Antalya

Başkan Muhittin Böcek'ten 19 Mayıs mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Muhittin Böcek'ten 19 Mayıs mesajı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Muhittin Böcek mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sevgili Hemşerilerim,
Kıymetli Gençler…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı bağımsızlık mücadelesinin 104. yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, sevgi, rahmet, minnet ve özlemle anıyor, önlerinde saygıyla eğiliyorum.

19 Mayıs 1919; Türk Milleti’nin uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istiklal, ya ölüm” diyerek ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür. Mustafa Kemal, emperyalizme ve iş birlikçilerine karşı başlattığı bu onurlu mücadele için Karadeniz’in hırçın dalgalarına karşı Samsun’a doğru yola çıktığında, yüreğinde vatan sevgisi, içinde umut vardı. Mustafa Kemal Samsun’a doğru giderken dört bir yanı işgal altında olan Anadolu insanı ise genciyle yaşlısıyla işgale direniyordu. Mustafa Kemal, umutsuz düşünceleri Samsun’da yükselen güneşin ışığında boğdu, özgürlük ve bağımsızlığından canı pahasına vazgeçmeyen Yüce Türk Milleti’nden aldığı destek ve güçle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu.

Sevgili Gençler,

Atatürk “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle kurduğu Cumhuriyetimizi “Bütün ümidim gençliktedir” diyerek sizlere emanet etti. Şimdi Türk Gençliğini her zamankinden çok daha büyük ve önemli bir vazife bekliyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını siz gençlerimizle inşa edeceğiz. Aydınlık yarınlara sizlerle birlikte yürüyeceğiz. Bu yolda sizlere olan inancımız da güvenimiz de tam. Sizler de gücünüze inanın!

Muhittin abiniz olarak biliyorum ki hepinizin hayalleri ve umutları var. Sizlerin hayallerinize ulaşmanız için, daha özgür, daha aydınlık, daha mutlu, daha huzurlu günlerde hep birlikte kardeşçe yaşayacağımız bir Türkiye için Ata’mızın açtığı yolda, gösterdiği hedefe ümit ve inançla yürüyoruz, yürümeye devam edeceğiz. Unutmayın! Bu yolda sizlere düşen görev, Atatürk ilke ve inkılaplarından ayrılmadan, demokrasimize ve Cumhuriyetimize sahip çıkmanızdır. Bizler de gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, kadınlarımızın yüzünün güldüğü, analarımızın ağlamadığı, insanlarımızın mutlu, huzurlu ve sağlıklı yaşayabilmeleri için yılmadan, yorulmadan, azim ve kararlılıkla çalışma devam edeceğiz.

Sevgili Ata’m,

19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığın bağımsızlık meşalesi yolumuza ışık olmaya devam edecek. Demokrasimize ve Cumhuriyetimize her ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Sevgiyle kalın, Cumhuriyet’le kalın, Atatürk’le kalın…

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Elmalı'da yarım asırlık İçme Suyu Hattı Değiştiriliyor
Yerel

Antalya Elmalı'da yarım asırlık İçme Suyu Hattı Değiştiriliyor

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Elmalı’da Gündoğan, Karyağdı, Yeni Mahalle ve İplik Pazarı mahallelerinde 50 yıllık içme suyu hatlarını yeniliyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek  KONYSİAD’ın konuğu oldu
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek KONYSİAD’ın konuğu oldu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Konyaaltı Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (KONYSİAD) güz dönemi toplantısına katıldı. Antalya ve Konyaaltı için hayata geçirdiği ve önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Böcek

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanlarında Turan Balaban Dünya evine Girdi
Yaşam

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başpehlivanlarında Turan Balaban Dünya evine Girdi

Sultan Akkaş ile Hayatını Birleştiren Turan Balaban 'ın Nikahını Başkan Muhittin Böcek Kıydı .

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Kim Oldu ,Elmalı Güreş ağası kim oldu
Spor

671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri’nde başpehlivan Kim Oldu ,Elmalı Güreş ağası kim oldu

Ağalık ihalesini geçen yılın Elmalı güreş ağası Hakan Çetin 14 milyon 7 bin TL’ye tekrar aldı.671. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri başpehlivanlığını final mücadelesinde Osman Kan’ı yenen Ali Gürbüz kazandı.

CHP'de  Genelde Sular Durulmazken  Antalya'da Başkan Böcek Kışkırtıyor Başkan Uysal Toparlıyor
Yerel

CHP'de Genelde Sular Durulmazken Antalya'da Başkan Böcek Kışkırtıyor Başkan Uysal Toparlıyor

CHP'DE SULAR DURULMUYOR, ANTALYA'DA BÖCEK KIŞKIRTIYOR UYSAL TOPARLIYOR Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Antalya İlçe kongreleri, Serik ilçe kongresinin yapılması ile tamamlandı. İl kongresi ise 16 Eylül-15 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
Yerel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'ten, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

"Milletimizin özgürlük ve bağımsızlık yolundaki inanç, irade ve kararlılığını bütün dünyaya gösterdiği Büyük Taarruz Zaferi, yüce Türk Milleti’nin şanlı tarihindeki en önemli gurur ve iftihar günlerinden biridir" dedi. Devamı haberimizde....