Antalya / Muratpaşa

ATSO’dan Antalya Kaleiçi Esnaf Sorunları çalışması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Ali Bahar öncülüğündeki ATSO Yönetimi, Antalya Kaleiçi bölgesinde bulunan ATSO üyelerinin sorunlarını tespit etmek için çalışma başlattı.

ATSO’dan Antalya Kaleiçi Esnaf Sorunları çalışması


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar öncülüğünde, Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Totoş, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hacısüleyman, 36. Grup Meslek Komite Başkanı ve Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Yetkil, Kaleiçi Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Fikret Çağan ve ATSO Meclis üyeleriyle beraber, Kaleiçi’ndeki ATSO üyelerini ve esnafı ziyaret ederek talep, öneri ve beklentileri hakkında bilgiler aldı. ATSO heyeti daha sonra Başkan Ali Bahar öncülüğünde, Antalya Kültür Sanat’ta düzenlenen toplantıda, bölgede faaliyet gösteren ATSO üyeleri, Kaleiçi esnafı, esnaf temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.



ATSO’dan Antalya Kaleiçi Esnaf Sorunları çalışması "ATSO’nun herkese fayda sağlayan bir kurum haline gelmesi öncelikli hedefimizdir"
Toplantıda konuşan Başkan Ali Bahar, Yönetim Kurulu olarak ilk bölgesel toplantıyı Kaleiçi’nde yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. ATSO’nun herkese fayda sağlayan bir kurum haline gelmesinin öncelikli hedefleri olduğunu aktaran Bahar, "Öncelikle ‘Antalya Ticaret Sanayi Odası para almaktan başka ne işe yarar?’ algısını 2 yıl içerisinde yıkacağımızı söyledik. ATSO’nun herkese fayda sağlayan bir kurum haline gelmesi, öncelikli hedefimizdir. Bunun için gerçekten çok çalışıp, çok emek vereceğiz. Gördüğünüz gibi hem yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla, hem Ar-Ge çalışanlarımız, hem de profesyonel arkadaşlarımızla yanınızdayız. Konuştuğumuz her şey burada not edilecek ve bunların lobisi yapılacak" dedi.
Başkan Bahar, ATSO’nun ‘Antalya’nın en büyük sivil toplum kuruluşudur’ söylemi yerine, ‘ATSO, Antalya’nın en büyük lobi kuruluşudur’ söylemini benimsediklerini ifade etti. Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"En büyük lobi kuruluşu demek, kalkıp sizin için koşacağız demektir. Bizim anlayışımız bu şekildedir. Bize, bölgeyle ilgili her şeyi anlatmanızı rica ediyoruz. Sizler için buradayız. Size çok yakınız. Biz başkancılık oynamaya gelmedik. Sizinle aynı zemine basacağız. Sonuç alıncaya kadar da sorunun lobisini yapacağız. İcra konusunda inatçıyız. Sorunlarınıza bu şekilde yaklaşıp çözme gayreti içinde olacağız" ifadelerini kullandı.


ATSO’dan Antalya Kaleiçi Esnaf Sorunları çalışması
Esnafın talepleri
Toplantıda konuşan esnaf dernek temsilcileri, muhtarlar ve ATSO üyelerinin öne çıkan talepleri; dilencilerin bölgenin imaj ve tanıtımına olumsuz etkisinin giderilmesi, araç trafiğinin rahatlatılması, Atatürk Caddesi’nin arka sokaklarında bulunan metruk binaların oluşturduğu güvenlik tehdidi ve görsel kirlilik, gürültü, kirlilik ve çöp sorunu olarak sıralandı. Ayrıca, belediyelerin ve ilgili diğer kurumların da katılımı ile bir Kaleiçi Temsil Ofisi kurulması istendi. Kaleiçi’nin kurumsal bir kimliğe kavuşmasının önemli ve elzem olduğuna dikkat çekilerek; Antalya halkı, turistler, esnaf, polis, belediye ve diğer tüm paydaşların bütünlük içinde ele alıp, orta ve uzun vadeli planlar yapması gerektiğine vurgu yapıldı.

 

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

MATSO, üyelerini fiyat etiketi yönetmeliğiyle ilgili bilgilendirdi

MATSO, üyelerini fiyat etiketi yönetmeliğiyle ilgili bilgilendirdi

Manavgat Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, fiyat etiketi yönetmeliği değişikliğinin işletmeler ve tüketiciler için önemli olduğunu kaydederek oda üyelerini bilgilendirdi.

 ATSO Başkanı Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”
Yaşam

ATSO Başkanı Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”

Faiz artışlarında sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Ali Bahar “Bu ay yapılan 250 puanlık faiz artışı bizim de beklentimiz dâhilinde gerçekleşti ancak faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” dedi.

ATSO Başkanı Bahar'dan konut açıklaması
Yerel

ATSO Başkanı Bahar'dan konut açıklaması

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, TÜİK tarafından açıklanan konut satış verilerini değerlendirdi.

 ATSO Başkanı Ali Bahar: "Yakında peş peşe not artışları da gelecek"

ATSO Başkanı Ali Bahar: "Yakında peş peşe not artışları da gelecek"

Hafta sonu Türkiye’nin görünümünü pozitife çeviren Moody’s açıklamasının ardından ATSO Başkanı Ali Bahar “Önümüzdeki aylarda Türkiye'nin kredi notu da artacak” dedi.

 Başkan Ali Bahar “OVP'nin önemini bir kez daha görmüş olduk”
Yerel

Başkan Ali Bahar “OVP'nin önemini bir kez daha görmüş olduk”

ATSO Başkanı Ali Bahar, "Geleceğe yönelik alacağımız kararlarda OVP hedeflerini dikkate almanın belirsizlikleri azaltacağı ve bunun da iş dünyamız açısından risklerin azaltılması noktasında büyük önem arz edeceği bellidir.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Asgari Ücret Açıklaması
Yerel

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Asgari Ücret Açıklaması

Asgari ücretin ne olacağından çok iyileşmeye yönelik adımlar atılması gerektiğini belirten ATSO Başkanı Ali Bahar, "Ülkemizde asgari ücret konusundaki en büyük sorun ücretin ne olacağından ziyade, asgari ücretin yaygınlığındaki fotoğraftır" dedi.