Burdur / Burdur

Başkan Faruk Erkan kongrede konuştu

İYİ Parti Burdur İl Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıl, 2 dönemdir yürüten Faruk Erkan, Partisi’nin 3. Olağan Kongresi’nde açıklamalarda bulundu.

Başkan Faruk Erkan kongrede konuştu

İYİ Parti Burdur İl Başkanlığı görevini yaklaşık 5 yıl, 2 dönemdir yürüten Faruk Erkan, Partisi’nin 3. Olağan Kongresi’nde aday olmayarak, yeni yönetimle birlikte gece gündüz demeden İYİ Parti için mücadele etmeye devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Milletvekili Aday Adayı olacağını açıklayan Faruk Erkan, kongrede yaptığı konuşmayla İl Başkanlığı görevine veda etti. Faruk Erkan, konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, parti teşkilatlarına ve üyelerine teşekkür etti.

İYİ Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı Faruk Erkan, göreve veda ettiği kongrede şu ifadelere yer verdi;

"Rabb'ime şükürler olsun ki bugünleri bizlere gösterdi. Bu kalabalıklar, bu kadar delegeyle kongre yapma fırsatı verdi. Allah önümüzdeki günlerde de iktidar olmayı, ülkeyi yönetmeyi, İyi Parti'nin kadrolarıyla güzel vatanımızı hakettiği yerlere getirmeyi nasip etsin inşallah. Rabb'ime gece gündüz hep bunun duasını ediyorum. Konuşmam faaliyet raporu ve normalde duygu paylaştığım bir konuşma olacak.

"Zengin, adil, özgür, liyakatli bir Türkiye için çalışacağız"

Kıymetli Delegelerimiz, üyelerimiz, hanımefendiler, beyefendiler biz yıllar önce, yaklaşık beş yıl önce bu kutlu iktidar yürüyüşü genel başkanımızın önderliğinde başlattık. Önümüze çok taşlı yollar olsa da bu taşı ve dikeni temizleyerek bugünlere geldik. Bu kötü yürüyüşte taştan dikenler önümüze atılsa da Milletimizle, üyelerimizle el ele verdik. Ve bu dikeni ve taşları temizleyerek bugünlere geldik. Önümüzdeki günlerde de zengin, adil, özgür, liyakatli bir Türkiye için var gücümüzle çalışacağız. Gücümüz var, enerjimiz var. İYİ Parti'nin neferleri var. Bu neferlerimizin hepsi cesur hareketli. bizi çok korkuttular, ötekileştirdiler, ittiler, kaktılar. Ama biz hiçbir zaman için müsaade etmedik buna. Çünkü neden? Korkuyla iman aynı kalbe yaşamıyor, olmuyor. Biz, ecelin ne bir nefes önce, ne de bir nefes sonra olduğuna inanmış insanlarız. Bizleri kimse yolumuzdan yıldıramaz. Bizi kimse yolumuzda çeviremez, döndüremez. Bunun içindir ki biz yaratılan sığınmış insanlarız. Ve İYİ Parti kurulduğu günden beri bu inançla yoluna devam ediyor. Bunun en büyük örneğini de Genel Başkanımız zamanında söylemişti. Medeniyet yolunun taşları sadece cesurlar düşer. Biz cesurlar hareketinin birer neferiyiz.

"15 milletvekilinden biriydi"

Kıymetli kıymetli cesur hareketlerin neferleri sayın delegelerimizin oylarıyla genel başkanımızın da onurlarıyla yaklaşık dört dört buçuk yıl önce kongremizde seçilerek il başkanlığı görevini sürdürmekteyim. Bu sene içinde İYİ Parti'yi iktidara taşıyacak siyasi faaliyetlerimizi canla, başla, gece gündüz demeden aralıksız sürdürdük. Bir genel seçim, bir de yerel seçimi atlattık. Bu genel ve yerel seçimlerde, genel seçimlerde biz yurtdışı oylarıyla milletvekilliğini kaybettik ama şöyle bir sevincimiz vardı. Millet İttifakımızın yine aynı şekilde milletvekili olarak Sayın Mehmet vekilimizi göndermiş olduk. Bu nedenle bizim için fark etmiyordu. Zaten Mehmet vekilimin de üzerimizde hakkı vardır. Biliyorsunuz kendisi 15 milletvekilinden biriydi.

"Sadece seçim zamanı değil, tüm zamanlarda sahadaydık"

