Aksaray

Aksaray’da yakalanan 26 şüpheliden 9’u tutuklandı

Huzur ve güven ortamının tahsis edilmesi amacıyla 1 hafta boyunca 7 farklı noktada uygulama gerçekleştirilen Aksaray’da , çeşitli suçlardan aranması olan 26 kişiden 9’u tutuklandı.

Aksaray’da yakalanan 26 şüpheliden 9’u tutuklandı

Aksaray’da huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla 1 hafta boyunca 7 farklı noktada uygulama gerçekleştirilirken, uygulamalarda çeşitli suçlardan aranması olan 26 kişiden 9’u tutuklandı.
Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi tarafından kentin 7 farklı noktasında huzur güven uygulaması çerçevesinde denetimler gerçekleştirildi. 1 haftada suç ve suçlularla mücadele edilmesi başta olmak üzere vatandaşların huzur ve güven duygusunun arttırılmasına yönelik kentte sabit denetimler yapıldı. Akşam saatlerinde başlayan denetimler sabit noktalarda gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Denetim noktalarında durdurulan araçlardaki sürücü ve yolcular indirilirken, araçlar ve şahıslar didik didik arandı. Asayiş Şubesi ekiplerine denetimlerde mahalle ve çarşı bekçileri de eşlik ederken, 4 bin 23 vatandaşın Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı. 273 aracın kontrol edildiği uygulamada POLCEP mobil sistemi üzerinden yapılan sorgulamalarda hırsızlık, kasten öldürme, tefecilik ve muhtelif suçlardan aranma kaydı bulunan 26 kişi gözaltına alındı. 26 kişiden toplam 9 kişi sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Denetimlerde aynı zamanda, 16 ayrı şahıstan 17,52 gram metamfetamin, 27,44 gram esrar ve 11,28 gram eroin maddesi ele geçirildi. 10 farklı şüpheliden yakalanan 6 ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 45 fişekle, 4 kurusıkı tabanca ve 39 adet fişeğe el konuldu. Uygulamalarda trafik yönünden yapılan incelemelerde ise çalıntı olduğu tespit edilen 4 motosiklet çekici ile otoparka çekildi. İl Emniyet Müdürlüğü, “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” diyerek resmi internet siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımda bulundu.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

“Kozan Huzur Güven” uygulamasında 20 araca 70 bin TL cezai işlem uygulandı
Yerel

“Kozan Huzur Güven” uygulamasında 20 araca 70 bin TL cezai işlem uygulandı

Adana’nın Kozan ilçesinde ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen “Kozan huzur ve güven” uygulamasında 20 araca 70 bin TL idari para cezası uygulandı. Kural ihlali yapan sürücülere polis ekipleri göz açtırmadı.

Antalya’da okul çevrelerinde denetim
Yerel

Antalya’da okul çevrelerinde denetim

Antalya’da polis ekipleri tarafından çocuk ve gençlerin korunması için okul çevrelerinde denetim yapıldı.

19 Eylül Gaziler Günü Aksaray'da törenlerle kutlandı
Yerel

19 Eylül Gaziler Günü Aksaray'da törenlerle kutlandı

Aksaray'da Gaziler Günü kutlandı

Aksaray’da erkek arkadaşı ile tartışan kadın  Arkadaşını Bıçakladı
Yerel

Aksaray’da erkek arkadaşı ile tartışan kadın Arkadaşını Bıçakladı

Aksaray’da erkek arkadaşı ile tartışan kadın mutfaktan aldığı bıçakla arkadaşını karnından bıçakladı. Kendini savunmaya çalışan adam vücudunun

Ulusal Medyanın Aksaray’a 34. İl Yıldönümü İlgisi
Yerel

Ulusal Medyanın Aksaray’a 34. İl Yıldönümü İlgisi

Aksaray’ın 34. İl olma programına Ankara ve İstanbul medyasının ilgisi damgasını vuracak.

Sevgilisinin vurduğu polis Abdullah  Eroğlu Hayatını kaybetti
Yerel

Sevgilisinin vurduğu polis Abdullah Eroğlu Hayatını kaybetti

Aksaray’da tartıştığı sevgilisi tarafından başından vurulan Polis Memuru Abdullah Eroğlu, 40 gün süren yaşam mücadelesini kaybederek hayata gözlerini yumdu