Muğla / Bodrum

Bodrum Belediyesi, araç filosunu genişletti

Bodrum Belediyesi daha hızlı ve kaliteli belediye hizmeti vermek için araç filosunu genişleterek ses getirdi.

Bodrum Belediyesi, araç filosunu genişletti

Bodrum Belediyesi daha hızlı ve kaliteli hizmet vermek için araç filosuna enerji tasarrufu sağlayan, çevre dostu araçları da ekledi. Belediye hizmet araçlarına 15 adet yeni temizlik aracı takviye edildi.
Bodrum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından ilçeye kazandırılan yeni araç filoları ile Bodrum halkına daha temiz, hızlı, kaliteli hizmet vermek hedefleniyor. Kente kazandırılan bu araçlar ile zamandan, iş gücünden ve maliyetten tasarruf sağlanacak.
Araç filosu Bodrum Belediye Meydanı’nda sergilenirken yeni filo araçlarını Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz ve ilgili birim müdürleri tek tek inceledi. Araç filosundaki incelemelerini sürdüren Başkan Ahmet Aras, deneme sürüşleri de gerçekleştirdi. Araçların kullanımıyla ilgili bilgilendirmeler, ilgili müdürlük personeli tarafından Başkan Aras ve beraberindekilere detaylı olarak aktarıldı.
Başkan Aras, temizlik çalışmalarını son teknoloji ve çevre dostu araçlarla sürdürmeye devam edeceklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Biz, 3,5 yıldır Bodrum’daki temizlik faaliyetini yönetmeye gayret ediyoruz. Büyük bir mücadele veriyor arkadaşlarımız. Çünkü nüfus inanılmaz boyutlara çıkıyor. Tabii ki atık sayısı da atık hacmi de sürekli değişen oranlarda. Onun için arkadaşlarımız, bu değişen oranları yönetmeye çalışıyorlar. Şimdi yeni teknolojileri de işin içine katmaya çalışıyoruz. İklim değişikliği, Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı prensipleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Elektrikli araçlar, elektrikli çöp taksi, elektrikli süpürge araçları, binek araçlarını envanterimize katıyoruz. Daha az maliyetle daha fazla hizmet üretmeye çalışıyoruz. Şu anda gördüğünüz araçların hepsi son teknoloji araçlar. Aynı anda hem çöp toplayan hem de konteyner yıkayan aracımız da var ve kendi suyunu arıtarak tekrar kullanabiliyor, geri dönüştürebiliyor. Yine tam elektrikli yol yıkama aracı daha çok dar sokaklarda hizmet yapacak. 3 adet elektrikli süpürge aracımız var.”
Temizlik araçlarının sayılarını daha da artıracaklarını söyleyen Başkan Ahmet Aras, böylece insan gücünden de tasarruf sağlayacaklarını ifade ederken daha çok teknoloji kullanarak girdi maliyetlerinden, akaryakıt maliyetlerinden tasarruf edeceklerini belirtti. Geri dönüşümün önemine de değinen Başkan Ahmet Aras, yakında alınacak önlemlerle Bodrum’da atık probleminden bir daha da söz etmek istemediklerinin de altını çizdi.
1 adet elektrikli yandan yüklemeli H.S.Ç.K. ve arkadan hidrolik tertibatlı çöp konteyner yıkama ve dezenfektan aracı, 2 adet 4m3 kapasiteli yol süpürme aracı, 1 adet elektrikli binek araç, 1 adet çift kollu kaldıraçlı (hidrolikli) kamyon, 5 adet konteyner, 1 adet vidanjör, 1 adet çöp taksi, 1 adet yüzde 100 elektrikli basınçlı yol yıkama aracı, 3 adet yüzde 100 elektrikli süpürge, 1 adet üstten yüklemeli mantar ataşmanlı, 16+3 m3 vinçli hidrolik sistemli çöp kamyonu temizlik işleri müdürlüğü’ne takviye edilirken önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacak.
Özellikle sıfır emisyonlu, yüz 100 elektrikli süpürge araçları, kesintisiz 8 saat çalışabilme olanağı sunarken dar alanları temizlemek için kendi etrafında 360 derece dönebiliyor. Zamandan, iş gücünden ve maliyetten tasarruf sağlayacak olan araçlar, ortalama 100 km alan temizleme özelliğine sahip. Ayrıca bu araçlar sayesinde yüksek devir motor sesinin oluşturduğu gürültü kirliliğinin önüne geçilirken bu sayede çarşı içinde, festival ve etkinlik esnasında ya da sonrasında araç ile temizliğin sessiz yapılması mümkün olacak. Bodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişlettiBodrum Belediyesi, araç filosunu genişletti

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Muğla Marmaris'te CHP'nin adayı Acar Ünlü ankette rekor farkla çıktı!
Yerel

Muğla Marmaris'te CHP'nin adayı Acar Ünlü ankette rekor farkla çıktı!

CHP'nin Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü, Marmaris için yapılan yerel seçim anketinden yüzde 55'i aştı. ACAR ÜNLÜ KİMDİR?

Fethiye  MHP Başkan adayı Ali Kökten Coşkulu  Tanıtım
Yerel

Fethiye MHP Başkan adayı Ali Kökten Coşkulu Tanıtım

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten Meclis Üyeleri ve Proje Tanıtım Toplantısı

CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü
Yerel

CHP Marmaris Belediye Başkan Adayı Acar Ünlü

Yaşadığımız felaketlerde, kötü günlerde vatandaşına IBAN gönderen bir anlayışın bugün neyi, nasıl vadettiğini anlamak gerçekten güç. IBAN atıp da vatandaşından para isteyen bir hükümet, hangi sorunumuzu, nasıl, neyle çözecek? 

Eski Başkan Behçet Saatcı Iyi parti  Fethiye Belediye başkan adayı oldu
Yerel

Eski Başkan Behçet Saatcı Iyi parti Fethiye Belediye başkan adayı oldu

Miting havasında Meydanda Fethiye Belediye Başkan adaylığını açıklayan Behçet Saatcı "Korkunun ecele faydası yok Yenileceksiniz "dedi

Muğla Valisi İdris Akbıyık'tan Pençe-Kilit yaralanan Üsteğmen Mutlu Duran'a ziyaret
Türkiye

Muğla Valisi İdris Akbıyık'tan Pençe-Kilit yaralanan Üsteğmen Mutlu Duran'a ziyaret

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Köyceğiz Kaymakamı Mustafa Maslak ile Pençe-Kilit Harekât bölgesinde terör örgütü saldırısında yaralanan, tedavisinin ardından Köyceğiz'e ailesinin yanına dönen Üsteğmen Mutlu Duran'a 

MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura'nın görevden alındı
Yerel

MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura'nın görevden alındı

Milliyetçi Hareket Partisi Muğla İl Başkanlığı tarafından, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura'nın görevden alındığı öğrenildi.