Genel Başkanımızın Burdur'a gelişini büyük coşkuyla ve büyük bir kalabalıkla karşıladık, coşturduk. İki günde misafir ettik. İlçe başkanlarımızla birlikte ilçe pazarları, köy ziyaretleri, düğün ve cenazelerde bulunduk. Ayrıca her ay bir ilçemize giderek ilçe başkanlarımızla ve üyelerimizle birlikte olduk ve İYİ Parti'yi iktidara nasıl taşıyabilirizi istişarelerde bulunduk. Bunu özellikle biz dahilliyorum ama ayda ikide olduğu ilçemiz olmuştur. Özellikle Burdur'da salı pazarında iftar yemeği verdik. Çok büyük halka bir iftar yemeği verdik. Artı Ramazan aylarında üyelerimizin, yönetim kurulumuz ve üyelerimiz Desteğiyle gıda paket yardımlarında bulunduk. Şimdi tabii çok şeyler anlatılır faaliyet raporunda. Ama biz sadece seçim zamanı değil, tüm zamanlarda sahadaydık. Görevde olduğumuz her zaman il yönetim kurulumuzla birlikte sahada basılmadık yer bırakmadık. Hemşehrilerimizin mutlu gününde ve kederli günlerinde yanında olmaya gayret gösterdik. Dertlerini derdimiz gibi gördük ve her platformu dile getirdik. Bu özellikle bizim de tepkilerden yani halkımızda köy ziyaretlerini veya ilçe ziyaretlerinde insanlardan aldığımız tepkilerle karşılıyoruz. Dertlerine derman olmaya çalışıyoruz. Yani elinizden geldiğini yapıyoruz. Bu bizim için çok iyi bir referanstı.

"Anketlerde Yüzde 26 oy oranımız çıkıyor"

2018 seçimlerinde Burdur'da yüzde on dokuz nokta dokuz oyla bitirdik. Yani 2018'de ben çiçeği burnunda bir il başkanıydım acemi bir il başkanıydım. Belediye başkanım özellikle Ali Orkun bey programlarda benim heyecanımı yatıştırmak için elimden geleni yapardı. Onun da katkısı büyüktür. Burdur'da partimiz 19,9 oranında oy aldığında İYİ Parti içerisinde Türkiye birincisi olduk. Şu andaki anketlerde de yüzde 26, yüzde 27 civarlarında bir oy oranımız çıkıyor ki ben bunun daha çok olduğuna inanıyorum.

"Gece gündüz yanlarında olacağım"

Üzerimizde bu süreçte, özellikle üzerimizden hiç desteğini eksik etmeyen milletvekillerimiz, özellikle Feridun vekilimiz bizim Ankara'da gözümüz, kulağımız oldu, bölge büyük milletvekilimiz, gözümüz, kulağımız oldu, belediye başkanlarımız, ilçe başkanları ve değerli üyelerim size çok kıymet veriyoruz. çok büyük desteğimiz oldu. Bu destekte de bizi bu yerlere taşıdınız. biz özellikle şunu belirtmek isterim ki bugün gerçekleştirdiğimiz üçüncü olağan İYİ Parti il kongresinde ben il başkanı adayı değilim. Hangi yönetim seçilirse seçilsin yedi yirmi dört gece gündüz demeden hastalık sağlığı demeden yanlarında olacağımı da maddi manevi buradan söz veriyorum.

"Nerede görev verilirse orada görev yapmaya devam edeceğim"

İnşallah bundan sonraki süreçte il başkanları aday değilim diye kopacak değilim. Genel başkanımızın ve yetkili kurullarımız nerede layık görürse bundan sonra da Orada görev yapmaya devam edeceğim. İYİ Parti için ne gerekiyorsa gece gündüz mücadele etmeye devam edeceğim. " ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Milletvekili A. Adayı Faruk Erkan'dan destek olan herkese teşekkür
Yerel

Milletvekili A. Adayı Faruk Erkan'dan destek olan herkese teşekkür

İYİ Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı Faruk Erkan, 4,5 yıllık il başkanlığı sonrasında açıklamada bulundu.

İYİ Parti sahaya indi
Yerel

İYİ Parti sahaya indi

Burdur'da İyi Parti seçim çalışmalarına hızlı başladı. İYİ Parti heyeti kalabalık bir heyetle Gazi Caddesinde esnafları tek tek ziyaret ederek destek istedi.

Burdur'da İYİ Parti Milletvekili Adayları Belli Oldu
Yerel

Burdur'da İYİ Parti Milletvekili Adayları Belli Oldu

İYİ Parti milletvekili adayları belli oluyor. Burdur'da İYİ Parti Milletvekili adayları kim oldu? İşte yanıtı...

Burdur Milletvekili A. Adayı Faruk Erkan, Ağlasun'da
Yerel

Burdur Milletvekili A. Adayı Faruk Erkan, Ağlasun'da

Burdur'da İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Faruk Erkan, Genel Merkezde yaptığı başvuru sonrasında ara vermeden ziyaretlerde bulunuyor.

Burdur Milletvekili A. Adayı Faruk Erkan Bucak'ta, teşkilatla buluştu
Yerel

Burdur Milletvekili A. Adayı Faruk Erkan Bucak'ta, teşkilatla buluştu

Burdur İYİ Parti Milletvekili Aday Adayı Faruk Erkan, Burdur'un Bucak ilçesi İYİ Parti İlçe Teşkilatına ziyarette bulundu.

Burdur Milletvekili A. Adayı Faruk Erkan, 'Egolarımızdan kurtulmamız gerekiyor'
Yerel

Burdur Milletvekili A. Adayı Faruk Erkan, 'Egolarımızdan kurtulmamız gerekiyor'

Burdur'da basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Burdur Milletvekili Aday Adayı Faruk Erkan, hedefin belli olduğunu belirterek 7/24 çalışacaklarını söyledi.