Çorum / Sungurlu

Çorum'da Saat Kulesi gözleri kamaştırdı

Çorum Sungurlu'da ilçenin en önemli eserlerinden biri olan tarihi Saat Kulesi'nin restorasyon çalışmaları bitti.

Çorum'da Saat Kulesi gözleri kamaştırdı

Çorum’un Sungurlu ilçesinin en önemli simgelerinden biri olan tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonu tamamlandı.

Dönemin Kaymakamı Edip Bey tarafından 1891 yılında Şakir Usta’ya yaptırılan ve 131 yıllık geçmişe sahip olan saat kulesi, yıkılma tehlikesi oluşturmaya başlamıştı. 2020 yılı Ocak ayında meydana gelen depremde balkon parçaları düşen saat kulesinin bir kısım parçaları da 2022 yılının Şubat ayında düşmüştü.

Belediye ekipleri tarihi kulenin etrafını emniyet şeridi ile kapatırken, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’in girişimleri sonucu, Sungurlu’ya gelen Ankara Rölöve ve Anıtlar Müdürü Cennet Ceylan ve ekibi, yüklenici firma ile birlikte saat kulesinde incelemelerde bulunmuştu. 14 Eylül tarihinde restorasyonuna başlanılan tarihi saat kulesinin restorasyon çalışmaları 95 gün sürdü.
Başkan Şahiner’den teşekkür

Tarihi Saat Kulesi’nin restorasyonunda emeği geçenlere teşekkür eden Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, “Sungurlu’nun en önemli simgelerinden olan Tarihi saat kulesi, zamanla yıpranmaya başlamış, tehlike arz etmeye başlamıştı. Gerekli girişimlerimiz sonucu 14 Eylül 2022 tarihinde saat kulesinin restorasyonuna başlanmış, bugün itibarıyla restorasyon çalışmaları sona ermiştir. Tarihi Saat Kulemiz artık daha güzel. Müzeler Genel Müdürü hemşehrimiz Gökhan Yazgı başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Çorum'da Saat Kulesi gözleri kamaştırdı

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Şehit Çorumlu Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz'ın  şehadet haberi Ankara Etimesgut'ta Ailesine ulaşta
Türkiye

Şehit Çorumlu Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz'ın şehadet haberi Ankara Etimesgut'ta Ailesine ulaşta

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi nüfusuna kayıtlı Çorum'da ikamet eden Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz'ın (23) şehadet haberi Ankara'nın Etimesgut ilçesinde ikamet eden kardeşini ziyaret eden annesine verildi.

Atriyal Fibrilasyon: Bırakın Kalbiniz Düzenli Atsın
Yaşam

Atriyal Fibrilasyon: Bırakın Kalbiniz Düzenli Atsın

Atriyal fibrilasyon, kalbin kulakçıklarının düzensiz ve hızlı bir şekilde kasılmasına neden olan bir ritim bozukluğudur. Bu makalede, atriyal fibrilasyonun belirtilerini, tedavisini ve önlenmesini öğrenerek kalbinizin düzenli atmasını sağlayabilirsiniz.

Çorum İskilip kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ramazan Polat  kimdir?
Yerel

Çorum İskilip kaymakamı değişti İşte yeni kaymakam Ramazan Polat kimdir?

İskilip ilçe Kaymakamı, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile değişti. Konya Kulu Kaymakamı Ramazan Polat, Çorum İskilip Kaymakamı olarak atandı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı Çorum Valiliğine Atandı
Türkiye

Samsun Valisi Zülkif Dağlı Çorum Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Çorum Valiliğine atandı. İşte Zülkif Dağlı' nın kariyeri ve atama detayları.

Çorum Sungurlu da Cansız Bedeni Bulunan Gülten Ataklı'nın Polis Eşi Mürsel Ataklı Tutuklandı
Yerel

Çorum Sungurlu da Cansız Bedeni Bulunan Gülten Ataklı'nın Polis Eşi Mürsel Ataklı Tutuklandı

Mürsel Ataklı'nın ifadesinde eşi Gülten Ataklı ile piknik yapmaya gittiklerini belirterek, "Daha sonra konuştuk. Ama ben yapmadım. Olayı hatırlamıyorum" dediği belirtildi

Çorum yeni Emniyet Müdürü Arif Pehlivan,  Kimdir ?
Yaşam

Çorum yeni Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Kimdir ?

Çorum İl Emniyet Müdürlüğünde görev değişikliği. İşte detaylar...