Kütahya

70 amatör spor kulübüne Kütahya Belediyesi’nden 600 bin TL'lik destek

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık'ın talimatı ile 70 amatör spor kulübüne 600 bin TL'lik destekte bulunuldu.

70 amatör spor kulübüne Kütahya Belediyesi’nden 600 bin TL'lik destek

Kütahya Belediyesi, 70 amatör spor kulübüne toplam 600 bin TL nakdi destekte bulunuldu. Törende konuşan Belediye Başkanı Alim Işık, “2023 yılında, Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılında bu şehre yakışan, bu şehrin evlatlarına uzatılan elin daha da uzayacağı 1 milyon Türk Lirasını sizlere söz veriyorum” dedi.
Şehrin evlatlarına sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Işık, “Görevi devraldığımızda 2018 yılı gelirlerinden belli bir payı 90 bin Türk Lirası yardım sözü verilmiş ama ödeyememişler. Gelir gelmez oradan başladık. O gün söz verdim ve bu yardım artarak devam edecek dedim. İkinci yılda 90 olan rakamı 200 bin Türk Lirasına çıkarttık. 2021 yılında 400 bin Türk Lirası yardımı amatör spor kulüplerimize dağıttık. Şimdi de 600 bin Türk Lirası yardımda bulunuyoruz. 90 bin Türk Lirasından buraya geldik. 2023 yılında, Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılında bu şehre yakışan, bu şehrin evlatlarına uzatılan elin daha da uzayacağı 1 milyon Türk Lirasını sizlere söz veriyorum. 90 bin Türk Lirasıyla devraldığımız desteği 11 kat artırarak 1 milyon Türk Lirasına yükseltiyoruz. Bunu yapacağız çünkü bu gençleri geleceğe doğru hazırlamamız lazım. 2019 yılında yardımda bulunduğumuz kulüp sayısı 45 iken şimdi 70’e yükseldi. Rabbim sayılarını artırsın, biz de daha çok gencimize destek olalım” ifadelerini kullandı.

İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Yorumlar

Bu içerik ile henüz yorum yazılmamış

Yorum Yaz

İlgili Haberler

Kütahya Belediyesi bir yeniliği daha uygulamaya koydu
Yerel

Kütahya Belediyesi bir yeniliği daha uygulamaya koydu

Kütahya’nın yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Mustafa Hakkı Yeşil Kütahya Belediyesi’ne bağışladığı özel kütüphanesindeki eserlerden oluşan Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın projesi kapsamında dijital ortama aktarıldı.

Yedigöller’de çalışmalar sürüyor
Yerel

Yedigöller’de çalışmalar sürüyor

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, üst yapı imalatlarının son hız devam ettiği Yedigöller'i yerinde inceledi.

Kış Uykusuna Yatmayan ayılar 36 kovanı parçaladı, arılar telef oldu
Yerel

Kış Uykusuna Yatmayan ayılar 36 kovanı parçaladı, arılar telef oldu

Kütahya’nın Emet ilçesi Ömerfakı Köyü’nde bir üreticiye ait 36 kovan ayılar tarafından parçalanırken, kovanlardaki binlerce arı telef oldu.

Kütahya Emet’te otomobil moloz yığınına çarptı: 1 ölü, 5 yaralı
Yaşam

Kütahya Emet’te otomobil moloz yığınına çarptı: 1 ölü, 5 yaralı

Kütahya’dan Emet istikametine seyir halinde olan S.Z. yönetimindeki 43 DD 970 plakalı otomobil Sarıayak köyü Gencel mevkiinde yoğun sis nedeniyle kaza yaptı Feride Gümüş hayatını kaybetti.

Kütahya Altıntaş’taki trafik kazasında anne Nazmiye Kırdök ile oğlu  Osman Kırdök hayatını kaybetti
Yerel

Kütahya Altıntaş’taki trafik kazasında anne Nazmiye Kırdök ile oğlu Osman Kırdök hayatını kaybetti

Altıntaş-Gediz karayolu Yeşilyurt köyü yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ö.E. yönetimindeki 43 AAE 275 plakalı tır, Osman Kırdök idaresindeki 43 FR 383 plakalı otomobille çarpıştı.

Kütahya’da yaşlı adamı 4 milyon TL dolandıran 3 telefon dolandırıcısı Kumluca'da  Yakalandı
Yaşam

Kütahya’da yaşlı adamı 4 milyon TL dolandıran 3 telefon dolandırıcısı Kumluca'da Yakalandı

Edinilen bilgiye göre, yurt dışından emekli A.K. (79), kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan şahıslara para ve altın olarak yaklaşık 4 milyon lirasını kaptırdı.