Van

Arıcılık eğitimine yoğun ilgi

Çatak' ta açılan arıcılık eğitimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 Arıcılık eğitimine yoğun ilgi

 Van’ın Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Çatak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü işbirliğinde açılan arıcılık kursuna vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 84 saatlik arıcılık kursunda deneyimli ziraat mühendisleri tarafından kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim veriliyor. Verilen eğitimlerde; besleme arı ırkları, balın tanımı ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolis, arı sütü, kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlıları ilgili bilgiler veriliyor.
Arıcılık Kursu hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ercüment Bozdemir; “Müdürlüğümüz bünyesinde açtığımız iki ayrı arıcılık kursumuzda toplamda 65 kursiyer bulunmaktadır. Kurs sonunda arıcılık için hazırlık ve arı bakımı modül sınavlarından başarılı olanlara sertifika verilecektir. Arıcılık kursumuza yoğun ilgiden dolayı, yeniden kurslar düzenlenecek olup başvurmak isteyenler müdürlüğümüze ve Tarım ve Orman Müdürlüğüne şahsen başvurabilir” dedi.
Ziraat Mühendisi Tahir Keçeci ise kaliteli bal üretimi yapmak için Çatak Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü olarak arıcılık yapanlara ve yapmak isteyen vatandaşlara eğitimler verdiklerini belirterek, “Çatak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde eğitimlerine devam eden kursiyerlerimize arı kovanlam artışını hedefliyoruz” dedi.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

MAKÜ'de “Bal Arısı Yetiştiriciliğinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı”
Yerel

MAKÜ'de “Bal Arısı Yetiştiriciliğinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı”

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tarım ve Hayvancılıkta Standardizasyon ve Belgelendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Bal Arısı Yetiştiriciliğinde Standartların Belirlenmesi Çalıştayı” düzenlendi.

Arı üreticilerini sevindirecek destek
Yerel

Arı üreticilerini sevindirecek destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi üreticilere destek vermek amacıyla arıcılıkla ilgilenen vatandaşlara kovan desteğinde bulunuyor. Detaylar haberimizde....

Arılar, hava şartlarından olumsuz etkilendi
Yerel

Arılar, hava şartlarından olumsuz etkilendi

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde yaylalarda hava şartlarının olumsuz seyretmesi, arıların gelişmesini engelledi. İşte detaylar...

Antalya, arıcıların kışlatma merkezi oldu
Yerel

Antalya, arıcıların kışlatma merkezi oldu

Antalya'da arılar için kış bakımı çalışmaları sürerken, Arıların yetiştirildiği kovanlar özenle temizleniyor.

Van Erciş’te taşımalı eğitime 1 gün ara
Türkiye

Van Erciş’te taşımalı eğitime 1 gün ara

Van’ın Erciş ilçesinde hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime 25 Aralık 2023 pazartesi 1 gün ara verildi.

Van Erciş Şeker Fabrikası Daimi işçi alacak
İş Dünyası

Van Erciş Şeker Fabrikası Daimi işçi alacak

KONTENJANLAR NASIL? Van’ın Erciş Şeker Fabrikası’nda görevlendirilmek üzere 2 işçi alınacak. Bunun yanı sıra Ağrı,