İstanbul / Maltepe

Çekici ile otomobil hırsızlığı

Maltepe'de bir tamirhanede bulunan aracı hırsızlar çekici ile çaldı.

Çekici ile otomobil hırsızlığı

Maltepe’de bir tamirhanede bulunan otomobilin çekici ile çalınma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Olayın ardından gözaltına alınan hırsızlık şüphelisi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri, 24 Kasım 2022 tarihinde Maltepe Esenkent Mahallesinde “tamirhane” olarak faaliyet gösteren bir işyerine tamir için aracını bırakan E.K. (66) isimli şahsın, teslim almak için gittiği tamirhane otoparkında aracını bulamaması ve çalınmış olabileceği yönünde şikayette bulunması üzerine harekete geçti. Konuyla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, olay yeri ve çevresinde bulunan güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek aracın bir çekici ile otoparktan çıkarıldığını belirledi. Çekicinin kaçış güzergahında bulunan çok sayıda işyeri kamerası, KGYS ve PTS kamera kayıtları 8 saat süreyle detaylı bir şekilde incelendi.

Çalışmaların devamında plaka bilgileri tespit edilen çekicinin E.D. (29) isimli şahıs tarafından kullanıldığı tespit edildi. E.D. isimli şahsın Sultanbeyli ilçesinde oto tamirhanesi işlettiği ve olayı kendisine ait çekici ile gerçekleştirdiği belirlendi. Şüpheli şahıs 25 Kasım’da saat 21.00 sıralarında işyerinde yakalanarak gözaltına alındı. Çalıntı araç Sultanbeyli’de bir viyadük altında plakaları sökülmüş ve üstü karton ile tahtalarla kapatılarak saklanmış halde ele geçirilerek sahibine teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Şüphelinin yakın ilçelerden modeli düşük ve modifiye edilmeye uygun araçları aynı yöntemle çalarak, bazılarını parçaladığı bazılarını ise kendi tamirhanesinde eksiklerini tamamladıktan sonra şase numaralarını değiştirmek suretiyle üçüncü şahıslara sattığı belirlendi. Konu ile ilgili yakalanan ve 2010-2022 tarihleri arasında 23 farklı konudan toplam 56 suç kaydı bulunduğu belirlenen şüpheli şahıs hakkında “oto hırsızlığı” suçundan sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulandı.

Çekici ile otomobil hırsızlığıÇekici ile otomobil hırsızlığı

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Karsan'dan Avrupa'da bir ilk !
Dünya

Karsan'dan Avrupa'da bir ilk !

Karsan'dan Avrupa'da bir ilk ! Karsan'ın Avrupa’da ilk kez şehir içinde otonom (sürücüsüz) şekilde biletli yolcu taşıma hizmeti sunan araç unvanını alan Otonom e-ATAK modeli

Rıza Kayaalp: "Bir anlık bir boşluğuma geldi”
Spor

Rıza Kayaalp: "Bir anlık bir boşluğuma geldi”

Bir Avrupa Şampiyonası’na daha katılmak artık boynumuzun borcu oldu” Final müsabakasını tribünden izleyen kızı için de gücünü kullanmak istediğini ancak ani 

Diyarbakırlı Ramazan Pişkin Hoca İstanbul’da Bıçaklı  Saldırıda  şehit edildi
Türkiye

Diyarbakırlı Ramazan Pişkin Hoca İstanbul’da Bıçaklı Saldırıda şehit edildi

Diyarbakır’da halk arasında “Filozof Ramazan” diye bilinen Ramazan Pişkin hoca, İstanbul'da namaz kıldığı sırada uğradığı bıçaklı saldırıda şehit edildi

Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı Barış Antik "Yerelden yöneteceğiz"
Yerel

Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı Barış Antik "Yerelden yöneteceğiz"

Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı Barış Antik "Yerelden yöneteceğiz" CHP’nin İstanbul’daki kalelerinden biri olan Kadıköy’de başkan adayı açıklanmazken Kadıköy Belediye Başkanı aday adayı Barış Antik ile projelerini

İstanbul elektrik kesintisi! İstanbul 27 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

İstanbul elektrik kesintisi! İstanbul 27 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler

İstanbul'da 27 Ocak Cumartesi günü elektrik kesintisi var mı? İstanbul'da yarın elektrikler kesilecek mi? İstanbul'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..

İstanbul elektrik kesintisi! İstanbul 26 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler
Yaşam

İstanbul elektrik kesintisi! İstanbul 26 Ocak elektrik kesintisi yaşanacak yerler

İstanbul'da 26 Ocak Cuma günü elektrik kesintisi var mı? İstanbul'da yarın elektrikler kesilecek mi? İstanbul'da yarın yaşanacak elektrik kesintilerini sizler için derledik. Detaylar haberimizde..