Bursa / Gürsu

Başkan ve eşi engelliler için mutfakta

Bursa Gürsu Belediye başkanı Mustafa Işık eşi ile birlikte engelliler için mutfağa girip kurabiye yaptı.

Başkan ve eşi engelliler için mutfakta

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, engelli bireylere tatlı bir sürpriz hazırladı.

Eşi ile birlikte mutfağa girerek kurabiye yapan Başkan Mustafa Işık, içine bolca sevgimizi kattık dediği kurabiyeleri, engelli çocuklara hediye etti.

Asıl engel akıl ve kalpte oluşturulan duvarlardır” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Engelli kardeşlerimiz için, kıymetli eşimle beraber, sevgimiz ve el emeğimizi içine bolca katarak kurabiye yaptık. Sadece, Dünya Engelliler Günü’nde değil, 365 gün onların yanındayız. Bugüne özel olarak da, onların gönüllerine dokunabilmek için, hem sevgimizi, hem aşkımızı hem de muhabbetimizi içine kattığımız kurabiyelerimizi engelli kardeşlerimizle paylaşmak istedik. Tüm hizmetlerimizi, onların yaşamlarındaki engelleri ortadan kaldırmak hassasiyetiyle gerçekleştiriyoruz. Bugün de kalplerine dokunmak için onlarlayız” dedi.

Sevginin önünde hiçbir engel olmadığını hatırlatan Başkan Işık, “Hayatın tüm alanlarında; sporda, sanatta, edebiyatta, siyasette, eğitimde, sivil toplumda, iş dünyasında tüm zorluklara rağmen, engelli kardeşlerimizin ortaya koydukları mücadele hepimize örnek olmalıdır. Bize düşen görev, onların bu mücadelesine destek olacak hizmetleri sunmak ve kalplerindeki sıcaklığa karşılık olacak sevgiyi onlara hissettirmek. Engelli çocuklarımızın, gençlerimizin, yetişkinlerimizin başta ailelerinin olmak üzere hepimizin desteğine ihtiyacı var. Bizler de onlara kolay yaşam koşulları sağlamakla yükümlüyüz" dedi.
“İnsana değer veren proje ve hizmet sunma anlayışıyla, Gürsumuz’un engelsiz bir kent olması için; kılavuzlu taşlar, asansörler, engelli aracı şarj istasyonları, engelsiz yaşam parkı, kaldırım ve yol çalışmaları, engelli araç yardımlarımızın yanında hayata geçirdiğimiz projelerle, eğitimlerle, beceri kurslarıyla, gelişim seminerleriyle, geziler ve etkinliklerle de gerek ekonomik gerek sosyal anlamda engelli kardeşlerimizin yanında oluyoruz. Sosyal yaşam alanlarındaki fiziksel koşulları engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına uygun olarak oluşturuyoruz. Zaman zaman da onlarla birlikte keyif alacakları aktiviteler gerçekleştirerek gönüllerini alıyoruz. Onların mutluluğuyla bizler de mutlu oluyoruz. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri, belediyesinin, belediye başkanının, devletinin, maddi, manevi yanında olduğunu hissetsin istiyoruz. Sosyal belediyecilik bunu gerektirir. Engelsiz hayallerle engelleri hep birlikte aşacağımız güzel yarınlar diliyorum” diye konuştu.

Kendi elleriyle yaptığı kurabiyeler ve çeşitli hediyelerle engelli çocukları evlerinde ziyaret eden Başkan Işık, çocuklarla ve aileleriyle sohbet edip, oyunlar oynayarak gönüllerini aldı.

Başkan ve eşi engelliler için mutfakta

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Bursa’da katliam : Ailesinden 3 kişiyi tüfekle öldürdü
Türkiye

Bursa’da katliam : Ailesinden 3 kişiyi tüfekle öldürdü

Olay Bursa da yaşandı evde bulunan tüfek ile önce babası Seyithan Yayaşit’i, ardından annesi Zozan Yayaşit’i (55) daha sonra ise kendisini engellemek isteyen 25 yaşındaki kardeşi Mücahit Yayaşit’i vurdu.

Bursa’da kuyumcudan vurgun iddiası: Topladığı yüzlerce milyon lirayla ortadan kaybolan Kuyumcu yakalandı
Türkiye

Bursa’da kuyumcudan vurgun iddiası: Topladığı yüzlerce milyon lirayla ortadan kaybolan Kuyumcu yakalandı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde bir kuyumcunun, birçok kişiye kazanç karşılığı altın taahhüdünde bulunduğu ve piyasadan topladığı yüzlerce milyon lirayla ortadan kaybolduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Babasını öldürdü, evden 5 kilometre uzakta yakalandı
Türkiye

Babasını öldürdü, evden 5 kilometre uzakta yakalandı

Bursa’da bir genç, babasını pompalı tüfekle öldürdü. Olay yerinden kaçan şüpheli, 1 saat sonra polis ekiplerince yakalandı.

CHP Bursa İl Başkanlığına Nihat Yeşil seçildi
Yerel

CHP Bursa İl Başkanlığına Nihat Yeşil seçildi

CHP 38. Bursa İl Olağan Kongresi, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İnegöl'de Bahçesindeki otları  ateşe verdi  canından oldu
Türkiye

İnegöl'de Bahçesindeki otları ateşe verdi canından oldu

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı kırsal Hilmiye Mahallesi’nde bahçesindeki çalı ve otları temizlemek için ateşe veren şahıs

Bursa Ak parti 'de 5 ilçe başkanı istifa etti
Yerel

Bursa Ak parti 'de 5 ilçe başkanı istifa etti

Bursa’da 5 AK Parti ilçe başkanı, 2024 Yerel seçimleri belediye başkan aday adaylığı için istifa etti.