapılandırma imkanı
İş Dünyası

Bucak TSO'da oda aidatlarına yapılandırma imkanı

Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, oda aidatlarına yapılandırmanın resmi gazetede yayımlandığı belirtilerek, üyelerin başvuruda bulunabileceği duyuruldu.

6 başlıkta borç yapılandırma paketiyle ilgili merak edilenler
Türkiye

6 başlıkta borç yapılandırma paketiyle ilgili merak edilenler

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını içeren teklif kapsamında vatandaşların vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, il özel idareleri ve belediyelere borçları yapılandırılacak.

85 milyona enflasyon açıklaması
Türkiye

85 milyona enflasyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşen Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda, Türkiye'nin kalkınma hedefleri, ekonomik gelişmeler ve enflasyonla ilgili önemli mesajlar verdi.

Hükümetin müjde dolu kabine toplantısı!
Türkiye

Hükümetin müjde dolu kabine toplantısı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, memur ve emekli maaşlarındaki zam oranı ile torba yasa gibi konuları ele almak üzere bugün toplanacak.

Herkesin gözü bu toplantıda! Zamlar görüşülecek
Türkiye

Herkesin gözü bu toplantıda! Zamlar görüşülecek

Kabine toplantısında memur ve emekli maaşlarına zam, torba yasa teklifi ve diğer konular ele alınacak. Detaylar haberimizde...