Zonguldak / Alaplı

Alaplı Belediyesi’nden suya yatırım

Alaplı Belediyesi tarafından sondaj yoluyla yerin 45 metre derinliğinde yeni bir su kuyusu faaliyete geçiridli.

Alaplı Belediyesi’nden suya yatırım

Alaplı Belediyesi tarafından sondaj yoluyla yerin 45 metre derinliğinde yeni bir su kuyusu açıldı.

Açılan yeni su kuyusu ile birlikte Alaplı’nın su üretiminin yüzde 40 arttığı ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Alaplı Belediye Başkanı Nuri tekin; ‘açılan kuyudan saniyede 20 litre alındığını ifade ederek, kısa zaman içerisinde bir su kuyusu daha açılacağını ve Alaplı’nın uzun yıllar su sorunu yaşamayacağını ifade etti.

Yaz aylarında ilçe olarak zaman zaman su sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin; ‘yeni açtığımız su kuyuları ile birlikte artık yaz aylarında da herhangi bir sorunu yaşamayacağız. Çok büyük arızalar yaşamadığımız takdirde Alaplı’da uzun yıllar su sorunu yaşamayacağız’ dedi.

40 Yıllık su depoları ve su kuyuları yenilendi

Alaplı Belediyesi olarak suya büyük oranda yatırım yaptıklarını ifade eden Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin; ‘ 40 yıldır hizmet vermeye devam eden tüm su depolarımızı ve bütün su kuyularımızı yeniledik. Ayrıca suyun basımında kullanılan tüm motorlarımıza da yenileyerek su kuyularımızı ve tesislerimizi daha modern ve kullanışlı hale getirerek ilçemizin uzun yıllar su sorununu yaşamaması için gerekli çalışmaları yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Kefkenaltı Karaot mevkide 2 yeni su kuyusu daha açıp, mevcut su üretimimizi yüzde 60 civarında arttırmayı planlıyoruz’ dedi.

Elektrikler kesildiğinde sularımı kesilmiyor

Alaplı Belediyesi olarak su konusunda yaptığımız en önemli çalışmalardan biri hiç kuşkusuz ki su pompalarının enerji ihtiyaçlarını karşılamak için temin ettiğimiz Jeneratörler olmuştur diyen Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin; "Sizlerin de bildiği gibi eskiden elektrikler kesildiğinde ilçemizde sular da kesiliyordu. Temin ettiğiniz Jeneratörler sayesinde artık elektrikler kesilse dahi sularımız kesilmiyor. Su, insan için hayati önem taşır. Su hayattır. Suya olan yatırımlarımız devam edecek." dedi.

Alaplı Belediyesi’nden suya yatırım

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Başkan Tekin’den Şampiyonluk maçına davet
Spor

Başkan Tekin’den Şampiyonluk maçına davet

Zonguldak’ın Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, Pazar günü oynanacak şampiyonluk maçına tüm ilçe halkını davet etti.

Şehit  Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın şehadet haberi, Zonguldak Karadeniz Ereğli'de ailesine ulaştı.
Türkiye

Şehit Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın şehadet haberi, Zonguldak Karadeniz Ereğli'de ailesine ulaştı.

Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın (31) şehadet haberi, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesindeki ailesine ulaştı. Cenazesi Gümüşhane şiran da definedilecektir

Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu 2 şahıs tutuklandı
Yaşam

Zonguldak'ta uyuşturucu operasyonu 2 şahıs tutuklandı

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, Kdz. Ereğli ilçesinde operasyon gerçekleştirdi. Devamı haberimizde...

Alapalı'da maganda kurşunu otomobile isabet etti
Yaşam

Alapalı'da maganda kurşunu otomobile isabet etti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde magandaların açtığı ateş sonucu havadan düşen kör kurşun park halindeki otomobile isabet etti. Devamı haberimizde...

Zonguldak  Alaplı 'da trafik Kazası 1 yaralı
Yaşam

Zonguldak Alaplı 'da trafik Kazası 1 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin üst geçide çarpması sonucu 1 kişi yaralandı. Devamı haberimizde..

Zonguldak Çaycuma  79 yaşındaki simitçi  Cemil Üzümcü 'yü Ölüm Simitlri satarken yakaladı
Yaşam

Zonguldak Çaycuma 79 yaşındaki simitçi Cemil Üzümcü 'yü Ölüm Simitlri satarken yakaladı

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde seyyar simitçilik yaparak hayatını kazanan yaşına rağmen çalışmaya devam eden Cemil Üzümcü fenalaşarak yere düştü yaşlı adam hastanede hayatını kaybetti.