Antalya / Korkuteli

Başkan Böcek : “Korkuteli’ne kurulacak Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi 4 ayda tamamlanacak”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli’nde muhtar ve STK temsilcileri ile buluşarak

Başkan Böcek : “Korkuteli’ne kurulacak Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi 4 ayda tamamlanacak”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli’nde muhtar ve STK temsilcileri ile buluşarak, sorun, talep ve önerilerini dinledi. Korkuteli’nde 68 milyon lira yatırımla Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi kuracaklarını belirten Başkan Böcek, tesisin 4 ay içinde tamamlanacağını söyledi.
Korkuteli’ndeki buluşmaya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Millet İttifakı Antalya Milletvekilleri ve İl Başkanları, 44 muhtar ve STK temsilcileri katıldı. Muhtarlar ve STK temsilcilerinin sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Muhittin Böcek,
4 yıldır kimseyi ötekileştirmeden, muhtar ve STK’larla birlikte, ortak akılla Antalya’yı yönettiklerini ifade etti. Bütçesine göre Türkiye’nin en borçlu belediyesini devraldıklarını hatırlatan Başkan Böcek, “Korkmadık, yılmadık. Vaat ettiklerimizden fazlasını yaptık. Maaş ödeyemez dediler. 13 bin 500 çalışanımızın maaşlarını günü geçmeden ödedik. Kamu kurum kuruluşlarına günü geçmiş tek bir borcumuz yok” dedi.
Yerelden kalkınma
Tarımın ve turizmin başkenti Antalya’yı planlı kurallı bir kent yapmak için azim ve kararlılıkla çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Muhittin Böcek, Antalya’yı Türkiye’nin en ucuz suyunu kullanan büyükşehir belediyesi haline getirdiklerini ifade etti. Başkan Böcek, yerelden kalkınma ilkesiyle tarıma önemli destekler verdiklerini anlattı. Sulama birliklerinin enerji giderinin yüzde 80’ini karşıladıklarını kaydeden Başkan Böcek, “Kapalı devre sulama sistemleri kuruyor, sulama borusu desteği sağlıyoruz. Akıllı tarım uygulamalarına geçtik. Fidan, tohum destekleri, tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, kooperatiflere süt tankı desteği, hamur makinası desteği, üzüm sıkma makinesi desteği, ceviz kabuğu soyma makinesi desteği, nar suyu sıkma makinesi desteği veriyoruz. Kovan desteği ve hayvancılık destekleri sağlıyoruz. Meraları ıslah ediyoruz” diye konuştu.
180 kişi istihdam edilecek
Asfalt planlamasını yaptıklarını ifade eden Başkan Muhittin Böcek, Haziran ayında asfalt sezonunun başlamasıyla birlikte Korkuteli’nin 58 mahallesinde asfalt konusunda yapılması gereken ne varsa yapacaklarını aktardı. Korkuteli Bozova Mahallesi’ne Sebze-Meyve Kurutma Entegre Tesisi kuracaklarını kaydeden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 68 milyon liraya mal olacak tesiste, üretim fazlası sebze ve meyvelerin değerlendirilerek kurutulup, ihraç edileceğini söyledi. Başkan Böcek, 4 ay içinde tamamlanacak tesiste 180 kişinin istihdam edileceğini açıkladı.

 

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Antalya Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışı yapıldı.
Yerel

Antalya Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışı yapıldı.

Konyaaltı Liman Halk Plajı açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 200 milyon liralık yatırım bedeliyle hayata geçirilen

CHP LİDERİ ÖZEL; “MUHİTTİN BÖCEK’İ BİR KEZ DAHA ANTALYA’DA ZAFERLE TANIŞTIRACAĞIZ”
Yerel

CHP LİDERİ ÖZEL; “MUHİTTİN BÖCEK’İ BİR KEZ DAHA ANTALYA’DA ZAFERLE TANIŞTIRACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Antalya Buluşması’nda binlerce kalabalığa seslendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Muhittin Böcek’e destek isteyen Özel, “15 gün sonra bir tarih yazacağız.

Bu iftar Çook Konuşulacak
Yaşam

Bu iftar Çook Konuşulacak

Korkutelililer Derneği'nin (ANTKORDER) Şöförler Odası binasının görkemli salonunda düzenlediği, yaklaşık 1000 kişinin katıldığı.. Dernek Başkanı Adnan İmirgi ve Yönetim Kurulu tarafından Özenerek hazırlanan iftar yemeği,

Başkan Böcek: " Her Zaman Emekçinin Yanındayım"
Yaşam

Başkan Böcek: " Her Zaman Emekçinin Yanındayım"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 11 bin 79 personelin maaş ödemeleri için yapılan ihaleyi kazanan banka yetkilileri ile promosyon ihalesini imzaladı.

Başkan Muhittin Böcek üniversite katlı otoparkında inceleme yaptı
Yaşam

Başkan Muhittin Böcek üniversite katlı otoparkında inceleme yaptı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen katlı otoparkta incelemede bulundu.

Başkan Böcek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı
Yaşam

Başkan Böcek, sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle sağlık çalışanlarıyla buluştu. Başkan Böcek, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Özlenen Özkan ve ekibini, ardından Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kepez’de hizmet veren Sağlık Merkezi çalışanlarını ziyaret etti. Başkan Böcek, “Büyük bir özveri ve fedakarlıkla çalışan tüm sağlık kahramanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.