Antalya / Muratpaşa

Başkan Uysal, ‘Daha adil bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz’

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Yeni Yıl Çarşısında Karadeniz ürünlerinin satıldığı stantta kuymak yapımına eşlik etti.

Başkan Uysal, ‘Daha adil bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz’

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Yeni Yıl Çarşısında Karadeniz ürünlerinin satıldığı stantta kuymak yapımına eşlik etti.

El birliğiyle yapılan kuymak Trabzonlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ithaf edilirken Uysal, “Daha adil bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin yılbaşı klasiği Yeni Yıl Çarşısı, Muratpaşa Atatürk Kent Meydanı’nda açıldı. Kent Meydanı, yeni yıl için süslendi. 250’nin üzerinde LED ışığın bulunduğu 14 metrelik yılbaşı ağaçlarının, kırmızı kurdeleleriyle ışıl ışıl dev hediye paketlerinin yer aldığı meydan büyük beğeni topladı.

Başkan Uysal’da açılış öncesinde çeşitli hediyeliklerin, el emeği göz nuru ürünlerin ve yılbaşı sofralarına eşlik edecek birbirinden lezzetli yiyeceklerin yer aldığı stantları ziyaret etti. Uysal, çarşıda Karadeniz ürünlerinin satıldığı stantta kuymak yapımına eşlik etti. El birliğiyle yapılan kuymak Trabzonlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ithaf edilirken Uysal, “Daha adil bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz” dedi. Hazırlanan kuymak mısır ekmeği eşliğinde meydanı dolduranlara ikram edildi.

SAVAŞLAR BİTSİN

Başkan Uysal, açılışta yaptığı konuşmada, 2023’ün herkesin geleceğe güvenle baktığı bir yıl olmasını diledi. “Türkiye'mizin geleceği, şehrimizin geleceği, insanlığın geleceği daha aydınlık olsun” diyen Başkan Uysal, başta Ukrayna olmak üzere savaşların bittiği, Suriye'de hayatın normale döndüğü ve insanların göçmen olmak zorunda bırakılmadığı bir yıl dileğinde de bulundu.

TENCERE KAYNASIN

Türkiye’de de sosyo ekonomik şartların düzelmesini temennisini dile getiren Başkan Uysal, “Ülkemizdeki ağır enflasyon şartlarının yerini huzura, geleceğe ve çocuklarının gözüne daha güvenle bakılabilen, eve ekmek götürebilen ve ekmeği paylaşabilen, tencerenin kaynadığı bir yıl olmasını diliyorum” diye konuştu.

“MURATPAŞA’MIZ GİBİ OLSUN’

Başkan Uysal, 2023’ün aynı zamanda herkesin mahkemelerin bağımsızlığı ve tarafsızlığından emin olduğu bir yıl olmasını diledi. Gelmekte olan yılın Türkiye’de kişi başına düşen milli gelirin yükselmesi yolunda adımların atıldığı bir döneme kapı aralaması dileğinde bulunan Başkan Uysal, şunları söyledi:

2023’te dünyanın sayılı, müreffeh, demokratik, gelişmiş, pozitif, saygın ülkelerinden biri olmaya doğru güçlü adımlar atmayı temenni ediyorum. Ben Türkiye'mizin 2023’te Muratpaşa’mız gibi olmasını temenni ediyorum. Muratpaşa’mızda birbirini sayan seven, birbirini olduğu gibi kabul eden, komşusu açken tok yatmayan, Mevlana'nın ‘Kim olursan ol gel’, Hacı Bektaş Veli'nin ‘Bir olalım iri olalım, diri olalım’, Yunus Emre'nin ‘Sevelim, sayalım. Dünya kimseye kalmaz’ ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ‘Yurtta barış dünyada barış’ felsefesini yaşatan Muratpaşa’mız gibi olmasını temenni ediyorum. Muratpaşa gibi çok kültürlü, kültürlerin kente büyük zenginlik sağladığı, barış içinde bir dünya temenni ediyorum.

AKORDEON VE BAĞLAMA BULUŞTU

Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından Antalya’nın kardeş şehri Rostov on Don’dan akordeon sanatçısı ve besteci Aleksandr Poeluev, Türk halk müziği sanatçısı İlke Türkdoğan’la sahne aldı. İkili, sinemanın kült yapımlarından Ucuz Roman filminin unutulmaz müziği Misirlou’yu bağlama ve akordeonla seslendirdi.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan  Falez Planına Tepki
Yerel

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan Falez Planına Tepki

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Antalya eski Divan Talya Otel’den Karpuz Kaldıran Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı’na kadar uzanan yaklaşık 21 kilometrelik Antalya Lara sahil bandında planlama çalışmalarına başladığı iddialarına tepki gösteren Muratpaşa Belediyesi konuyla ilgili açıklama yaptı..

Antalya Muratpaşa'da İYİ Parti Başkan adayı CHP destek veriyor
Yerel

Antalya Muratpaşa'da İYİ Parti Başkan adayı CHP destek veriyor

İYİ Parti Muratpaşa Belediye Başkan adaylığından çekilerek CHP’ye katılan Turgut Bucak ve İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanlığından istifa ederek CHP rozeti takan Erdal Özçivi’nin ardından Antalya’da CHP’ye katılımlar devam ediyor.

MURATPAŞA’YA DEĞER KATAN İŞ İNSANLARI DERNEĞİNDEN ÜMİT UYSAL’A TAM DESTEK
Yerel

MURATPAŞA’YA DEĞER KATAN İŞ İNSANLARI DERNEĞİNDEN ÜMİT UYSAL’A TAM DESTEK

Muratpaşa’ya Değer Katan İş İnsanları Derneği, mevcut Muratpaşa Belediye Başkanı ve Muratpaşa Belediye başkan adayı olan Ümit Uysal’a 31 mart 2024 seçimlerinde tam destek verdiklerini açıkladı. 

Muratpaşa tek yürek
Yaşam

Muratpaşa tek yürek

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin Konuksever Mahallesi’ndeki iftarında sağanağa rağmen alanı dolduran mahalle sakinlerine “Muratpaşa tek yürek. Anca beraber kanca beraber” dedi.

Ümit Uysal, Antalyaspor maçında meşalelerle karşılandı
Yaşam

Ümit Uysal, Antalyaspor maçında meşalelerle karşılandı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalyaspor’un 1-0 galip geldiği maç öncesi Antalya Stadyumu önünde meşalelerle karşılandı.

Başkan Uysal, “ASSİM’de cayır cayır ihracat yapıyorlar”
Yaşam

Başkan Uysal, “ASSİM’de cayır cayır ihracat yapıyorlar”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Yalım Park’ta düzenlenen Komşu Buluşmalarında, Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nde (ASSİM) ücretsiz ofis verdikleri gençlerin yurt dışına döviz karşılığı yazılım sattıklarını söyledi.