İzmir

Beyaz Baretli Kadınlar Projesi 4. yılında

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin başlattığı Beyaz Baretli Kadınlar Projesi 4. yılına girdi.

Beyaz Baretli Kadınlar Projesi 4. yılında

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin başlattığı ve Balçova, Karşıyaka, İzmir Büyükşehir Belediyelerinin desteklediği Beyaz Baretli Kadınlar Projesi 4. yılına girdi.

Balçova’daki buluşma toplantısında Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, genç mühendis adaylarına, “Türk kadınının her işi başarabileceğini herkese göstereceğinize inanıyorum” dedi.
Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümlerinden eğitim alan genç kızların, mesleklerine eşit şartlarda başlamaları için İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin başlattığı Beyaz Baretli Kadınlar Projesi 4. yılına girdi.

3 yıl içinde 140 öğrencinin desteklendiği proje geçtiğimiz ay, Türkiye’deki Sosyal Demokrat Belediyeler arasında düzenlenen bir yarışmada "Eğitimde Eşitlik Kategorisinde" "En İyi Uygulama" ödülünü almıştı. Bu yıl 34 öğrenci faydalanacağı ve 8 ay sürecek olan Beyaz Baretli Kadınlar projesinde İnşaat Mühendisi adayı kız öğrenciler, Teknik Eğitim ve Danışmanlık hizmeti alacak. Beyaz Baretli Kadınlar projesinde ayrıca; iletişim, ekip olma, liderlik, cv hazırlama, iş görüşmelerine hazırlanma gibi konularda da eğitimler verilecek.

İzmir’deki İnşaat Mühendisliği fakültelerinde eğitim alan ve önceki gün Balçova Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen öğrenciler, eğitim boyunca kendilerine mentörlük yaparak destek olacak meslekte deneyimli kadın inşaat mühendisleri ile tanıştı. Toplantıda bir konuşma yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Eylem Ulutaş, “Biz bu projeye başlarken bizim yaşadığımız sıkıntıları genç meslektaşlarımızın yaşamamaları için neler yapabiliriz diye düşündük. Amacımız; cinsiyet eşitsizliğinin yoğun olduğu bu meslekte, genç inşaat mühendislerinin bu konuda bilinçlenip mesleğe daha özgüvenli girmelerini sağlamak” dedi.

Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise Balçova’da kadınların güçlerinin farkında olduklarını ifade ederek, “Biz bu gücün tüm Türkiye’ye yayılmasını istiyoruz. Özellikle genç kadınlar güçlerinin farkına varırlarsa birçok yanlışlığı düzeltebiliriz. Sizlerin de Türk kadınının her işi başarabileceğini herkese göstereceğinize inanıyorum” dedi.

 

Beyaz Baretli Kadınlar Projesi 4. yılında

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!
Yerel

Burdur'da İlk Parkinson Tedavisi!

Burdur'da bir ilk! Bucak Devlet Hastanesinde uygulandı. Bucak Devlet Hastanesi, Burdur'da ilk kez uygulanan etkin Parkinson tedavi seçeneklerini duyurdu. Sanal asistan Dr. Meltem aracılığıyla hastalara detaylı bilgi veriliyor.

MEHMET ŞİMŞEK: “BU PROJE SU KADAR ÖNEMLİ”
Yerel

MEHMET ŞİMŞEK: “BU PROJE SU KADAR ÖNEMLİ”

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkan Adayı Mehmet Şimşek, dezavantajlı gruplara yönelik "Sosyal Girişimcilik Modeli"ni ve BİSMEK'i (Burdur Belediyesi İstihdam ve Merkezi Eğitim Kampüsü) duyurdu.

Beton Santrali Faaliyette! İlk Beton Döküldü!
Yerel

Beton Santrali Faaliyette! İlk Beton Döküldü!

Bucak Belediyesi, Başkan Emrullah Ünal'ın vizyonu ile kente saatte 100 M3 üretim kapasiteli "Bucak Betonu" adlı beton santralini kurdu. Santral, ilk betonunu döktü ve belediyeye gelir kazandırmaya başladı.

Bucak'a Geliyordu, Kaza Yaptı!
Yerel

Bucak'a Geliyordu, Kaza Yaptı!

Burdur Antalya karayolunda araç devrildi! Burdur Antalya karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi yaralandı. Devrilen araçta bulunan sürücü, sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı.

1 Nisan Tatil Edilecek Mi? MEB'den Açıklama Geldi!
Yerel

1 Nisan Tatil Edilecek Mi? MEB'den Açıklama Geldi!

1 Nisan Tatil mi? Seçim Sonrası Kimlere Tatil? MEB duyuruyu yaptı 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil mi? Seçim sonrası kimler tatil yapacak? MEB 1 Nisan tatilini duyurdu! Sandık görevlileri 1 Nisan'da izinli mi olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!
Yerel

Bucak Halkı 30 Mart'ta Meydanda Buluşuyor!

Bucak ilçesinde heyecan verici bir etkinliğe hazırlanın! 30 Mart Cumartesi günü, saat 14:00'te Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan "Bucak Mitingi" için tüm Bucak halkı davetlidir.