Burdur

Burdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılar

Farklı şehirlerde depreme yakalanan Adnan Altuntaş ile Malatya’da yakalanan Fatma Gültekin, Burdur'da yerleştikleri yurtta tanışarak evlenme kararı aldı

Burdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılar

Kahramanmaraş merkezli depremlere Gaziantep’te yakalanan Adnan Altuntaş ile Malatya’da yakalanan Fatma Gültekin, Burdur'da yerleştikleri yurtta tanışarak evlenme kararı aldı. Çift, yurt yetkililerinin düzenlediği organizasyonla evliliğe ilk adımlarını attı.
6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından depremzedelerden bir kısmı çeşitli illerdeki yurtlara yerleştirildi. Kaldıkları yurtlarda acılarını unutmaya çalışan depremzedelerden bu sefer mutlu bir haber geldi. Burdur’da Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Asımın Nesli Erkek Öğrenci Yurdu’nda kalan Adnan Altuntaş ile Fatma Gültekin, yurt yetkililerinin yaptığı organizasyonla evliliğe ilk adımlarını attı.
7.7 büyüklüğündeki depreme Gaziantep’te yakalanan Adnan Altuntaş, depremin ardından Burdur’a gelerek buradaki yurtta kalmaya başladı. Yine aynı depreme Malatya’da yakalanan Fatma Gültekin de aynı yurtta yaşamını sürdürüyor. Burada tanışarak sohbet etmeye başlayan Adnan ile Fatma’nın arkadaşlıkları aşka dönüştü. Parkta oturdukları esnada evlilik teklifi alan Fatma Gültekin ilk olarak "hayır" cevabını verse de araya giren yurt yetkililerinin çabasıyla evlilik teklifini kabul etti. Yurt yetkilileri tarafından düzenlenen organizasyonla da kız isteme merasimi düzenlendi.
Yurtta düzenlenen organizasyonda erkek tarafını temsilen bulunan Asımın Nesli Öğrenci Yurdu Müdürü Ramazan Ergene, “Bu Malatya ile Gaziantep’in sevgi buluşması oldu. Bu kardeşlerimizin vesilesi ile hayırlı bir iş için burada toplandık. Sizler de bu mutlu olaya tanıklık edeceksiniz. Ben burada oğlan tarafını temsil ediyorum. Gençlik ve Spor İl Müdür Vekilimiz Mustafa Özçelik de kız tarafını temsil ediyor” dedi.
Konuşmanın ardından Adnan Altuntaş'ın tekrar evlenme teklif ettiği Fatma Gültekin, teklife “Evet” diyerek yüzüğü parmağına taktı. Ardından isteme merasimi düzenlenerek pasta kesildi. Çift, “Burada tanışıp görüşmeye başladık. Şu anda çok heyecanlıyız. Bizim kavuşmamıza vesile olan il müdürümüzden, yurt müdürümüzden Allah razı olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Nikah için il müdürümüzden haber bekleyeceğiz. Onlar bizim nikah şahidimiz olacak. Gerekli ayarlamalar yapıldığı zaman nikahımızı kıyacağız” dedi.

4 yıllık aşklarını yurtta evliliğe dönüştürdüler

Evlilik kararı alan bir diğer çift de Hataylı Fatma ve Ömer Soyak oldu. 4 yıl önce aynı iş yerinde çalışırken tanışıp birbirlerine aşk olan çift, Hatay'da yaşadıkları depremin ardından Burdur’a gelerek Sefahat Kız Öğrenci Yurdu’nda kalmaya başladı. Çift burada evlilik kararı alıp yurt müdürlüğüne başvurdu. Sessiz sedasız evlenen çifti unutmayan yurt yetkilileri, onları da bu organizasyona davet ederek, mutluluklarını törenle taçlandırdı.
Düzenlenen törende iki çift ve yurtta kalan depremzedeler davul zurna eşliğinde gönüllerince oynayarak moral buldular.

Burdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılarBurdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılarBurdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılarBurdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılarBurdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılarBurdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılarBurdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılarBurdur'a farklı şehirlerden gelen depremzedeler yurtta tanışıp evlenme kararı aldılar

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da depremzede miniklerin mutluluklarına ortak oldular
Yerel

Burdur'da depremzede miniklerin mutluluklarına ortak oldular

Burdur'da çocuk gelişimi öğrencileri, depremzede öğrenciler için açılan anasınıfta etkinlik düzenleyerek, onların mutluluklarına ortak oldular.

Burdur'da depremzede çocuklar için sinema etkinliği
Yerel

Burdur'da depremzede çocuklar için sinema etkinliği

Burdur KYK yurtlarında misafir edilen depremzede çocuklar için, Burdur Türk Eğitim-Sen Kadın Komisyonu tarafından sinema etkinliği düzenlendi.

Burdur'da depremzede kadından tüyler ürperten sözler
Yerel

Burdur'da depremzede kadından tüyler ürperten sözler

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından Burdur'a gelerek yurda yerleşen İpek Köse, depremde yaşadığı anları anlatırken, sözleri tüyleri diken diken etti.

Burdur'da ne kadar depremzede misafir ediliyor?
Yerel

Burdur'da ne kadar depremzede misafir ediliyor?

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin ardından Burdur'da misafir edilen afetzedelerin sayısı 6 bin 155'e yükseldi.

Burdur'da misafir edilen depremzede aileden teşekkür
Yerel

Burdur'da misafir edilen depremzede aileden teşekkür

Burdur'da misafir edilen depremzede ailenin babası Mustafa Can, gördüğü misafirperverlikten dolayı teşekkür etti.

Burdur'da depremzede çocuklar için anaokulu oluşturuldu
Yerel

Burdur'da depremzede çocuklar için anaokulu oluşturuldu

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremin ardından Burdur’daki yurtlara yerleştirilen depremzede çocuklar için yurt içerisinde ana sınıfları oluşturuldu.