Bursa

Bu meydan binlerce kişiye sığınak olacak

Bursa 'Meydan Kestel' projesi binlerce kişiye sığınak olacak.

Bu meydan  binlerce kişiye sığınak olacak

Bursa’nın Kestel ilçesine değer katacak ve şehrin yeni buluşma noktası olacak "Meydan Kestel" projesinde sona gelindi.

Meydanın alt katları afet durumunda binlerce kişiye sığınak olacak şekilnde inşa edilecek.
Kestel Belediyesi’nin, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte yürüttüğü Meydan Kestel projesinde sona gelindi. Ekipler 7 bin metrekareden oluşan, içerisinde yer altı otoparkı, afet ihtimaline karşı sığınak, festival alanı, akıllı teknolojilerin bulunduğu aydınlatma ve sulama sistemlerini barındıran proje için 7 gün 24 saat çalışıyor. Yerin 8 metre derinine inilirken, 7 bin metrekare zeminde iyileştirme çalışması yapıldı. Ayrıca projenin zeminine ise toplamda 650 fore kazık çakılarak ve zeminin çok daha dayanıklı ve güçlü olması sağlandı.
Projede son dokunuşlar
Ekiplerin yoğun mesaisiyle devam eden Meydan Kestel projesinde sona gelindi. 330 araçlık otopark ve sığınağın bulunduğu zemin kat yüzde yüz tamamlandı. Projenin meydan bölümünde ise taş döşeme ve çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Öte yandan meydanın simgesi olacak olan Meydan Kestel yazısı da ilk kez ışıklı bir şekilde yanmaya başladı. Taş döşeme işlemlerinin ardından meydandaki yeşil alanların peyzaj çalışmaları gerçekleşecek.
Nisan ayı içerisinde hizmete açmayı planlıyoruz
Meydan Kestel projesinin bir meydandan çok daha fazlasını ifade ettiğini belirten Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, "Kentler, meydanlarıyla konuşulur, meydanlarıyla bilinir. Bizde ‘Meydan Kestel’ projemizi güzel ilçemize kazandırarak, meydanıyla konuşulan bir ilçe olmayı hedefliyoruz. Projemiz tamamlandığında, hem trafik sorununun, hem otopark sorununun önüne geçmiş ve modern, daha yaşanabilir bir meydana kavuşmuş olacağız. Projemiz Bursa’mızın en büyük meydanlarından biri olacak. İçerisinde yenilebilir, değişebilir, dönüşebilir, yeşil alanlar, kapalı otopark, festival alanı, elektrikli araç şarj istasyonları yer alacak. Kısa bir süre önce 11 ilimizi etkileyen ve binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz deprem felaketini yaşadık. Ülkemiz ve şehrimiz biliyoruz ki deprem bölgesinde yer alıyor. Bu sebeple meydanımızın alt katında doğal afette binlerce vatandaşımızın başını sokabileceğimiz bir sığınakta yer alıyor. Rabbim burayı kullanmayı nasip etmesin ancak Kestel Belediyesi bir olarak üzerimize düşen önlem almaktır. Şuanda meydanımızda beton serme, taş döşeme ve çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor. Ay ve yıldızımızın montajı tamamlandı. Meydan Kestel yazımız ışıklandı. İnşallah, Nisan ayı içerisinde projemizin açılışını gerçekleştirip hizmete başlamayı planlıyoruz’’ diye konuştu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Yusuf Erdoğdu'dan Bucak için Afet Konteynerleri Projesi
Yerel

Yusuf Erdoğdu'dan Bucak için Afet Konteynerleri Projesi

MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, "birinci derece deprem bölgesi" olan Bucak için Afet Konteynerleri Projesi'ni açıkladı.

Konyaaltı’nda özel öğrencilere deprem tatbikatı
Yaşam

Konyaaltı’nda özel öğrencilere deprem tatbikatı

Konyaaltı Belediyesi Destek Hizmetleri Sivil Savunma Ekipleri tarafından Dr. Günseli-Dr. Bülent Akınsal Özel Eğitim Ortaokulu ve Özel Eğitim Meslek Okulu’nda özel öğrencilere Deprem Haftası nedeniyle acil durum eğitimi ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde
Türkiye

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde

Son dakika: İzmir'de 5.1 büyüklüğünde depremİzmir güne depremle başladı İzmir saat 08.19'de bir depremle sarsıldı.

Burdur'daki İlkokulun Durumunu TBMM'de Eleştirdi
Yerel

Burdur'daki İlkokulun Durumunu TBMM'de Eleştirdi

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, TBMM'de yaptığı konuşmada Burdur'daki Özboyacı İlkokulu'nun depreme dayanıksız olması ve öğrencilerin zor şartlarda eğitim almasıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Antalya'da deprem mi oldu? İşte Antalya deprem şiddeti
Türkiye

Antalya'da deprem mi oldu? İşte Antalya deprem şiddeti

Antalya'da deprem mi oldu? Antalya Kumluca'da deprem! Antalya'daki deprem kaç şiddetinde? Antalya Kumluca'da meydana gelen deprem sonrasında AFAD tarafından bilgilendirme yapıldı. Detaylar haberimizde...